19/12/17

Σοβαρή καταγγελία - Πρώην επικεφαλής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ: Ο Πούτιν χειρίζεται τον Τραμπ σαν "πηγή"

OLIVIA BEAVERS-THE HILL
Ο πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ (φώτο), δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να χειρίζεται τον Πρόεδρο Τράμπ σαν "πηγή".
"Νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ενδεικτικό του πόσο σπουδαίος πράκτορας ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ξέρει πώς να χειριστεί μια «πηγή» και αυτό είναι που κάνει με τον πρόεδρο", δήλωσε ο Κλάπερ στο CNN's "The Lead" διευκρινίζοντας ότι το εννοεί αυτό "μεταφορικά".
Ο Κλάπερ έλαβε την αφορμή από την είδηση ότι ο Πούτιν κάλεσε τον Τραμπ την Κυριακή για να τον ευχαριστήσει καθώς και τη CIA για την ανταλλαγή πληροφοριών που βοήθησαν στην πρόληψη μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη, περιγράφοντας την κίνηση ως μια «μάλλον θεατρική χειρονομία».
Είπε ότι οι Η.Π.Α. και η Ρωσία έχουν μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες "για μεγάλο χρονικό διάστημα" και φάνηκε υπερβολικό για τον Πούτιν να καλέσει τον Τραμπ "για κάτι που περνάει κάτω από το ραντάρ και δεν είναι τόσο ορατό".
Ο πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι ο Πούτιν κατά πάσα πιθανότητα έμαθε να στρατολογεί πηγές για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του όταν υπηρετούσε ως αξιωματικός της KBG, τον κύριο οργανισμό ασφαλείας της Σοβιετικής Ένωσης.
"Πρέπει να θυμάστε το ιστορικό του Πούτιν, είναι αξιωματικός της KGB, αυτό είναι που κάνουν, προσλαμβάνουν πηγές και νομίζω ότι κάποια από αυτή την εμπειρία και ένστικτα του Πούτιν έχουν έρθει εδώ για να διαχειριστεί ένα πολύ σημαντικό λογαριασμό γι 'αυτόν, αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, με τον πρόεδρό μας", συνέχισε.
Οι παρατηρήσεις έρχονται μετά από το γεγονός ότι οι Η.Π.Α. ανταγωνίζονται τις "ρεβιζιονιστικές" δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα σε μια ανακοίνωση πολιτικής για την εθνική ασφάλεια, ενώ επίσης δηλώνει σε μια ομιλία ότι θέλει να σχηματίσει μια «μεγάλη συνεργασία» μαζί τους. Ο Κλάπερ δήλωσε ότι βρήκε το μήνυμα να είναι αντιφατικό.
Επισημαίνει επίσης τις προηγούμενες εμπειρίες του, που προσπαθούσε να μοιραστεί πληροφορίες με το Κρεμλίνο, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περιγράφοντας τις προσπάθειες ως "δρόμο μονής κατεύθυνσης".
Δείτε στον σύνδεσμο το βίντεο.


1 σχόλιο:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    Απορίας άξιο πως αυτός διετέλεσε Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σώθηκαν εκατοντάδες ζωές και αυτός λέει τις κατωτέρω βλακείες του.

    " φαίνεται να χειρίζεται τον Πρόεδρο Τράμπ σαν "πηγή"".

    "Ο Κλάπερ έλαβε την αφορμή από την είδηση ότι ο Πούτιν κάλεσε τον Τραμπ την Κυριακή για να τον ευχαριστήσει καθώς και τη CIA για την ανταλλαγή πληροφοριών που βοήθησαν στην πρόληψη μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη, περιγράφοντας την κίνηση ως μια «μάλλον θεατρική χειρονομία».

    Είπε ότι οι Η.Π.Α. και η Ρωσία έχουν μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες "για μεγάλο χρονικό διάστημα" και φάνηκε υπερβολικό για τον Πούτιν να καλέσει τον Τραμπ "για κάτι που περνάει κάτω από το ραντάρ και δεν είναι τόσο ορατό".

    Ο πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι ο Πούτιν κατά πάσα πιθανότητα έμαθε να στρατολογεί πηγές για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του όταν υπηρετούσε ως αξιωματικός της KBG, τον κύριο οργανισμό ασφαλείας της Σοβιετικής Ένωσης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.