24/2/19

Αμερικανός Αποκαλύπτει τα Ασύστολα Ψεύδη Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης Περί Βενεζουέλας

Paul Craig Roberts, February 22, 2019
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Δεν υπάρχει ούτε κόκκος εντιμότητας πουθενά στα Δυτικά έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
«Τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι άδεια, καθώς τα τρόφιμα γίνονται ολοένα πιο σπάνια» στην Βενεζουέλα, θρηνολογεί  η «Ιντεπέντετ» την Βρετανία. Τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά, «αλλά  με μεγάλες ελλείψεις στον εφοδιασμό τους», σεγκοντάρει η Γκάρντιαν. «Ακόμη και στοιχειώδη εμπορεύματα, όπως οδοντόβουρτσες» δεν βρίσκεις να αγοράσεις», ολοφύρεται το  CNN. «Πεινασμένοι πολίτες της Βενεζουέλας  έχουν να διαλέξουν ανάμεσα «στα βασανιστήρια και στον θάνατο από ασιτία», ολοκληρώνει πένθιμα το Μπλούμπεργκ.

Η παρουσίαση της κατάστασης στην Βενεζουέλα από τα κατεστημένα ΜΜΕ  διαδίδει την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος Μαδούρο  επιβάλλει την αργή λιμοκτονία στον λαό του –ένα αφήγημα το οποίο αποκαλύπτει ως χονδροειδή εξαπάτηση ο δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμενθαλ, μετά  από επίσκεψή του σε ένα πολύ μεγάλο  σούπερ μάρκετ του Καράκας.

Κοιτάξτε στην συνέχεια το βίντεο, με την υπεραγορά στο Καράκας γεμάτη από όλα τα υποτιθέμενα εξαφανισμένα τρόφιμα και λοιπά προϊόντα.

Ο λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον θέλει να κλείσει την αγγλόφωνη εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης ΡΤ  (και το πρακτορείο Σπούτνικ) είναι επειδή, αντίθετα  προς τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, οι ρωσικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί  μεταδίδουν την αλήθεια, και υπονομεύουν έτσι την απόπειρα της Ουάσιγκτον να ελέγχει όλες τις εξηγήσεις.

Οι ανεγκέφαλοι  της Δύσης, που εμπιστεύονται τα εκπορνευμένα Δυτικά ΜΜΕ, υφίστανται πλύση εγκεφάλου σε σημείο που είναι άχρηστοι για την υπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Και μάλιστα γίνονται επικίνδυνοι για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Ιδού η αληθινή εικόνα για τα τρόφιμα στην Βενεζουέλα, παρά την ασφυκτική περίσφιγξη της αμερικανικής πολιορκίας και την καταλήστευση χρυσού και κεφαλαίων της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και Βρετανία.


24 σχόλια:

  1. Ο Μαδουρο θα εχει την τυχη του Αλλεντε. Κανεις δεν επεμβαινει στη γειτονι των ΑΜερικανων. Μονο μερικες δηλωσεις που προφανως δεν φοβιζουν εκπορευονταιο απο τα αλλα κεντρα δυναμεως του κοσμου. Ουσιαστικα; Ρωσοι και Κινεζοι διαπραγματευονται για να παρουν και αυτοι κατι απο αλλου. Πιστευω να μαθατε πως απο το ορυχειο ΤΡΕΠΚΑ στο Κοσσοβο θα εχουν μεριδιο ΚΑΙ οι Ρωσοι. Και το προβλημα παει ...... που λεει και η διαφημιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. us propaganda... russian пропаганда.. deutsche Propaganda... whatever.. ίδιο νόμισμα άλλη όψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες ισοπεδώθηκε η παράσταση του λακέ και των πατρώνων του κάπου στα σύνορα με την Κολομβία.

    Οι εισβολείς δεν τα κατάφεραν και γύρισαν πίσω. Δεν θα υπάρξουν άλλα φορτηγά με ανθρωπιστικά φορτία και κρυμμένα όπλα, αλλά Συρία.

    Ο λακές αύριο θα δεί τον Πομπέο για να πάρει οδηγίες τι θα κάνει. Εξήντα χώρες υποτελείς στους Αμερικάνους σφυρίζουν αδιάφορα.

