15/6/19

200.000 δικαιούχοι παραμένουν αποκλεισμένοι από κύρια σύνταξη και έτσι βγαίνει ... πλεόνασμα 2 δις

Περισσότεροι από 200.000 δικαιούχοι παραμένουν αποκλεισμένοι από κύρια σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ – σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα για πάνω από 3-4 χρόνια, με την κυβέρνηση να κρύβει έτσι δημοσιονομικό κόστος 2 δισ. ευρώ.
Για να εμφανίζει  πλεονασματικό τον ΕΦΚΑ και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, η κυβέρνηση βάζει στον πάγο αυτόν τον τεράστιο αριθμό παροχών, το δημοσιονομικό κόστος των οποίων εκτιμάται σε περίπου 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ, αλλά θα αποκαλυφθεί επισήμως μόνο όταν εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις και τα πλήρη εκκαθαριστικά.
Εσωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ (με ημερομηνία άντλησης στοιχείων 30 Απριλίου 2019), το οποίο φέρνει σήμερα στο φως το newmoney.gr (ρεπορτάζ Μαίρη Λαμπαδίτη και Κωστής Πλάντζος), αποδεικνύει ότι:
■ Ο πραγματικός αριθμός των συνταξιούχων που έχουν καταθέσει αίτηση και περιμένουν να λάβουν την κύρια σύνταξή τους από τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τις 167.000. Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε έγγραφο τέτοιος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη, τετραπλάσιος από τις 40.000-45.000 που ανακοινώνει επισήμως εδώ και μήνες το υπουργείο Εργασίας!

για τη συνέχεια Economico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.