2/3/17

Προαγωγές και αποστρατείες σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Νίκος Ελευθέρογλου

(Φωτ.: geetha.mil.gr)
Με προαγωγές και αποστρατείες στους ανώτατους βαθμούς της ιεραρχίας των Ένοπλων Δυνάμεων που αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων άρχισαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις.
Στο Στρατό Ξηράς το ΣΑΓΕ προκειμένου να πληρώσει κενές θέσεις αντιστράτηγων στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο προήγαγε στο βαθμό αυτό τους Κωνσταντίνο Φλώρο και Νικόλαο Μανωλάκο. Οι δύο αυτές προαγωγές παρέσυραν σε αποστρατεία τους υποστρατήγους Δημήτριο Κυριάκο, Νικόλαο Ράμμο και Βασίλειο Κουκουλομμάτη.

Όσον αφορά το Πολεμικό Ναυτικό, για την κάλυψη μιας κενής θέσης αντιναυάρχου προήχθη στο βαθμό αυτό ο Νικόλαος Καφέτσης. Κρίθηκαν διατηρητέοι οι υποναύαρχοι Ιωάννης Κορακάκης, Ευθύμιος Μικρός και Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Στο βαθμό του υποναυάρχου προήχθη ο αρχιπλοίαρχος Αναστάσιος Σπανός, ενώ κρίθηκε «ευδοκίμως τερματίσαντας τη σταδιοδρομία του» ο Κωνσταντίνος Παϊβανάς.
Στην Πολεμική Αεροπορία έγιναν και οι περισσότερες μέχρι στιγμής αλλαγές, καθώς κρίθηκαν διατηρητέοι οι υποπτέραρχοι Συμεών-Χαράλαμπος Ψιμούλης, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, Θωμάς Χατζηαθανασίου, Κωνσταντίνος Αράπης και Γεώργιος Τολούμης. Την ίδια στιγμή το ΣΑΓΕ αποστράτευσε τους υποπτέραρχους Ευάγγελο Μαντζιάρη, Μαρίνο Λούκο, Γεώργιο Αλεξανδρή, Κωνσταντίνο Φουσταλιεράκη και Συμεών Γραμματόπουλο.
Τέλος, στο Σώμα Νομικών αποστρατεύτηκε ο Ζαχαρίας Σταθόπουλος. Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζονται με τις συνεδριάσεις πλέον των Ανωτάτων Συμβουλίων των κλάδων με πλήρη σύνθεση. Θα κριθούν πλέον οι υποστράτηγοι στο Στρατό Ξηράς, οι αρχιπλοίαρχοι στο Πολεμικό Ναυτικό και οι ταξίαρχοι στην Πολεμική Αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.