8/3/17

Πράκτορες του FBI στις έρευνες για το φόνο του Ρώσου πρέσβη

(Φωτ.: EPA / εφημερίδα Sözcü / DEPO Photos Turkey Out)
Τη συνδρομή του FBI στις έρευνες για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ ζήτησε η Εισαγγελία της Άγκυρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah.
Το FBI, αναφέρει η «Sabah», δέχθηκε το τουρκικό αίτημα.
Η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη πηγή της προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, αναφέρει πως τον προηγούμενο μήνα, δύο εκπρόσωποι της Εισαγγελίας της Άγκυρας, ζήτησαν από το FBI βοήθεια ώστε να αποκατασταθούν τα μηνύματα που υπήρχαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη.
Τα μηνύματα σβήστηκαν την ημέρα της δολοφονίας γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχαν και συνεργοί στη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ.

Η Μαρίνα Καρλόφ, σύζυγος του δολοφονημένου Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, θρηνεί πάνω από το φέρετρο του στο αεροδρόμιο Εζενμπόγκα της Άγκυρας (φωτ.: EPA / STR)
Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι ανακριτές κατάφεραν να αποδείξουν ότι εννέα ημέρες πριν από την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, ο Αλτιντάς, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες από το διαδίκτυο για τον Καρλόφ ενώ την παραμονή της δολοφονίας διέγραψε μερικές επιστολές από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το Twitter και το Facebook.
Οι ανακριτές βρήκαν ότι μερικές μέρες πριν από τη δολοφονία ο Αλτιντάς είχε λάβει ένα μήνυμα που έγραφε «πρέπει να το κάνεις σύμφωνα με την θέληση του Αλλάχ».
Πηγή του Ria Novosti προσκείμενη στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε πως η ρωσική πλευρά δεν έχει καμία αντίρρηση, να συνδράμουν οι Αμερικανοί. «Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι θεωρούν αναγκαίο να ζητήσουν την βοήθεια του FBI που μπορεί πιο γρήγορα να βοηθήσει στην διαλεύκανση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, αυτό σημαίνει ότι το θεωρούν αναγκαίο για την αποκατάσταση της αλήθειας» δήλωσε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.