3/12/17

Τσακαλώτος: "Οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για τις τράπεζες, για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους."


"Ρε κουμπάρε γιατί δεν τα έλεγες αυτά στο τραπεζάκι στο Σύνταγμα;"
Από το facebook






37 σχόλια:

  1. Αυτός ο γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος από την εφημερίδα τα Νέα «ξέχασε» η δεν γνωρίζει ότι το σφυροδρέπανο δεν είναι το έμβλημα του κόμματος του Τσίπρα.
    Ας τον χαίρεται το αφεντικό του ο Μαρινάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι πια, εννοείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δείχνει αυτό που θέλει ο γελοιογράφος. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι το πρώην ΚΚΕεσ, που είχε έδρα την Ρουμανία τού Τσαουσέσκου; Ο υπέργηρος πλέον γελοιογράφος ξέρει ακόμη πολύ καλά τι λέει.

      Διαγραφή
    2. Nativist (3/12/2017 12.22 )
      Όταν αναφέρομαι στο κόμμα του Τσίπρα εννοώ το σημερινό κόμμα που λέγεται συριζα.
      Εσύ μέσα στη αντικομμουνιστική υστερία μιλάς για ένα κόμμα πριν από 50 χρόνια.Εγώ γεννήθηκα αργότερα και δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποιο ήταν το έμβλημα του.
      Όσον αφορά τον Τσίπρα πιστεύω ότι και αυτός είχε γεννηθεί πριν από πενήντα χρόνια , συνεπώς με το ΚΚΕ εσ δεν έχει καμιά σχέση
      Οσον αφορά το ιστορικό του σύριζα γνωρίζω ότι προϋπήρχε ο Συνασπισμός (ΣΥΝ) και στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε συριζα. Ούτε ο Συνασπισμός είχε ως έμβλημα το σφυροδρέπανο.
      Εκτός από τον Μαρινάκη ας τον χαίρεσαι και εσύ τον γελοιογράφο της εφημερίδας τα Νέα.
      ΥΓ.Καμιά φορά οι υπέργηροι ζουν με τις αναμνήσεις της νιότης τους μόνο. Για τον «υπέργηρο» γελοιογράφο της εφημερίδας τα Νέα δεν γνωρίζω ούτε υπονοώ τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Το ΚΚΕεσ προήλθε από την αποχώρηση στελεχών στο 12 Συνέδριο του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το 1968 στην Βουδαπέστη. Οι λόγοι ήταν κυρίως η απεξάρτηση του κόμματος από την επιρροή του Ρωσσικού ΚΚ.

      Τα στελέχη του ΚΚΕ που αποχώρησαν λειτούργησαν στην Ελλάδα υπό καθεστώς παρανομίας και μερικοί παρέμειναν στο εξωτερικό σε μη ανατολικές χώρες. Οι ενταύθα (Δρακόπουλος, Μπριλάκης κα) συγκρότησαν ΚΕ και αυτοχαρακτηρίστηκαν ΚΚΕεσ σε αντιδιαστολή με το ΚΚΕ που βρισκόταν (η ηγεσία) εκτός Ελλάδος, λόγω της απαγόρευσης.

      Οι του ΚΚΕεσ ουδέποτε είχαν σχέσεις με κράτη του Ανατολικού μπλόκ, μετά το 1974 νομιμοποιήθηκαν σαν κόμμα, αλλά δεν πέρασαν και άσχημα μέχρι την πτώση της δικατορίας δια προφανείς λόγους.

      Το ΚΚΕεσ συνεργάστηκε εκλογικά μόνο μία φορά με το ΚΚΕ το 1974. Έκτοτε κατέβαινε στις εκλογές μόνο του. Μετά το 1988 έγινε Ε.ΑΡ με επικεφαλής τον Κύρκο.

      Ουδέποτε χρησιμοποιήσαν το λογότυπο του σφυροδρέπανου που θεωρείται διεθνώς register των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

      Η γελοιογραφία είναι ιστορικά ανακριβής.