    Οι παγκόσμιοι τρομοκράτες θα συνεχίσουν με νέες κυρώσεις, που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ανέχεια στην χώρα, αλλά δεν είναι καθόλου ορατό ότι θα καταφέρουν να εξασθενήσουν την κυβέρνηση στο άμμεσο μέλλον και τέτοιο βαθμό ώστε να παραδοθεί.

    Η φαρσοκωμωδία της αλλαγής καθεστώτος στην Βενεζουέλα μέσα από την προβολή της λύσης του λακέ ήδη πνέει τα λοίσθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. csx Πολύγλωσσος βλέπω. Και αγγλικά Καί γερμανικά και Ρώσσικα! ! ! Και κολλημένος τον τοίχο από το βίντεο, γλυστράς με την εξίσωση:"΄Ολοι τα ίδια είναι..."
    Που τα έμαθες όλα αυτά και τα ρώσσικα και τα κόλπα; Δν φαντάζομαι στην CIA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΑΝΟ

    Στην Βενεζουέλα πλέον κλέβουν τα ζώα ζωολογικού κήπου για να τα φάνε.
    Για να πάρεις βοήθεια από το κράτος (δηλαδή ένα καλαθάκι με τρόφιμα) πρέπει πρώτα να γραφτείς στο σοσιαλιστικού κόμμα του Μαδούρο.

    Η δημοκρατία στην Βενεζουέλα καταργήθηκε το 2015.

    Μετά τις εκλογές του 2015 ο Μαδούρο κατήργησε το κοινοβουλίου που ελεγχόταν πλέον από την αντιπολίτευση. Δηλαδή Κατήργησε τις νομοθετικές εξουσίες του κοινοβούλιο. Και δημιούργησε ένα νέο διορισμένο μαϊμού κοινοβούλιο.

    Αν δεν είναι αυτό δικτατορία τότε τι είναι δικτατορία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμερικάνικο σανο μάρκας Paul Craig Roberts με εγγύηση της Wall Street.
      Το δικό σου σανό, για το οποίο αισθάνεσαι να έχεις την άδεια να διαφημήσεις στο παρόν ιστολόγιο, ποιάς προέλευσης είναι;

      Διαγραφή
    2. ΚΑ το αρθρο που δημοσίευσες δεν είναι από WSJ. Είναι από RT:

      https://www.rt.com/news/452158-blumenthal-venezuela-supermarket-shelves/

      Mιά που ανέφερες WSJ ώς έγκυρο…
      Mary Anastasia O’Grady (2/10/19) με εγγύηση της Wall Street:

      «Ο φρικτός φόρος για την ανθρωπότητα από τις δύο δεκαετίες του σοσιαλισμού της Βενεζουέλας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Η έλλειψη φαγητού και χαρτιού υγείας και ο υποσιτισμός παίρνουν την μεγαλύτερη προσοχή. Ωστόσο, ένα άρθρο του περιοδικού Travel Medicine and Infectious Disease περιγράφει τη Βενεζουέλα ως "επίκεντρο της αναζωπύρωσης πολλαπλών εμβολίων που μπορούν να προληφθούν, φορέας και ζωονοσογόνων ασθενειών με πολυάριθμες τρέχουσες επιδημίες που συμβαίνουν".

      Η ελονοσία είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, οι συγγραφείς γράφουν, εν μέρει λόγω της μεγάλης μετανάστευσης προς τις παράνομες περιοχές εξόρυξης, της υποβάθμισης της ιατρικής υποδομής και κυρίως της έλλειψης πολιτικής βούλησης.

      Αυτή είναι η κληρονομιά όχι μόνο του Ουγκό Τσάβες αλλά και εκείνων που αγκάλιασαν τον σοσιαλισμό, είτε λόγω ιδεολογίας είτε απληστίας.»

