15/6/19

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια

REUTERS/BRIA WEBB
Στη «διπλωματία της δολιοφθοράς» που ασκείται - όπως υποστήριξε - από τις ΗΠΑ απέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ τις αμερικανικές κατηγορίες εναντίον της χώρας του σχετικά με τις επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων.
«Το γεγονός ότι αμέσως οι ΗΠΑ έσπευσαν να διατυπώσουν κατηγορίες εναντίον του Ιράν - χωρίς ούτε ίχνος πραγματικής ή περιστασιακής απόδειξης - κάνει επαρκώς σαφές ότι η Ομάδα Β΄ προχωρά στο Σχέδιο Β΄: τη διπλωματία της δολιοφθοράς, στην οποία συμμετέχει ο Σίνζο Άμπε, και τη συγκάλυψη της οικονομικής τρομοκρατίας (των ΗΠΑ) σε βάρος του Ιράν», ανέφερε ο Ζαρίφ σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Με τον όρο «Ομάδα Β», ο Ζαρίφ αναφερόταν στον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας. Ο Ζαρίφ έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι ο Μπόλτον, που χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια «γεράκι» κατά του Ιράν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιδιώκουν να σύρουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ένοπλη σύρραξη με την Ισλαμική Δημοκρατία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.