      Διαγραφή
    4. Χρηστακι το σφυροδρέπανο είναι καρφωμένο στον εγκέφαλο του Αλέξη και της συμμορίας του για τις δηλώσεις τσακαλωτου θα πεις τίποτα ή έχεις κάποιο όφελος που σε βοηθάει στις γαργάρες;

      Διαγραφή
    5. @ Χρήστος 3 Δεκεμβρίου 2017 - 7:33 μ.μ.

      Από τον τρόπο που γράφεις, φαίνεται ότι είσαι σχετικά μικρός, αλλά και ρηχός. Ποια... αντικομμουνιστική υστερία και πράσσειν άλογα;
      Την απάντηση σού την δίνει από πάνω ο Αλέξανδρος και το πρόβλημά σου είναι ότι παίρνεις την γελοιογραφία τοις μετρητοίς, αδυνατώντας να καταλάβεις τι εννοεί με το σφυροδρέπανο.
      Ασφαλώς τον χαίρομαι τον Μητρόπουλο, όπως τον χαιρόμουνα πάντα, εδώ και 50 χρόνια, που εσύ ήσουν αγέννητος.

      Διαγραφή
    6. Nativist (4/12/17 8.31 πμ)
      1)Η αντικομμουνιστική υστερία είναι φαινόμενο ηλίου φαεινότερον. Δεν θέλουν να το αντιληφθούν αυτό μόνο οι ακροδεξιοί που στηρίζουν και αυτιολογούν την πολιτική τους τοποθέτηση αποκλειστικά με τα αντικομμουνιστικά μηνύματα και υβρεολογήματα μίσους.
      2)Καμιά γελοιογραφία δεν είναι αθώα. Μόνο οι αφελείς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό. Ο υπέργηρος Κώστας Μητρόπουλος ξέρει πολύ καλά τον ρόλο που μπορεί να παίξει μια γελοιογραφία.Ξέρει πολύ καλά επίσης για πιο αφεντικό δουλεύει , ξέρει πολύ καλά πως θα κάνει τη δουλειά του για αυτό το αφεντικό.
      3)Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις αυτά που γράφω στη δεύτερη παράγραφο, σου προτείνω να διαβάσεις μια έκδοση σε βιβλίο 1965 του Ταχυδρόμου (Λαμπράκης)με τίτλο «Ποτέ πια γελοιογραφίες από τον Κώστα Μητρόπουλο.»Το αφεντικό του τότε ήταν πολιτικά- δημοσιογραφικά με τον γέρο τον Παπανδρέου.
      4)Εγώ διαβάζοντας αυτό το παλιό βιβλίο σκέφθηκα ότι εκτός από τα ζωάκια χαμαιλέοντες υπάρχουν και δημοσιογράφοι χαμαιλέοντες. Ψάξε να το βρεις αν σε ενδιαφέρει το βιβλίο και επικοινωνούμε πάλι μέσα από τον Ινφογνώμωνα.

      Διαγραφή
  2. Για το σφυροδρέπανο κόπτονται.
    Για όσα έλεγε ο Τσακαλώτος κουβέντα.
    Παλαιομαρξιστές, όπως λέει ο Γιανναράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλα πραγματα.για υποκριτες.
    Πλειστηριασμοι εκτος πρωτης κατοικιας μεχρι ευλογο ποσο?
    Η εναλλακτικα
    Κουρεμα καταθεσεων η
    Ανακεφαλοποιηση τραπεζων και νεοι πολλοι φοροι?
    Περιμενω απαντησεις απο υποκριτες με ενδιαφερον...
    Α και νεολαικιστες μπορουν να απαντησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξωφρενικο διλημμα...Δεν θελω να απαντησω διοτι δεν μπορω απ τα γελια...εφτιαξες τρια σκιαχτρα μονος και ζητας διαλλογη ...την αριστερη κουρτινα σκιαχτρων η την δεξια ...?? Δεν θελω να σου πω ...ποια...γιατι θα θυμωσεις..παντως το λεμε ολοι συχνα...και κανουμε και μια κινηση με το χερι....

