14/8/18

FT : Οι Βρυξέλλες σφίγγουν τα λουριά για τη «χρυσή βίζα»

Η Κομισιόν ανησυχεί ότι τα προγράμματα χορήγησης υπηκοότητας έναντι επενδύσεων ανοίγουν την πόρτα για ξέπλυμα χρήματος. Στο στόχαστρο η Μάλτα και τα διαβατήρια σε Ρώσους. Πως θα επηρεαστεί η Ελλάδα.
Oι Βρυξέλλες ετοιμάζουν να πάρουν αυστηρά μέτρα κατά κρατών μελών, μεταξύ των οποίων η Μάλτα και η Κύπρος, που χορηγούν υπηκοότητα σε πλούσιους πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στο μπλοκ, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τη Ρωσία.
Βέρα Τζούροβα, η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, δήλωσε στους Financial Times ότι τα προγράμματα «πώλησης υπηκοότητας» σε οκτώ κράτη μέλη θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιχείρησης κατά του ξεπλύματος χρήματος και της διαφθοράς.
Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στις ανησυχίες για την προέλευση του πλούτου των Ρώσων πολιτών που υποβάλλουν αίτημα για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας.
«Σε περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία, κανένα πρόσωπο δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της υπηκοότητας» τόνισε η κα. Τζούροβα στους Financial Times. «Δεν έχουμε τη δύναμη να απαγορεύσουμε μια τέτοια πρακτική, αλλά έχουμε την υποχρέωση να επιβάλουμε αυστηρές προϋποθέσεις στα κράτη μέλη ώστε να είναι προσεκτικά. Χορηγούν υπηκοότητα για ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι μόνον η Μάλτα, αλλά και η Ελλάδα, η Κύπρος κ.ά.. Στην τελευταία μάλιστα επικρατεί οικοδομικός οργασμός πολυτελών κατοικιών, που, συν τοίς άλλοις, δημιουργεί θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το πρόγραμμα δεν έχει την ίδια επιτυχία. Περισσότερα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.