7/11/17

Η αναφορά του ταξιάρχου για το επεισόδιο στο υπουργείο Αμυνας (έγγραφα)

Την αναφορά του ταξιάρχου για το άγριο επεισόδιο στο υπουργείο Αμυνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος με ερώτηση που κατέθεσε για την υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία με την συμμετοχή μεσαζόντων. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική ερώτηση επισυνάπτοντας τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του ταξίαρχου η οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τόσο την εμπλοκή του Βασιλείου Παπαδόπουλου, όσο και το σφοδρό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο γραφείο του δεύτερου.
Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση του πάντως ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι «η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια».
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:
Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Η πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία με την συμμετοχή μεσαζόντων»
Από τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του Ταξιάρχου, με τον οποίο φέρεται ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο στο γραφείο σας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την οποία καταθέτω για  την θεμελίωση της ερώτησής μου, ανακύπτουν μείζονα ερωτήματα, για τα οποία καλείστε με τρόπο ρητό και συγκεκριμένο να απαντήσετε. Κατόπιν αυτών

ΕΡΩΤΑΣΘΕ
Α. Την υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία την υπογράψατε με αντισυμβαλλόμενο έλληνα ιδιώτη και την εταιρεία του;
Β. Αληθεύει πως στις 17 Ιουνίου 2017 από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημερωθήκατε γραπτώς ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότατα του κυρίου … (προσώπου ελληνικής υπηκοότητας που είχε εμφανισθεί ως εντολοδόχος και αντιπρόσωπος της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης)  και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται Government to Government…»;
Γ. Αληθεύει πως η υπογραφή της διαρκούς συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου σας και του υποτιθέμενου εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου αποστείλατε τους συνεργάτες σας με στρατιωτικό αεροπλάνο, προφανώς για να μην μπει στον κόπο ο «ημέτερος» να έρθει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
Όπως τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αποδεικνύουν, η ενημέρωσή σας προς την Βουλή των Ελλήνων γι΄αυτή την «διαφανή» δήθεν συμφωνία έγινε τελείως ελλειπτικά.
Και επ΄αυτού μην επανέλθετε προφασιζόμενος διάφορα προσχηματικά επιχειρήματα, διότι ο κ. Θεοχαρόπουλος, που είναι μέλος της Επιτροπής, μας έχει ενημερώσει. Αν επιμείνετε σε αόριστες απαντήσεις, θα αναγκαστούμε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος να δώσουμε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, παρότι έχουν διαβαθμιστεί και μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος θα είστε εσείς.
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2017
Ο ερωτών
Ανδρέας Λοβέρδος


8 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Ταξίαρχο που τα έχει μεγάλα (με συγχωρείται για την εκφραση) και τους ξεμπροστιασε. Άντε γιατί ο Καμμένος και τα τσιράκια του (Στεφανής και σια) το βγάλανε τα μάτια. Η πλάκα με το Καμμενο και τα τσιράκια του είναι ότι και τη λαμογιά τους θέλουν να κάνουν αλλά να το παίξουν και αυστηροί στρατηλάτες. Αυτοί οι τύποι πρέπει μα καταλάβουν πως δεν είναι όλοι γύρω τους ραγιάδες μετά την ύβρη ακόμα και αν αργεί έρχεται η Νέμεσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, ο υπουργός Άμυνας μπροστά στον Α/ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ και σε αλλους αξιωματικούς "διέταξε" την κράτηση ενός Ταξιάρχου και ουδείς εκ των ανωτέρω κουνήθηκε ή εξεφράσθη εναντίον αυτής της συμπεριφοράς, η οποία απάδει της πολιτικής ηγεσίας του στρατεύματος.
    Κατάντια σε όλα τα επίπεδα...
    Αλλά έπρεπε να ενεργήσει άλλως ο Ταξίαρχος και να μη μείνει τίποτε όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ταξίαρχος Κ Μπαλακταρη ενήργησε άριστα από τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς και νόμους. Από κει και πέρα υπέβαλε ορθώς την μηνυτήρια αναφορά του η οποία θα πρέπει να αξιολογηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς. Οι κατηγορίες που πρέπει να απαγγελθούν είναι της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράνομης κατακρατισης προσώπου από τη μεριά του Καμμενου και των αρχηγών των γενικων επιτελειων που ηταν παροντες εις βάρος του Ταξιάρχου. Επίσης αν αποδειχθούν ανυπόστατες οι κατηγορίες ο Ταξίαρχος μπορεί να κινήσει ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση. Να δούμε για άλλη μια φορά αν λειτουργήσει η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
    2. Ναι, άριστα ενήργησε.
      Λέω τί θα γινόταν αν...

      Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα στείλει τη δικογραφία στη Βουλή και η Βουλή θα καταψηφίσει.
      Είναι γνωστά αυτά.

      Διαγραφή
    3. Ας κάνει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας του να μην περάσει από την Βουλή. Θα έχει μια δικαστική δικαίωση και ας είναι χωρίς ποινικές προεκτάσεις. Αν και πολλά θα κριθούν από το ποιός θα είναι επάνω όταν πάει η υπόθεση στη Βουλή. Διότι σε περίπτωση κυβερνητικής μεταβολής ο πολέμαρχος την έχει άσχημα,είναι δεν είναι στη Βουλή.

      Διαγραφή
  3. Με προξενεί εντύπωση η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του υπουργού αμύνης προς έναν ανώτατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού.Έχει το δικαίωμα ο υπουργός αμύνης να θέσει υπό κράτηση στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων χωρίς την απαγγελία κατηγορίας.Θεωρώ ότι η συμπεριφορά αυτή θα πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης από ψυχολόγους και ψυχιάτρους.Διότι η ευαίσθητη θέση του υπουργού αμύνης θα πρέπει να κατέχεται από άτομο ψύχραιμο και συναισθηματικά ισορροπημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έτσι παίζεται το παιγνίδι, όταν ψηφίζει ο λαός ψεύτες και κλέφτες.
    Τους πιάνεις με την γίδα στον ώμο να πηδάνε το φράχτη και το παίζουν νουρέγιεφ.
    Σε οποιοδήποτε κανονικό κράτος του κόσμου ο πανούλης και ο αχυράνθρωπος του θα ήταν ήδη στην μπουζού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή δίνει μερικά τηλέφωνα πιστοποιημένων μεταφορέων από λίστα του ΓΕΣ και συνάγει ο υπουργός ότι μετέχει σε κύκλωμα; Με ποιόν άλλον; Εχει άλλα στοιχεία; Εγώ βλέπω ο Ταξίαρχος να κινείται υπηρεσιακά, να ενημερώνει για τις κινήσεις του, να επικοινωνεί με την Πρεσβεία μας. Δεν παρανομείς περιγράφοντας την παρανομία σου σε δημόσια έγγραφα.
    Υ.Γ. Αν έδινε μέιλ θα τον εκτελούσε για "προδοσία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.