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε το 14 ειχεςαυτη την άποψη ή την απέκτησες όταν άρχισε να πέφτει ο μισθός ο κρατικος;Που είσαι και αρνητής τρομάρα σου....

      Διαγραφή
    3. Τρομαρα δικη σας που αγεστε και φερεστε απο ψευτοπολιτικαντηδες.
      Στο απλο αριθμητικο μαθηματικα μπακαλιστικο ερωτημα ρεαλιστικα και αντρικεια κανετε μοκο ολοι.
      Υποκρισια.

      Διαγραφή
    4. Και βλέπω συνεχίζεις τις γαργάρες ως γνήσιος αρνητής απτόητος

      Διαγραφή
    5. Στα απλά μαθηματικά λοιπόν άλλος βγάλει υποκριτής αλλά και παντελώς ανήθικος. Εμείς οι νεοφιλελε λοιπόν λέγαμε ότι κοίτα μεγάλε δεν βγαίνουν τα μαθηματικά αν δεν μπορεί ή τράπεζα να κάνει καμία κατάσχεση αλλά να προβλέψουμε ώστε να μην γίνουν κατασχέσεις άδικες σε αυτούς που όντως τα πράγματα πήγαν άσχημα. Η κομπανία του Αλέξη τότε έκαιγε την Αθήνα και απειλούσε ότι θα βάλει τα κορμιά άλλων φυσικά μπροστά. Τώρα που βλέπει αυτό το ντηλ πως θα της δώσει παράταση εξουσίας έβαλε τους τραπεζίτες να γράψουν το νόμο!!! Όντως ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα για το ποιος είναι υποκριτής αδίστακτος υστεροβουλος και απατεώνας

      Διαγραφή
    6. Φιλε και δεξια πιστευω κ αριστερες εφαρμογες δεν γινονται.
      Αποφασισε σαν λαος τι πραγματικα θελεις και μη μου πεις για το δημοψηφισμα διοτι ερωτηση εντος η εκτος εε δεν περιειχε.
      Οταν τα αστικα κομματα πασοκ νδ ποταμια ενωσεις κεντρωων και λοιποι ευρωπαικου προσανατολισμου κοπτονται για την αναφανδον παραμονη στο δημιουργημα των τραπεζιτων ,μη περιμενεις απο κανενα τσιπρα να σε οδηγησει εκτος.
      Αν σημερα ησουν εκτος του αχταρμα των βρυξελλων θα εσκουζες για αλλα.
      Απ τη στιγμη λοιπον που ολοι δουλευαν για τις βρυξελλες και υπονομευαν ανοιχτα καθε προσπαθεια,θα ηταν πιο τιμιο για σενα να διαμαρτυρεσαι για οσους σε οδηγησαν δεσμιο στις επιταγες των βρυξελλων.
      Ο καπιταλισμος στηριζεται στις τραπεζες και οι τραπεζες κ λοιποι συγγενεις επι πτωματων.
      Συνεπως δες το δασος κ οχι το δεντρακι τσιπρα.
      Για να αλλαξεις τα πραγματα θελεις λαο με μπαλλακια.
      Τετοιο λαο δεν εχεις.
      Απ τη στιγμη που δεν τον εχεις σκουζε οσο θελεις.
      Αυτοι που σε πατουν ειναι πιο δυνατοι απο σενα.
      Τη δυναμη τους την εδωσες εσυ.
      Ασε λοιπον το καθε τσιπρακο και κοιταξε να καταλαβεις που ζεις και που κινεισαι.
      Η υποκρισια περισσευει απο τα εθελοδουλα κομματα με μπροσταρηδες νδ πασοκ κ λοιπους συγγενεις.
      Χαιρετισματα.