      Διαγραφή
    3. Καλά καλά.
      Ως τρολ δεύτερης διαλογής είναι φυσικό να έχεις προβλήματα ανάγνωσης και κατανόησης.
      Το άρθρο που επέλεξε και μετέφρασε ο Μ. Στυλιανού είναι του Paul Craig Roberts, πρώην διευθυντή της WSJ –σε άλλη εποχή και περιβάλλον- και με άλλες περγαμηνές: https://www.paulcraigroberts.org/2019/02/22/max-blumental-proves-western-media-a-propagandist-for-war-criminals/

      Φαίνεται ότι στη βιασύνη σου να μας μοιράσεις το σανό σου, ξέχασες να διαβάσεις το άρθρο –ούτε τον τίτλο διάβασες.

      Το έχουμε συνηθίσει, αλλά όμως δεν απάντησες στο ερώτημα μου, από πού το προμηθεύεις το σανό σου;

      Διαγραφή
    4. Κύριε Κριστιάν Ακυρά

      Θα σου απαντήσω σκετικά με το πού τον βρίσκω τον σανό εν ευθέτω χρόνω, Θ.

      Λέσ ότι ο αρθρογράφος Roberts είναι «πρώην» WSJ . Είναι όμως νυν RT επομένως δεν εκφράζει την όποια εγκυρότητα της WSJ και κακώς την επικαλείσαι.
      Εργάζεται για το RT οπότε γράφει και αναλόγως. Δηλαδή το τι γράφει έχει να κάνει με την εγκυρότητα του RT και όχι της WSJ. Αν το RT έχει εγκυρότητα τότε γιατί επικαλείσαι την WSJ? Δηλαδή δεν σου φτάνει η εγκυρότητα του RT?

      Λες «Το άρθρο που ΕΠΕΛΕΞΕ και μετέφρασε ο Μ. Στυλιανού».
      Το ‘επέλεξε’ είναι η λέξη κλειδί που εξηγεί πολλά.

      Σάρωσε λοιπόν ο Στυλιανού το διαδίκτυο αλλά δεν βρήκε τίποτα από την έγκυρη (όπως λες) WSJ όποτε, ω του θαύματος!, βρήκε έναν άρθρο στο RT με αγγλοσαξονική υπογραφή. To σέρβιρες λοιπόν στους αναγνώστες σου (χωρίς παραπομπή) αλλά με τίτλο «Αμερικανός Αποκαλύπτει»!! ώστε να το φάνε αμάσητο.
      Ιδού ο σανός βρέθηκε επιτέλους - αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω


      Διαγραφή
    5. άν η λογοκρισία είναι αυτό που επιδιώκεις τότε κάντο πράξη.
      ΠΧ όπως λέμε "ήταν δίκαιο έγινε πράξη" ξέρεις εσύ ...
      Διαφορετικά άσε τις απειλές κάθε φορά που δέν έχεις επιχειρήματα ...


      Διαγραφή
    6. Πως θα χαρακτήριζες τότε μιά κυβέρνηση που ψηφίστηκε από το 20% των εκλογέων, αγνοεί τα δημοψηφίσματα και επιβιώνει χάρις σε εντελώς αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες κοινοβουλευτικών μεταγραφών;
      Δημοκρατία;

      Διαγραφή
    7. Διαβάστε και προβληματιστείτε λιγάκι
      Μήπως η κατάσταση στην Βενεζουέλα προσομοιάζει λίγο με την πατρίδα μας εν όψει ανακυρήξεως ΑΟΖ, εκμετάλλευσης ορυκτόυ πλούτου και υπέρογκου χρέους;

      https://slpress.gr/idees/venezoyela-diavoliki-epanalipsi-tis-istorias-120-chronia-meta/

      Διαγραφή
    8. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε25 Φεβρουαρίου 2019 - 2:58 π.μ.

      Μπράβο! Τα κατάλαβες όλα, έγινε ο Ρόμπερτς αρθρογράφος στο RT...

      Καλή σου ημέρα!

      Διαγραφή
    9. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε25 Φεβρουαρίου 2019 - 3:20 π.μ.

