7/3/17

Forum Δελφών-Δερτιλής: Η δικτατορία των αμαθών πλησιάζει

Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο.

Ουίνστον Τσώρτσιλ



Τους μηχανισμούς και διαδικασίες μέσω των οποίων η ημιμάθεια και η αμάθεια διαβρώνουν την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και διεθνώς, περιέγραψε στην διάλεξή του με τίτλο «Η τυραννία της αμάθειας», ο καθηγητής στην École des Hautes Études en Science Sociales του Παρισιού, κ. Γιώργος Δερτιλής στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τόνισε ότι η αμάθεια και η ημιμάθεια σκεπάζουν τις σημερινές ανθρώπινες κοινωνίες και αναφέρθηκε ειδικώς στην διαρκή και σταδιακή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος κατά την 30ετία 1980-2010.
Ο κ. Δερτιλής αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη περίοδο και υπενθύμισε κείμενό του με τίτλο «Δωρεάν Πτυχίο».
Σύμφωνα με αυτό σχεδόν όλοι όσοι εισάγονται στο πανεπιστήμιο θα πάρουν πτυχίο αργά ή γρήγορα και αφού δεν υποχρεούνται να παρακολουθούν μαθήματα, προτιμότερο θα ήταν να το πάρουν προκαταβολικούς μόλις εισαχθούν και μετά αν θέλουν να παρακολουθούν τα μαθήματα. Όπως είπε, ήταν μία πρόταση που απορρίφθηκε από το «Υπουργείο Απαιδευσίας».
«Η κατάσταση σήμερα είναι απλώς χειρότερη, αποφοιτούν ημιμαθείς σε ποσοστό περίπου 50%-75%», συνέχισε ο κ. Δερτιλής και προσέθεσε ότι με δεδομένο το διάστημα της υποβάθμισης «μπορεί να φανταστεί κανείς πόσες γενιές θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της ζημιάς».

Για τη συνέχεια reporter

3 σχόλια:

  1. Μα εάν παρουν πτυχιο μολις εισαχθουν,πως θα παραμεινουν αιωνια στις φοιτητικες εστιες σιτιζομενοι και αραχτοι ενώ θα παρουσιαστουν μεγαλες ελλειψεις στην παραγωγη μολοτωφ,πωλησεις 'χορταρικων' και γενικα θα δημιουργηθεί κενο στην ευρεση και ανελιξη στελεχων προοδευτικων τασεων.
    Οι υπολοιποι που θελουν να αποφοιτησουν για να πετυχουν το ονειρο τους και ν α διακριθουν,να ειστε σιγουρος Κε Καθηγητα ότι το κανουν και με μεγαλο κοστος μαλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δικτατορία του μετρίου ή αλλιώς η ρετσινιά της αριστείας.
    Αλήθεια ποια κυβέρνηση σ'αυτόν τον τόπο θέλει πραγματικά μορφωμένους ανθρώπους με κρίση και αντίληψη ;;;
    Αφού το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν να τους γυρίσουν την πλάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω παντως ακουω οτι οι αποφοιτοι αυτοι της "μετριοτητας" γινονται αναρπαστοι στο εξωτερικο ή αλλεως πως: "χανουμε τα καλυτερα μυαλα" και κατι τετοια...
    περαν λοιπον της σχιζοειδους κατστασεως στην οποια εχουμε περιελθει ολοι μας,μην αμφιβαλλετε ουτε στιγμη οτι σχιζοειδεις προσωπικοτητες περιφερονται σολους τους τομεις και σολες τις βαθμιδες,ειτε εντος ,ειτε εκτος χωρας...
    Εξαλλου τι ειναι η ζωη;
    -https://youtu.be/jshWYC-fujY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.