9/8/18

Τέλος στα παραμύθια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ - Τα τιμολόγια ρεύματος μειώθηκαν γιατί καταργήθηκε το μονοπώλιο

Με αυτά τα συνδικαλιστικά παραμύθια πέρασαν για δεκαετίες αυτοί καλύτερα και οι καταναλωτές χειρότερα ως χρήστες του μονοπωλίου της ΔΕΗ

Κατέρρευσαν οι μύθοι και κυρίως το αφήγημα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που για δεκαετίες πουλούσαν προς όφελος τους, λέγοντας  ότι η κρατική ΔΕΉ δίνει φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές ενώ όταν έρθουν οι ιδιώτες θα σας …πίνουν το αίμα για να έχετε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι σας.
Με αυτά τα συνδικαλιστικά παραμύθια πέρασαν για δεκαετίες αυτοί καλύτερα και οι καταναλωτές χειρότερα ως χρήστες του μονοπωλίου της ΔΕΗ.
Η κρατική επιχείρηση ήταν ένας οργανισμός που προσέφερε με διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος ακριβές υπηρεσίες στους καταναλωτές.
Το καθεστώς αυτό διατηρήθηκε καθώς εξυπηρετούσε την κεντρική πολιτική σκηνή δηλαδή τους κυβερνώντες αφού συνέβαλλε στη μεγέθυνση του πελατειακού κράτος σε βάρος της κοινωνίας
Τα κορόιδα οι καταναλωτές πλήρωναν το κρατικό μονοπώλιο για να περνούν καλά τα κομματικά στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης
Να σημειωθεί όταν στο παρελθόν άνοιγε η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ οι συνδικαλιστές κατέβαζαν τους διακόπτες για να προστατεύσουν τα δικά τους προνόμια σε βάρος της κοινωνίας και των καταναλωτών.
Η ευκαιρία για να ειπωθούν όλα τα παραπάνω μας την έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ με την ανακοίνωσή της που σκοπό  είχε να απαντήσει σε μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τομέα της ενέργειας.
Για τη συνέχεια BankingNews

5 σχόλια:

  1. Οσα ψεμματα ειπαν οι συνδικαλιστες ..αλλα τοσα κι εσυ...Στο ιδιο τρενο ψευτες .. Αν εχεις πωπο..φερε ολα τα στοιχεια κοστους ολων ...και πως προκειπτουν ...ποιος πληρωνει τελικα ..κι απο που βγαζει κερδος..Απ τις δε ...ανανεωσιμες πηγες..φερε ολα τα συμβολαια πωλησης ρευματος στην ΔΕΗ...να δουμε απο που βγαινει το κερδος του επενδυτη...πως ριχνει το ..κοστος του κιλοβατ...οταν πουλαει στην ΔΕΗ...και πως προκειπτει η μειωση στον καταναλωτη... και εξηγησε μας το απιστευτο...η ΔΕΗ να χρεωνει 9 λεπτα το δικο της κιλοβατ...κι ο επενδυτης 40 λεπτα στην ΔΕΗ.Μετα θα μας πεις ποιος πληρωνει τα ..31 λεπτα της διαφορας !!!Διοτι η ΔΕΗ ετσι γραφει ζημιες..κι ερχεσαι εσυ και λες ο ...πονηρος..."εχει ζημιες το ..μονοπωλειο !!! Ειναι αχρηστο.!! Πουληστε το στα κομματια οσο οσο !!! ....Και μας κανεις και ...τον σωτηρα !!!! Παλι καλα που δεν μας δερνεις κιολας !!! Αυτο μια μερα ..θαχει ξυλο σιγουρα....Μαντεψε ποιου...Για τους συνδικαλιστες εχεις δικιο.Θαχε μεγαλυτερα κερδη η ΔΕΗ χωρις αυτους...αλλα οχι για να τα παρεις εσυ !! Αλλα ο λαος...με μειωσεις...στο ρευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μετα θα μας πεις ποιος πληρωνει τα ..31 λεπτα της διαφορας"
      Δημήτρη κάνεις λάθος. Τη διαφορά του κοστους δεν την πληρώνει η ΔΕΗ, την πληρώνει ο καταναλωτής μέσω ΕΤΜΕΑΡ και των άλλων εξωφρενικών χρεώσεων.
      Για το χάλι της ΔΕΗ δεν φταίνε οι ανανεώσιμες.

      Διαγραφή
    2. Το ιδιο λεμε Αντρικ.Απ την ΔΕΗ παιρνουν το μετρητο της..και η ΔΕΗ το ξαναπαιρνει πισω μετα απο μας.Δικιο εχεις για το χαλι.Ηταν που ηταν χσλι...εφεραν οι πονηροι κι αλλο χσλι ..τις δηθεν ανανεωσιμες...απο που ανανεωνονται θεε ?? Απ τον..ηλιο...τον αερα...κλπ.Αντε βρε !!!! Δεν θα κανω φυσικη αναλυση οχι.Κουραζει.Διαβασε τι εγραψε ο προσφατα συνταξιοδοτηθης προεδρος της Γαλλικης εταιρειας ηλεκτρισμου.Θα πεσεις ανασκελα....Ο προυπολογισμος του κρατους τις....ανανεωνει !!!!! Και πως θαταν αλλιως...οταν η καλυτερη των καλυτερων εχει αποδοση ....16 % ..!!!!!! Ξοδευεις 100 βατ απ τις αλλες για να παρεις 16....!!!! Τα 84 βατ τα πληρωνουν οι ...οικολογοι ανοητοι πολιτες ..εμεις !

      Διαγραφή
  2. NAI,NAI.AΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κάθε λαός έχει τις ΔΕΚΟ που του αξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.