22/12/17

Τώρα τα βάζει και με τα Εμιράτα: Ο Ερντογάν υπερασπίζεται Οθωμανό Φαχρετίν πασά, μετά το επικριτικό retweet υπουργού των ΗΑΕ

Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε προς υπεράσπισιν ενός Οθωμανού στρατιωτικού διοικητή την Τετάρτη, αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατηγόρησε σε retweet, ότι οι οθωμανικές δυνάμεις λεηλάτησαν την ιερή πόλη της Μεδίνας κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Ερντογάν φάνηκε να ανταπαντά σε ένα tweet που δημοσίευσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέ Αλ Ναχαγιάν, ο οποίος δήλωσε ότι τα οθωμανικά στρατεύματα υπό την ηγεσία του Φαχρεντίν Πασά έκλεψαν χρήματα και χειρόγραφα από τη Μεδίνα το 1916.
Το tweet ανέφερε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις απήγαγαν κατοίκους της Μεδίνας και τους πήραν στην Κωνσταντινούπολη. "Αυτοί είναι οι πρόγονοι του Ερντογάν και η ιστορία τους με τους Αραβες Μουσουλμάνους", διάβαζε κανείς στο tweet, που δημοσιεύτηκε αρχικά από κάποιον που δήλωνε Ιρακινός οδοντίατρος από τη Γερμανία.
Η Μεδίνα, μέρος πλέον της Σαουδικής Αραβίας, ήταν μέρος της οθωμανικής επικράτειας για αιώνες μέχρι την κατάρρευση της αυτοκρατορίας στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.
Σε μια ομιλία προς τοπικούς διοικητές, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Φαχρεντίν Πασάς δεν είχε κλέψει από τη Μεδίνα ή το λαό της, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει την πόλη και τους κατοίκους της σε μια περίοδο πολέμου.
"Εκείνοι οι άθλιοι άνθρωποι που είναι αρκετά φανατικοί για να φωνάζουν ξεδιάντροπα και ακούραστα ότι οι πρόγονοι του Ερντογάν έκλεψαν ιερά αντικείμενα από εκεί και τα έφερναν στην Κωνσταντινούπολη - ήταν για να τα προστατεύσουν από τους ανθρώπους που ήρθαν ως εισβολείς», είπε.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένας στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, θεωρούν το ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν ως φίλο ισλαμικών δυνάμεων, στις οποίες τα ΗΑΕ αντιτίθενται σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.
Οι σχέσεις εντάθηκαν περαιτέρω, μετά την υποστήριξη της Άγκυρας στο Κατάρ, αφότου η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν κυρώσεις στο εμιράτο του Κόλπου τον Ιούνιο.
Δύο μήνες αργότερα, ο Σεΐχης Αμπντουλάχ (των ΗΑΕ) επέκρινε ως «αποικιακές» τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία, παρόλο που η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιτίθετο και οι δύο στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, απάντησε επίσης στα σχόλια του Σέιχη Αμπντουλάχ, λέγοντας ότι ήταν ντροπή που «έκανε retweet αυτό το ψεύδος της προπαγάνδας, που επιδιώκει να στρέψει και πάλι τους Τούρκους και τους Αραβες εναντίον ο ενός του άλλου».
"Είναι η επίθεση εναντίον του προέδρου Erdoğan με κάθε τρόπο η νέα μόδα τώρα;", ο Kalin tweetαρε την Τρίτη.


3 σχόλια:

  1. "Τώρα τα βάζει και με τα Εμιράτα"

    Λίγα τα λόγια για τον πολυχρονεμένο μας! Φυσικά και θα τα βάλει.
    Εδώ ετοιμάζει τον πρέσβη του στην Ανταρκτική να διαμαρτυρηθεί...τολμάνε οι άπιστες οι πιγκουίνες, χωρίς μαντίλα να φλερτάρουν με όποιον πιγκουίνο κάνουν κέφι.
    Μετά σειρά έχει ο γαλαξίας Ανδρομέδα. Θα επιβάλλει τάξη ρε το καταλάβατε?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιωργος Γεωπονος.
      Αμα σου ομολογησω οτι εναν τετοιο πολυχρονεμενο θα ηθελα να ειχαμε,μην με πεις γιουσουφακι.

      Διαγραφή
    2. Όχι γιουσουφάκι δεν σε λέω διότι εννοείς να ήταν Έλληνας.Μόνο που εγώ δεν συμφωνώ με αυτό το πρότυπο ηγέτη τύπου Ερντογάν. Για πολλούς λόγους.
      Αν τα υπόλοιπα παιδάκια δεν παίζανε μαζί του στη γειτονιά όταν ήταν μικρός, δεν χρωστάει τίποτα ο υπόλοιπος κόσμος :)

      Δικά μου πρότυπα είναι ηγέτες σαν τον Καποδίστρια και τον Βενιζέλο.Περισσότερο τον Καποδίστρια. Τον πρώτο οι Βαλκανοταλιμπάν τον δολοφόνησαν και τον δεύτερο προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν(και όχι μόνο μία φορά). Μέσα στην ανθυπομετριότητα και διαφθορά μας αυτοί οι άνθρωποι ήταν σαν να ήρθαν από άλλο γαλαξία στην πολιτική σκηνή της χώρας.

      Σημαντικό ποσοστό ανθρώπων στη σκέψη τους θέλουν έναν ηγέτη που φωνάζει όλη την ώρα και δείχνει δυναμικός ασταμάτητα. Λειτουργεί και ως επιβεβαίωση των ίδιων "Κοίτα ηγέτη που έχουμε...σουλτάνος".
      Μόνο που οι περισσότεροι ηγέτες είναι δεμένοι με την ύλη. Όταν είσαι δεμένος με την ύλη και έχεις κρυφούς λογαριασμούς, "παλάτια" και θες όλοι να σε χειροκροτάνε, τότε δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις. Μπορούν να σε "γκρεμίσουν" με πολλούς τρόπους και πιο εύκολα.

      Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι οι φίλοι και οι εχθροί υπολογίζουν περισσότερο έναν ήρεμο άνθρωπο με διπλωματικές ικανότητες, που δεν έχει την εσωτερική ανάγκη με ότι πει και ότι κάνει να αυτοεπιβεβαιώνεται (διότι γνωρίζει τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του), που με ήρεμα, σταθερά λόγια δείχνει τις ικανότητες του και την αυτοπεποίθηση του και την κρίσιμη ώρα θα φανεί αληθινός ηγέτης και θα υπερασπιστεί την πατρίδα του αποτελεσματικά και θα την οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον ευημερίας. Δηλαδή μία ήρεμη δύναμη που θα φαίνεται "στρατηγός"/ "Σουλτάνος" κτλ σπάνια όταν απαιτηθεί. Όχι συνέχεια για αυτοεπιβεβαίωση. Συνήθως τσαμπουκά πουλάνε τα μικρά σκυλάκια. Τα εκπαιδευμένα είναι ήρεμα, πειθαρχημένα, σκανάρουν τον χώρο και δείχνουν δόντια όταν απαιτείται και το εννοούν μέχρι τέλους.
      Του λες μην περάσεις τη γραμμή θα το μετανιώσεις και το αντιλαμβάνεται ο άλλος ότι το εννοείς.Του αρέσει δεν του αρέσει αυτό είναι.
      Όχι βαλκανικό τσίρκο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.