2/8/18

Άλλη μια αποτυχημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και προπαγάνδας - Θα γκρεμίσουν αυθαίρετα κατόπιν εορτής

Τάνια Γεωργιοπούλου
Τα μέτρα για την  επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων ανακοίνωσαν κατά τη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
«2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 700 σε παραλίες αναμένεται να κατεδαφιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Αττική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης, ενώ διευκρίνισε ότι είναι θέμα ημερών ή λίγο εβδομάδων να αρχίσει η διαδικασία της κατεδάφισης των συνολικά 3.200 κατοικιών.
Ακόμη σημείωσε πως από τη Δευτέρα θα έχει συνταχθεί ο κατάλογος των 100 πρώτων σπιτιών προς κατεδάφιση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα εν λόγω ακίνητα.
Μέτρα για τους πυρόπληκτους
Με τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών θα απαιτούνται λιγότερα έγγραφα για τις αποζημιώσεις, ενώ αυτές προβλέπονται όχι μόνο για τις κύριες αλλά και τις δευτερεύουσες κατοικίες, Στην ίδια τροπολογία αναφέρεται και η εξομείωση στην τελετή  αποζημίωσης της οικοσκευής των κατοικιών που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινες» με εκείνες που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες».
Προκειμένου να κατατεθεί αίτηση για τις αποζημιώσεις χρειάζεται βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή από το Συνεργείο Καταγραφής, όχι και από τα δύο. Ακόμη, οι αποζημιώσεις που θα δοθούν σε πυρόπληκτους δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς την εφορία. 
Επίσης, τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικού χωρικού σχεδιασμού ως εργαλείο πολεοδόμησης για το Μάτι. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται μεταβατικό πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό ενός ακίνητου ως αυθαίρετο με υπουργική απόφαση σε συνεργασία εμ τους επιθεωρητές δόμησης για συγκεκριμένες περιοχές:
Α. Απόσταση 500 μέτρων από την παραλία.
Β. Περιοχές που έουν κριθεί αναδασωτέες.
Γ. Ρέματα
Δ. Πυρόπληκτες περιοχές. 
Πηγή: ΠηΚαθημερινή

3 σχόλια:

  1. δηλαδή , πότε να γκρεμιστούν ?
    α. πριν την επόμενη "εορτή"
    β. στο μεσoδιάστημα μεταξύ δύο "εορτών"
    γ. ποτέ έτσι ώστε να ξανα"εορτάσουμε¨δεόντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην εφημερίδα δεν υπάρχει αυτός ο τίτλος.

    Είναι οι γνωστές πατέντες του ιστολογίου, που βάζει στο στόμα τρίτων λόγια που δεν ειπώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤ την ταπεινή μου γνώμη δε φταίνε τα λεγόμενα αυθαίρετα για καμία καταστροφή.Αλλωστε ακόμα και σε περιοχές με κακή ανάπτυξη πλέον δεν υπάρχουν και πολλα αυθαίρετα ! Πολυ λιγα αυθαίρετα υπάρχουν στο Μάτι ,στη Μανδρα και γενικά σε περιοχές που επλήγησαν ! Οσο υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να κόβουμε δάσος και να χτίζουμε ! Η Σαντορίνη θα είχε γαϊδούρια ακομα αν πηγαίναμε με τη λογική των οικολόγων.Αληθεια εκει δεν εχει στενούς δρόμους ? Η στη Μύκονο ?Εκει γκρεμίστε σύντροφοι της φακής και Κουλη με τα βρεγμένα ρούχα. Ψιλά γράμματα εκει. Αυτο που φταιει ειναι οτι δεν υπάρχει γενικό σχεδιο οικιστικής ανάπτυξης σε μερικες περιοχές της χώρας ! Και δεν υπάρχει διότι συμφέρει τα μεγάλα αφεντικά ! στην Εκάλη υπάρχει ! Προσωπικώς αναμένω μεγάλα ξενοδοχεία στο Μάτι προσεχώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.