12/8/18

Ο Ερντογάν αγνοεί τις ΗΠΑ: Η Τουρκία γονατίζει μόνο στον Θεό

  • Ο Ερντογάν αγνοεί τις ΗΠΑ: Η Τουρκία γονατίζει μόνο στον Θεό
    (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
Την ώρα που η τουρκική οικονομία βουλιάζει και η Άγκυρα δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση όπως διαμορφώνεται από τον συνεχιζόμενο κατήφορο της λίρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει την τακτική της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ. Η συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και της κατασκοπείας βάζει φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον, η οποία, κατά τον Τούρκο πρόεδρο, έστειλε τελεσίγραφο.

«Θέλουν να τον απελευθερώσουμε μέχρι αύριο το απόγευμα [σ.σ. σήμερα] με απειλές», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Ριζούντα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που επισκέφθηκε τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, υπενθύμισε στις ΗΠΑ ότι ανταλλάσσουν έναν στρατηγικό εταίρο στο ΝΑΤΟ με έναν πάστορα. «Απευθύνομαι για μια ακόμα φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή, ντροπή!», ανέφερε χαρακτηριστικά από τα Κοτύωρα.
Αν και η επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων των δύο χωρών έχει άμεσες συνέπειες στην τουρκική οικονομία (την Παρασκευή, μία ημέρα μετά το ναυάγιο των συνομιλιών σε επίπεδο αντιπροσωπειών, η τουρκική λίρα σημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου), ο πρόεδρος της Τουρκίας δηλώνει: «Εμείς γονατίζουμε μόνο ενώπιον του Θεού».
Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμήνυσαν στην τουρκική αντιπροσωπεία ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων. «Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η τουρκική δικαιοσύνη. Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος», ήταν η απάντηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

3 σχόλια:

  1. ηγετης ανωτερος του κεμαλ ατατουρκ.Αγνωστο εαν κατεχεται απο ελληνικο δνα.
    ηγετης προτυπο.Οχι οπως στην ελλαδα ....,,,στα τεσσερα ...../
    Ο τι ακολουθησει η Τουρκια θα μεινει στην ιστορια.
    Οσο για τον ελληνα
    και κερατας και δαρμενος.
    και απο ανατολικα και απο δυτικα.
    ο νοωων νοειτω.
    Κυπρος 1974.Τους ξεμπροστιασε τους αμερικανους ο Ταγιπ/Οχι παιζουμε.Κι αμα λαχει ξαναγυρναμε Μογγολια Αλται, αλλα δεν προσκυναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συμμαχια Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Τουρκίας είναι ελπιδοφόρα για πολλούς λαούς ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα διάλεξε και αυτή συμμαχια, με τον φαουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστική θεωρία συνομωσίας:
    Ὁρισμένοι φαίνεται ὅτι ὁνειρεύονται τό ἑξῆς σχῆμα: Πρωτεύουσα στά ὅρη Ἀλτάϊ, καί ὁ μουσουλμανικός παντουρκισμός, πλάϊ πλαϊ μέ τόν πανσλαβισμό ὑπό "ὀρθόδοξο χριστιανικό" μανδύα καί τόν "ἐπιστημονικό-προτεσταντικό-παπικό" πανγερμανισμό. Ὑπό τήν πνευματική σκέπη, ἐννοεῖται, τῆς Νέας (ἐπίγειας μόνον) Σιών, ὥστε νά ἑνωθοῦν οἱ τρεῖς βασικές θρησκεῖες καί νά καταστῆ δυνατή ἡ ἀνέγερση τοῦ ναοῦ τοῦ Σολωμόντος μέ "περίληψη" σέ αὐτόν (π.χ. στόν περίβολό του) τοῦ σημερινοῦ τεμένους τοῦ Ὀμάρ. -Ἔ, τί θά κάνουν οἱ Κινέζοι καί οἱ Ἀμερικάνοι; Θά συνεργασθοῦν.

    Μόνο πού ἡ ἐποχή τῆς Βαβέλ ἔχει περάσει, καί ὁ ἀληθινός Θεός, δέν θέλει νά κυριαρχήσῃ στήν τελική κορυφή τῆς ἰδεατῆς Νέας Βαβέλ, ὁ Μαμωνάς μέ τήν συνοδεία του, τό πολιτικό προσωπικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.