11/2/18

Το Αφρίν ενώνει τους Κούρδους το Νοτίου Κουρδιστάν - Αντιπροσωπεία βουλευτών στο μέτωπο

Επιτροπή βουλευτών του Κουρδικού Κοινοβουλίου στην πόλη Αμούντε, της Ροζάβα, σε συνάντηση με αξιωματούχους των Κούρδων της Συρίας
Είναι γνωστά τα προβλήματα ενότητας που έχουν οι Κούρδοι γενικά και ειδικά εκείνοι που κατοικούν στο αυτόνομο Κουρδιστάν, στο Β. Ιράκ, όπως αποδείχτηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.
Όμως, η απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας στο Αφρίν, ένωσε τους Κούρδους του Νοτίου Κουρδιστάν, οι οποίοι πρώτα έλαβαν απόφαση καταδίκης της Τουρκίας στο Κοινοβούλιο της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν και στη συνέχεια συγκρότησαν επιτροπή βουλευτών από όλα τα κόμματα, η οποία πέρασε τα σύνορα και κατευθύνεται προς το Αφρίν.

Τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν ότι "η τελευταία γενοκτονία που επιτρέψαμε να γίνει εναντίον των Κούρδων ήταν εκείνη της Επιχείρησης Ανφάλ, στη Χαλέπτσε, το 1988 και ότι τώρα οι Κούρδοι ενωμένοι θα αποτρέψουν άλλες γενοκτονίες", αναφερόμενοι στις επιθέσεις που έγιναν στο Σενκάλ, το Κομπάνι, το Κιρκούκ και τώρα με την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας", που είναι σε εξέλιξη στο Αφρίν.
Επίσης, ανέφεραν ότι οι Κούρδοι του Β. Ιράκ βοήθησαν τους αδελφούς τους στο Κομπάνι, όταν η πόλη κινδύνευε να πέσει στα χέρια του Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.