      Διαγραφή
  4. Η κουκουέδικια αντίληψη, λέει ότι κακώς ο εξαιρετικός γελιογραφος κακώς ταυτιζει το σφυροδρεπανο με το Συριζα, η νεοφιλιλεδικια αντίληψη λέει ότι κακώς ο Τσιπρας κάνει πλειστηριασμους, αφού αυτές οι δράσεις και οι αντιλήψεις είναι δικές τους. Και εμείς λέμε, ΜΕ τι μαλ@κιες ασχολούνται οι βλαμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κάποιο λάθος κάνετε εάν δε σας πειράζει ότι κάποιος αλλα έλεγε το 14 άλλα κάνει τώρα και μάλιστα πολύ πιο αδίστακτα από όσο ό οποιοσδήποτε τραπεζίτης θα τολμούσε να ονειρευτεί τότε είστε άξιος της μοίρας σας

      Διαγραφή
    2. Ο Χρήστος γουστάρει να σχολιάσει την κορνίζα όχι την ουσία του θέματος ποιο είναι το περίεργο οι σταλιμοφασιστες έτσι κάνουν πάντοτε

      Διαγραφή
    3. Οι φασίστες ξέρω ότι μιλάνε για σταλινοφασίστες. τώρα όμως μαθαίνω ότι οι φασίστες μιλάνε και για σταλιμοφασίστες

      Διαγραφή
    4. Κι εγω Χρήστο εχω παρατηρήσει πως οποίος δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑ και δεν εχει μια καλή κουβέντα για Στάλιν και Μαο ειναι φασίστας όπως και να το κανεις

      Διαγραφή
    5. Στο ποδοσφαιρο η ομαδα που σερνεται και εχει φαει 5 γκλ,ψαχνεται να βρει κανενα αμφισβητουμενο πλαγιο αουτ ωστε να τα κανει που@@@@να και να διακοψει τον αγωνα.

      Διαγραφή
  5. Δωσαμε 240 δις...εχουμε καταθεσεις 130 δις......Και θα μας...κουρεψουν και ...τις καταθεσεις...!!! Ενταξει...παω στην ζουγκλα..αν ειμαστε τοσο μσλακ@@ς...τι να πω.... Θα ελεγα αλλα ειναι σοκιν...
    Χρηστο απαντησε εσυ πρωτος...περιμενουμε ολοι με αγωνια...Μονος ρωτησες..πρωτος να απαντησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο σορυ...κατα λαθος ειπα εσενα..
      ηταν για τον ...αρνητη...χιλια σορυ..

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Κ. (3/12/17 3.51 ΜΜ)
      Εγώ σήμερα στις 11.34 πμ σχολίασα αρνητικά τον γελοιογράφο της εφημερίδας του Μαρινάκη χωρίς να θέσω κάποια ερώτηση.
      Υποθέτω ότι μάλλον ζητάς απάντηση από τον Αρνητής (3/12 3.06 μμ)

      Διαγραφή
    3. Κ ομως ετσι ειναι.
      Οπως στρωσαμε επι δεκαετιες θα κοιμηθουμε

      Διαγραφή
  6. Όσοι τάσσονταν εναντίον των πλειστηριασμών επί προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα επιχειρηματολογούν υπέρ των πλειστηριασμών, επειδή τους επιβάλλει η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι μόνο kolotoumpes;
    Ή και αστείοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε εδωσα απαντηση στον αλεξανδρο.
      Αφορα και εσας.

      Διαγραφή
    2. Δε ξέρω σε ποια απάντηση αναφέρεστε.
      Αλλά το θέμα είναι άλλο.
      Στον εαυτό σας έχετε δώσει απάντηση;

