15/8/18

Οι ελιγμοί του Ερντογάν και τα μηνύματα στον Τραμπ


Σαφές μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Ντόναλντ Τραμπ και τις ΗΠΑ αποτελεί η απελευθέρωση, και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές, αφού η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου ήρθε τη δυσκολότερη στιγμή για την Τουρκία η οποία βρίσκεται λίγο πριν την οικονομική κατάρρευση και ενδεχομένως ένα βήμα πριν την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης καθώς και ότι δεν κρατά «ομήρους», όπως κατηγορείται από την πλευρά των ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεσή του Πάστορα Άντριου Μπράνσον. Υπόθεση που έχει οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και κατ επέκταση την περαιτέρω κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα.


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Η λογική συνέχεια είναι ο Ερντογάν να απελευθερώσει το γρηγορότερο και τους Αμερικανούς αιχμαλώτους, για να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση.
    Σήμερα η τουρκική λίρα ανακάπτει, είναι στα 6.20 λίρες ανά δολλάριο.
    https://finance.yahoo.com/quote/TRY=X?p=TRY=X&.tsrc=fin-srch-v1
    Εάν συνεχίσει την σφοδρή εγωϊστική του αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ισχύος μεταξύ των δύο κρατών και η υπερδύναμη θα τον συντρίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.