7/11/17

Την Επαναστατική Αυτοάμυνα «δείχνει» η ΕΛΑΣ για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

  • Άντρες της σήμανσης ερευνούν για στοιχεία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά από πυροβολισμούς, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, χθες, στα Εξάρχεια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
Με όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δύο επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε και η χθεσινή επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση.

Οι κάλυκες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «δείχνουν» την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα ως δράστη της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Το πρώτο χτύπημα έγινε, στις 10 Ιανουαρίου του 2017, με καλάσνικοφ και τότε είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί. Στόχος της οργάνωσης ήταν η κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησε δεύτερο χτύπημα, στις 25 Μαΐου του 2014, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στα γραφεία του κόμματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Υπάλληλοι συνομιλούν στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ μετά τους πυροβολισμούς, (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:
  • την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ,
  • την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και
  • την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ». Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι έρευνες συνεχίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.