      Διαγραφή
    3. Προ πολλου κ εχω λυσει τις μεταφυσικες μου αγωνιες

      Διαγραφή
  7. We were all wrong. SYRIZA had a plan to revive the economy and obvious it is is a leftist party. It just got it reverse. The idea was to take from the rich and give to the poor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας μου επιτραπει να πω την δικη μου αποψη για το θεμα.
    Ειναι τελειως λαθος η σπεκουλα των πλειστηριασμων ακομα και για την πρωτη κατοικια και εξηγω.
    Ειμαι ο ταδε επιχειρηματιας-λαμογιο που καταληστευσα το κρατος με δανεια και βγαζοντας2 τους εργαζομενους μου απληυρωτους στον δρομο.
    Εχω αποκτησει 15 διαμερισματα ,οικοπεδα,καταστηματα τα οποια η τραπεζα εχει κατασχεσει και τα βγαζει στο σφυρι ενω απο αυτα θα πληρωθουν και οι δυστυχεις εργαζομενοι.
    Τα διαμερισματα ειναι 3αρια και 4αρια επιτηδες για να μην χτυπανε στο ματι.
    Βγαινει λοιπονξ το βραδυ ο παρουσιαστης και αρχιζει το τροπαριο οτι σημερα βγηκε στον πλειστηριασμο διαμερισμα 3αρι στο Χαιδαρι με τιμη 35.000 αρα σπιτακι δυστυχους βιοπαλαιστη που πεταγεται στον δρομο.
    Αλλη περιπτωση πλειστηριασμου για ωφειλη μπαταξη στον δυστυχη βιοτεχνη που εμπιστευτηκε το εμπορευμα του στο λαμογιο και τελικα εκλεισε την βιοτεχνια του ψαχνοντας τον αετονυχη που ενω του εφαγε 350.000 παρατησε μια αποθηκη που ο εκπλειστηριασμος της δεν φτανει ουτε για την αμοιβη δικηγορου.
    Το εντιμον ειναι να ανακοινωνεται ο λογος του πλειστηριασμου,η αιτια του πλειστηριασμου και ποιοι αναμενουν να ικανοποιηθουν.
    Ετσι θα γνωριζουμε ποιο ειναι το σπιτι,γιατι βγαινει,ποια ειναι τα βαρη του και ποιοι οι απαιτητες.
    Καποτε δουλευα σε πλοιοκτητη που ειχε συγκεντρωσει 120 διαμερισματα και μαγαζια,οταν μια μερα τον ρωτησα γιατι δεν επαιρνε 5-6 αξιολογα σπιτια στις ακριβες συνοικιες,ξερετε τι μου ειπε ;.
    Με 5-6 σπιτι στην Ηρωδου του Αττικου και στο Ψυχικο θα με γραψουν οι εφημεριδες,ενω με τοσα στα Ταμπουρια,Πειραικη κλπ. δεν ξερει κανεις τιποτα,ασε που το καθενα εχει δικη του εταιρεια.(απο τοτε ξερανε τις οφφσορ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ..καλη προταση...θα δουμε ποση ηθικη εχουν τραπεζες..τροικα...Τσιπρας...Να τους το πουμε να το κανουν.Δεν θαχουν λογο να αρνηθουν.(απορω γιατι δεν το καναν εως εδω..δεν θα μιλουσε κανεις τωρα...) Ομως πρεπει ναχει και μια ποινη η παραβαση..το ψεμμα..Οχι το πακετο..αλλαξτε μας στις εκλογες...Μια βαρια ποινη.Παει εισαγγελεας ...βουταει τροικες τραπεζιτες..Τσιπρες...με εντολη να τους εξαυλωσει ανευ δικης...πανε ολοι Γυαρο να σπανε πετρες...αμεσα...Δεν θαχουν αντιρηση θαρρω..αφου δεν εχουν προθεση να κοροιδευουν...Κι ολα καλα...τακτοποιημενα...Ποιος εχει αντιρηση ..?? Κανεις νομιζω ηθικος ανθρωπος...

      Διαγραφή
  9. Μπλα μπλα ανευ ουσιας.
    Παντως σαββα σε συγχαιρω βαζεις πιασαρικες φακες και τρεχουν τα σχολια.
    Καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό είναι ότι σε ενοχλούν εσένα

      Διαγραφή
    2. http://www.unpolitical.gr/2017/11/blog-post_889.html?m=1 Ένα ωραίο άρθρο για να καταλάβετε το επίπεδο και τα κίνητρα του καθενός

      Διαγραφή
    3. Το προβλημα ειναι οτι εισαι εκτος πραγματικοτητας.
      Σου απαντησα εκτενως σε σχολιο σου πιο πανω

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.