1/12/17

Οι δύσκολες αλήθειες

Πέρασαν δύο βδομάδες από εκείνο το βράδυ. Οι νεκροί θαφτήκαν, τα πρωτοσέλιδα βρήκαν κάτι άλλο θλιβερό να γράψουν, άλλωστε η κυβέρνησή σας δεν παράγει άλλο είδος ειδήσεων. Αρχίζουμε να το ξεχνάμε κι αυτό, μολονότι ακόμα προστίθενται νεκροί. Αλλά όσο περισότεροι θάνατοι, τόσο παύουν να είναι τραγωδία και γίνονται στατιστική, ε; Έτσι δεν έλεγε ο πνευματικός σας πατέρας;


Αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να γίνει με 24 φέρετρα παρατεταγμένα και τους συγγενείς μαυροφορεμένους στα πρώτα έδρανα. Και να είναι όλο το πολιτικό σύστημα στο εδώλιο.
Και δημόσιοι κατήγοροι να είναι τα παιδιά τους που τα αφήσατε ορφανά. Ο Γιώργος Μακαρούνας, ο τραγικός οδηγός που βλέποντας τα νερά να τον καταπίνουν έλεγε στο τηλέφωνο: Μάνα, φοβάμαι, πνιγόμαστε, άφησε πίσω ένα παιδί στην ηλικία του γιού μου. Θα ρωτάει κάθε μέρα: “πότε θα ’ρθει ο μπαμπάς μου;” και κανένας δεν θα μπορεί να του απαντήσει. Δεν μπορεί να ρωτήσει τώρα “ποιοι σκότωσαν τον μπαμπά μου”; Θα το κάνει όταν μεγαλώσει, σε μια εποχή που θέλω να πιστεύω ότι η πολιτική θα έχει σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους. Γι΄ αυτή την εποχή αγωνίζομαι. Αλλά νιώθω την υποχρέωση να του δώσω την απάντηση τώρα.

Για τη συνέχεια AthensVoice

6 σχόλια:

  1. Μία από τις τακτικές μπούρδες του Τζήμερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πότε οι νεοφιλελεύθεροι νοιάζονται για τον άνθρωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χρηστος.
      Εν αντιθεσει με τους ανθρωπιστες Σταλιν,Κιμ,Χμερ,Μαο,Χοτζα,Φρανκο,ΣαλαζαρΓιαρουζελσκι,Τσαουσεσκου κλπ.

      Διαγραφή
  3. Ό,τι μας ενοχλεί το αποκαλούμε μπούρδα και τελειώσαμε φίλε Δημήτρη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιες ειναι ακριβως οι μπουρδες ρε μεγαλε,δεν μας τις λες να καταλαβουμε και εμεις οι βλακες,και εσυ ο αλλος με της αποψη οτι οι νεοφιλελευθεροι ειναι δολοφονοι!!!διοτι δισαφορετικα γιατι ασχολειται με τους πνιγμενους ο αρθρογραφος, ποσο τρολ ειασαστε και οι δυο!! κανονικη δουλεια παντως αποκλειεται να εχεται κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.