      Για να γίνει λογοκρισία πρέπει να υπάρχει λόγος…

      Διαγραφή
    10. Κοσμά είσαι λίγο μπερδεμένος.Οπως σωστά λέει ο Κρίστιαν,ο Ρομπερτς,δεν έχει επαγγελματική σχέση με το Ρτ.Τον θεωρείς Ρωσσοφιλο;το άρθρο του ρτ,είναι έρευνα του Μπλουμεθαλ,δημοσιογράφου που και αυτός δεν έχει σχέση με το Ρτ.Δεν είναι λοιπόν με υπογραφή ΡΤ.Κανεις απ' τους δύο αυτούς Αμερικανούς,δεν έχει επαγγελματική σχέση με το RTUSA.Οποτε που κολλάει η Ρωσία σ αυτό;ανενημερωτος η ρωσσοφοβικος που παντού βλέπει δάχτυλο Πούτιν;

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Asterios Toxotis είσαι πολύ ψαγμένος δεν έχω τι να σου απαντήσω... και ειδικά για τη Βενεζουέλα, τώρα που είδες ένα βιντεάκι από το rt τα έμαθες όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βίντεο είναι του δημοσιογράφου Μπλουμεθαλ ο οποίος,όπως και ο Ρομπερτς,δεν έχουν καμία σχέση με το Ρτ.ο Μπλουμεθαλ πήγε στην Βενεζουέλα,εσύ αμφιβαλλω αν μπορείς να βρεις την χώρα αυτή στον χάρτη.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο.. δυστυχώς δεν μπορώ να βρω αυτή τη χώρα στο χάρτη. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις? (κλασσική απάντηση ελληνάρα που περνάει στην επίθεση χωρίς να ξέρει σε ποιον μιλάει και κυρίως χωρίς να καταλαβαίνει προς τι το μίσος με το οποίο απαντάει) εσύ φίλε μου μπορείς να μου πεις για παράδειγμα τι υποθέτεις για εμένα και μου απαντάς με αυτό το τρόπο? Και όσο αφορά συγκεκριμένα το βίντεο, που ξέρεις εσύ που είναι γυρισμένο και άντε σου λέω εγώ αποδέξου μερικά πράγματα ως δεδομένα, ότι δεν υπάρχει δόλος ή οτιδήποτε στο παρασκήνιο, γιατί δεν μας δείχνει την είσοδο του στο κατάστημα; πως μπήκε? μήπως έδωσε τα λεφτά μπροστά ή οτιδήποτε? ρωτάω, δεν γνωρίζω, εσύ που κάνεις πως γνωρίζεις απάντησε μου και άσε τις ειρωνείες.

      Διαγραφή
  8. Διαβάζω όλους εσάς που φωνάζετε για τους ιμπεριαλιστές κλπ. και αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερα να σας αφήσουμε στην ησυχία σας, εκεί στη μιζέρια σας με τον πληθωρισμό στα ύψη και μια κατεστραμμένη οικονομία.

    Αλλά όταν λέμε στην ησυχία σας, να το εννοούμε. Αποκλεισμένους από όλα τα καλά και αγαθά του καπιταλισμού.

    Ίσως τελικά αυτός είναι ο τρόπος να βάλετε μυαλό, και όχι να χαλάνε δισεκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες ανθρώπινες ζωές οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

    Εκεί να δεις για ποτέ θα πηδάνε φράχτες και σύνορα για να φύγουν οι "ελεύθεροι σοσιαλιστές"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει ότι έχει αποτύχει ο σοσιαλισμός,με αυτό που συμβαίνει με τον Γκουιαδο,στην Βενεζουέλα;τι τους απασχολεί τους Αμερικανους τι κάνουν στην Βενεζουέλα;Αλήθεια τι γίνεται στην καπιταλιστική Γαλλία με τα γιλέκα;να γίνουν εκλογές και εκεί;τι άποψη έχεις;η κάθε χώρα είναι ανεξάρτητη και ο λαός της αποφασίζει,όχι οι ξένοι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, η κάθε χώρα είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι καθήκον μας να επεμβαίνουμε όταν οι συνθήκες σε μια χώρα είναι μη ανεκτές για τα πρότυπα και ιδεώδη μας.

      Να στο πάω ενα βήμα παρακάτω: δηλαδή τι προτείνεις, να βλέπουμε δικτατορίες να σκοτώνουν ανθρώπους και να τις αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.