12/3/17

Ο Ερντογάν εκβιάζει ανοικτά το ΝΑΤΟ με τους S-400 - Μήπως διαγράφεται κίνδυνος απόσυρσης των Ελληνικών S-300

Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Μόσχα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε με τον Πούτιν, σχετικά με την προμήθεια των πυραύλων S-400, που είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα παγκοσμίως, ρωσικής κατασκευής, λέγοντας στην ουσία ότι η Τουρκία κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση, επειδή χώρες του ΝΑΤΟ στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας.

«Υπάρχουν συνεργασίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Το πρώτο βήμα το κάναμε από τότε που ήμουν πρωθυπουργός. Τότε είχαν υποβάλει προσφορές οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία. Τότε η υψηλότερη προσφορά ήταν αυτή της Ρωσίας, η οποία τώρα χαμήλωσε πολύ την τιμή. Συνεχίζονται οι συνομιλίες μας με τους Ρώσους στο θέμα των S-400. Είμαστε κοντά στο τέλος», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκαλέσει στις χώρες και τους κύκλους του ΝΑΤΟ η απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί ένα στρατηγικό όπλο, όπως είναι οι S-400, το οποίο δίνει στη Ρωσία τη δυνατότητα του εναλλακτικού ελέγχου του εναέριου χώρου της Τουρκίας.
«Υπάρχουν εκείνοι που αντιδρούν, επικαλούμενοι το δόγμα του ΝΑΤΟ. Όμως αυτό δεν το θεωρώ σωστό. Σήμερα η Ελλάδα χρησιμοποιεί ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.
»Υπάρχουν εκείνοι που μας λένε ότι “η Ελλάδα θα αποσύρει τους ρωσικούς πυραύλους”. Τους βγάλει δεν τους βγάλει, εγώ πιστεύω ότι ο καθένας κανονίζει μόνος του τα θέματα της  Άμυνάς του», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
«Εμείς αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτές τις δυνατότητες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, τότε είμαστε σε θέση να τις αναζητήσουμε αλλού. Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Είδαμε αυτά που συνέβησαν στη Συρία. Είδαμε τα όπλα των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, να περνάνε στα χέρια τρομοκρατών (σ.σ. εννοεί τους Κούρδους μαχητές του YPG). Και δεν μιλάμε για ελαφρά αλλά για βαριά όπλα. Το ίδιο και στο Ιράκ», αποσαφήνισε για να καταλήξει:
«Εμείς σε αυτήν την περίπτωση φυσικά θα λάβουμε τα μέτρα μας. Το γεγονός ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ένα ανεξάρτητο κράτος. Μπορούμε να έχουμε συνεργασία με τη Ρωσία, και ταυτοχρόνως να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν θεωρούμε σωστό να μας εμποδίσει κάποιος ή να γίνονται δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.»

http://www.pontos-news.gr/article/161317/o-erntogan-ekviazei-anoikta-nato-me-toys-s-400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.