7/11/17

Το έγκλημα συνεχίζεται...



   28 δις κόστος συντάξεων ετησίως, 14 δις έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων - 14 δις έλειμμα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
9 δις το χρόνο ΠΡΟΩΡΕΣ συντάξεις, 2,6 δις το χρόνο έσοδα από ΕΝΦΙΑ και 2,7 δις έσοδα από φόρο εισοδήματος ΟΛΩΝ των νομικών προσώπων.

Καταλαβαίνουμε ότι αν μειώναμε τις πρόωρες συντάξεις-δώρα κατά 5,3 δις (από τα 9 που πληρώνουμε) θα μπορούσαμε αύριο το πρωί να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και να κάνουμε ακόμα και ΜΗΔΕΝ τον φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις, γεγονός που θα δημιουργούσε εκρηκτική ανάπτυξη και θα έφερνε πακτωλό χρημάτων στη χώρα;

2 σχόλια:

  1. Αυτό είναι λαϊκισμός από την αντίστροφη. Χρειάζεται ανάλυση το θέμα, πχ Μπορείς να βρεις εργασία από τα 60 ως τα 67; Αν έχεις 40 χρόνια ασφάλιση γιατί να μην βγεις στην σύνταξη; Ο ΕΝΦΙΑ ως εισαγόμενος Ευρωπαϊκός φόρος μπορεί να καταργηθεί; Μπορούν οι άρρωστοι να εργάζονται; Τα 9 δις το χρόνο ΠΡΟΩΡΕΣ συντάξεις πως αναλύονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς εδω στην Ελλάδα ο κάθε εις μερικές φορές ανόητος παίρνει μία πέννα και γράφει στην καλύτερη περίπτωση εντελώς ανακρίβειες.

    Στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, από το 2004 και εφεξής οι συντάξεις γήρατος απονέμονταν μετά την ηλικία των 60 ετών.

    Από δε, τον νόμο Ανδρ. Λοβέρδου και μετά (μετά το 2011) τα όρια συντάξεων γήρατος μετατοπίστηκαν μετά τα 63 έτη Μισό και με 35έτη ασφάλισης βεβαίως.

    Από δεν τον νομο Κατρούγκαλου και μετά οι συντάξεις πλήρεις δίνονται μετά την ηλικία των 62 ετών για όσους έχουν βαρέα, ενώ στα 67 ακριβώς συνταξιοδοτούνται όσοι έχουν κανονική μικτή ασφάλιση. Οι δε συντάξεις από τον νόμο Κατρούγκαλου το 2015 δηλαδή, και εφεξής σπάσανε στα δύο με την μία από τις δύο να προσδιορίζεται ως "εθνική" (που φτάνει τα 384 ευρω τον μήνα) και η άλλη να προσδιορίζεται ως ανταποδοτική και με εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης.

    Αρκεί σαν παράδειγμα να γράψω ότι με έναν μικτό μισθό 800 € το ποσοστό αναπλήρωσης για 35 χρόνια εργασίας βρίσκεται περίπου στο 28%, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνταξιούχος με μηνιαίες μικτές αποδοχές 800 € θα λάβει ανταποδοτική σύνταξη στα 67 του χρόνια (αν δεν τον έχει στο μεταξύ προλάβει ο χαρούλης) 224 € και αν προσθέσουμε και την εθνική ο συγκεκριμένος 67χρονος συνταξιούχος θα έχει να λαμβάνει συνολικά 384 + 224 = 608 Μικτά. Αφαιρέστε από αυτά 6% υπερ ΕΟΠΠΥ και λάδια ξύδια και λαδοξυλα (ήτοι φόρος εισοδήματος κτλ ένα συνολικό 15% περιπου) φτάνει καθαρά σε μία σύνταξη στα 516 €.

    Για αυτό σας παρακαλώ προς κάθε επίδοξο δημοσιογράφο συνιστώ να μη γράφει ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ αναδημοσιεύοντας απλά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που αλλού αναφέρονται ασφαλώς και μάλιστα χάριν της αυξησης της κυκλοφορίας.¨

    Η τέλος πάντων εξαιρουμένων των αναπήρων και των γυναικών που έμειναν χήρες και που 55 χρόνων δεν θα λαμβάνουν σύνταξη και μάλιστα σύνταξη που ούτε σε επίδομα δεν μοιάζει και μόνο για 3 έτη μετά από τον θάνατο του συζύγου, να μας πει ο επίδοξος εργατολόγος ποιοι είναι αυτοί οι τόσοι πολλοί που θα μας δώσουν από τις περικοπές τους 6 ή 7 ή 8 δισεκατομμύρια, ήτοι ούτε λίγο ούτε πολύ 800.000 δεκαχίλιαρα τον χρόνο.

    ΥΓ: Χήρες του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφάλειας που κινδυνεύουν περισσότεροι οι συζυγοι να πέσουν σε ώρα καθήκοντος, ας μας πει ο εν λόγω μπαρουφολόγος μας αν εννοεί για αυτές να μην λαμβάνουν σύνταξη, έστω και αυτή την πενιχρή που προβλέπεται να λαμβάνουν. ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.