19/12/17

Έκλεισε ο κύκλος του εκμαυλισμού και εξευμενισμού και θα πρέπει να εφαρμοστεί μια νέα σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου στο Κρανς Μοντάνα/ ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

Της Ελένης Θεοχάρους
Μόνο εχθροί της Κύπρου και του λαού μας θα μπορούσαν να συνεχίζουν να στηρίζουν τις πολιτικές του Προέδρου Αναστασιάδη, μετά την προσβλητική για το έθνος επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Καθ’ ομολογίαν του Πρωθυπουργού Τσίπρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τού ζήτησε να διευθετήσει με τον Ερντογάν συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο στο οποίο τάχα διεκόπησαν στο Κρανς Μοντάνα, δηλαδή από το έγγραφο παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία, το οποίο είναι πλέον κεκτημένο για την κατοχική χώρα.
Δεδομένου ότι οι πρόνοιες του διαλαμβάνονται στο διαβόητο πλαίσιο Γκουτέρες. Δηλαδή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιδιώκει τη συνέχιση της πενταμερούς και προσπαθεί να δεσμεύσει και τον επόμενο Πρόεδρο στην καταστροφική του πλάνη. Και μπορεί να δηλώνει ότι στόχος του είναι ο τερματισμός της κατοχής, αλλά δεν λέγει ποτέ στον λαό ότι με αυτά που έχει αποδεχθεί, η κατοχή νομιμοποιείται και μονιμοποιείται.

Δεν εξηγεί ότι αν ο μη γένοιτο προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία, εκείνο που θα προκύψει θα είναι η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της κατοχής, και σε πρώτη φάση η «νόμιμη» διχοτόμηση στο πλαίσιο λύσης δύο ισότιμων συνιστώντων κρατών. Δεν λέγει ότι με τις πολιτικές του όχι μόνο δεν επανενώνεται η Κύπρος, αλλά οδηγείται στον πλήρη εκτουρκισμό με την υπογραφή του.

Για εμάς, πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση εξαπάτησης του λαού μέσα στον άκρατο λαϊκισμό που χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος οφείλει να πει την αλήθεια στον Κύπριο πολίτη, αλλά δεν θα το πράξει ποτέ. Και από δειλία, αλλά και γιατί, αν πει την αλήθεια, θα πρέπει να φύγει αμέσως.

Ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να ήταν υποψήφιος. Γιατί οι πολιτικές του απέτυχαν παταγωδώς, παρόλο που εξακολουθεί να επιμένει σ’ αυτές και να παραπλανά τον λαό. Συνεχίζει να παραμυθιάζει τον κόσμο. Πρέπει επιτέλους να σεβαστεί και τον πολίτη και το αξίωμα που κατέχει. Εμείς προ καιρού είχαμε πει στον Πρόεδρο δημόσια σε ποιο σημείο θα οδηγούσε το Κυπριακό με την πολιτική της υποταγής και της αποδοχής των τετελεσμένων και κάθε ιταμής απαίτησης της Τουρκίας. Και του τονίσαμε ότι θα τον στηρίζαμε εάν άλλαζε γραμμή για να αποφευχθούν οι φρικτές αυτές εξελίξεις. Δεν άκουσε κανένα, παρά μόνο το βαθύ ανανικό κράτος και οδήγησε το Κυπριακό στο τέλμα.

Σήμερα τι λέγει; Ότι, εάν εκλεγεί εκ νέου Πρόεδρος, θα προχωρήσει σε μια νέα πενταμερή Διάσκεψη και σε ένα νέο Κραν Μοντάνα. Όταν αποδεχόταν την πενταμερή, ισχυριζόταν ότι το έπραττε… για να υποχρεώσει την Τουρκία να αποκαλύψει τις προθέσεις της, και ότι αν η στάση της Άγκυρας ήταν αρνητική… θα της καταλογίζονταν ευθύνες.

Η Άγκυρα ήταν και παρέμεινε αδιάλλακτη, αλλά καμιά ευθύνη δεν της καταλογίστηκε. Γιατί τώρα ο Πρόεδρος επιμένει σε συνέχιση της πενταμερούς; Γιατί ποτέ δεν ναυάγησε η πενταμερής.

Και εμείς επιμένουμε ότι οι συνομιλίες δεν ναυάγησαν. Απλώς διεκόπησαν μέχρι την επανεκλογή –κατά τη βούληση των ξένων δυνάμεων και του βαθέος ανανικού κράτους– του Αναστασιάδη.

Από την άλλη, ο Ερντογάν όχι μόνο αρνείται την κατοχή, όχι μόνο επιμένει ότι η προσάρτηση της Κύπρου θα γίνει όταν το μουσουλμανικό στοιχείο φθάσει σε μια κρίσιμη μάζα, αλλά επιπλέον αξιώνει μόνιμες εγγυήσεις. Παραπονείται ο άθλιος ότι δεν υπάρχουν πινακίδες στους δρόμους της Θράκης μας στην τουρκική γλώσσα και απαιτεί τη μετατροπή των Πομάκων, των αθιγγάνων και των τουρκόφωνων μουσουλμάνων σε «τουρκική μειονότητα».

Αλλά κανείς δεν τον ερωτά τι συμβαίνει στα κατεχόμενα, όπου όχι μόνο άλλαξαν τα ονόματα πανάρχαιων ελληνικών τόπων, αλλά επιπλέον ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε πια να αναγνωρίσουμε τα χωριά μας.

Εμείς γνωρίζουμε ότι δεν θα απαλλαγούμε από την κατοχή με ένα νέο Κρανς Μοντάνα. Έκλεισε ο κύκλος του εκμαυλισμού και εξευμενισμού και θα πρέπει να εφαρμοστεί μια νέα σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική, που θα θέσει το Κυπριακό στη σωστή βάση. Ο νυν Πρόεδρος δεν μπορεί να φέρει αξιοπρεπή λύση διότι ήδη αποδέχθηκε λύση στη βάση των τουρκικών τελεσιγράφων.

Οι πατριωτικές δυνάμεις του τόπου επιμένουμε πεισματικά σε μια στρατηγική που θα έχει στόχο τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμείς προχωράμε πλησίστιοι προς την αλλαγή. Την απαιτεί ο λαός και θα τη στηρίξει. Διότι αξίζει μιας καλύτερης διακυβέρνησης και δεν ανέχεται πια τα παραμύθια, τα τελεφερίκ και τις δεσμεύσεις του Προέδρου που λησμονήθηκαν την επόμενη των εκλογών. Ο λαός δεν θα επιτρέψει σε εθελόδουλους να μας κυβερνήσουν ξανά.

*Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη

3 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Με διχασμένες σε δύο υποψηφιότητες τις "απορριπτικές" δυνάμεις, δυστυχώς όχι μόνον δεν έκλεισε ο κύκλος του εκμαυλισμού και εξευμενισμού αλλά με σχεδόν βεβαιότητα θα επαναληφθεί η ιστορία της “επιδότησης" (με βάση τις δημοσκοπήσεις) του Μαλά του ΑΚΕΛ.
    Ώστε στο δεύτερο γύρο να έχουμε πάλιν "αντίπαλους" δύο οπαδούς της τουρκικής λύσης. Γι αυτό φταίνε και ο Λιλλήκας και οι περί τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

    Υπάρχει ακόμα καιρός να αρθούν υπεράνω προσωπικών φιλοδοξιών για να υπάρχει πιθανότητα να σωθεί η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.