19/6/19

Διαβάστε το με προσοχή και δείτε γιατί οδηγούμαστε σε εθνική ήττα

Σάββας Καλεντερίδης
Τα τελευταία τρία χρόνια είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα μια φιλολογία για «κίνδυνο ατυχήματος», ακόμα και για «επικείμενο θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, μια φιλολογία που καλλιεργείται από δηλώσεις ξένων διπλωματών που υπηρετούν στην Ελλάδα και από δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων τις οποίες αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα η αναπαραγωγή των δηλώσεων αυτών πολλές φορές γίνεται με τέτοιο τρόπο, που άνετα θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι μάλλον επιδιώκονται δύο πράγματα και σίγουρα όχι η υπεύθυνη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.
  • Το ένα είναι να λειτουργήσουν οι φήμες, οι δηλώσεις και η άμετρη αναπαραγωγή τους ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και να δούμε κάποια στιγμή να γίνεται ένα στημένο ατύχημα ή ένα σχεδιασμένο –πάντως όχι στην Αθήνα ή την Άγκυρα– και καθόλου τυχαίο θερμό επεισόδιο.
  • Το άλλο που επιδιώκεται είναι η δημιουργία στην ελληνική κοινή γνώμη του φόβου (αν όχι του τρόμου) από μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική πολεμική σύγκρουση, μετά από ένα θερμό επεισόδιο.
Στην ελληνική κοινή γνώμη επί δεκαετίες έχει καλλιεργηθεί η παθητικότητα και μια ιδιότυπη ηττοπάθεια και μια δαιμονοποίηση της εθνικής μας άμυνας, αποτέλεσμα πολύ καλά σχεδιασμένης προπαγάνδας, που έχει σαφείς γεωπολιτικούς στόχους.
Και φυσικά όλα αυτά γίνονται με περιτύλιγμα την ειρήνη και την αποφυγή του πολέμου.
Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κατάσταση αυτή αντί να απομακρύνει, μάλλον φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο, αφού σίγουρα εκτρέφει την τουρκική επιθετικότητα. Και αυτό μόνο ένας τυφλός δεν το βλέπει, ή ένας πολίτης που έχει αποβλακωθεί από την πολυετή προπαγάνδα.
Παρακολουθώ καθημερινά τον τουρκικό Τύπο και γενικά τα τουρκικά ΜΜΕ, και προσπαθώ να εντοπίσω σ’ αυτά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και κυρίως την Κύπρο και την Ελλάδα.
Αυτό που έχω να καταθέσω είναι το εξής: Ενώ στην Ελλάδα γίνεται όλα αυτά τα χρόνια η προπαγάνδα με τον τρόπο που προαναφέρθηκε, στην Τουρκία κανένας ξένος διπλωμάτης δεν μιλά για «κίνδυνο ατυχήματος», ο οποίος μάλιστα, αν υπάρχει, προέρχεται και οφείλεται στις παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Δηλαδή, αν κάπου έπρεπε να γίνονται αυτές οι δηλώσεις από ξένους διπλωμάτες που επιθυμούν να υπάρχει ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή, θα έπρεπε να γίνονται στην Τουρκία, που είναι η πηγή της αστάθειας και των κινδύνων, και όχι στην Αθήνα.
Επίσης, δεν έχω εντοπίσει δηλώσεις ξένων διπλωματών για κίνδυνο «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, που κι αυτός αν υπάρχει, οφείλεται στην τουρκική επιθετικότητα και όχι στην Ελλάδα, αφού εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα και από κανέναν.
Φυσικά ούτε λόγος για ανάλογες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και αναπαραγωγή τους με ανάλογο τρόπο μ’ αυτόν που γίνεται στην Ελλάδα.
Άρα, εδώ πρέπει να αναζητήσουμε μια απάντηση στα εξής ερωτήματα:
  • Γιατί οι ξένοι διπλωμάτες κάνουν τις δηλώσεις αυτές σε λάθος χώρα και με λάθος αποδέκτη;
  • Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί τις αναπαράγουν, δημιουργώντας εύλογη φοβία στους Έλληνες πολίτες;
  • Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ, όσα το κάνουν, διεξάγουν αυτόν τον ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο εις βάρος της ίδιας μας της πατρίδας;
Οι ηγεσίες των χωρών και των εθνών, οι λεγόμενες ελίτ, υπό κανονικές συνθήκες σε όλον τον κόσμο υπάρχουν για να ενθαρρύνουν το λαό τους, να αναπτερώνουν το ηθικό των πολιτών και να ενισχύουν το πατριωτικό φρόνημα και το αίσθημα της εθνικής ευθύνης για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Στην Ελλάδα συμβαίνει το ανάποδο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του πρώην και του νυν υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, για «μοναχοφάηδες» και «δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως και το πρόσφατο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στο οποίο αν και καταγράφονται με σχετική αντικειμενικότητα τα ζητήματα που προκαλούν τριβές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το πνεύμα της ηττοπάθειας είναι εμφανές.
Καταλήγοντας, και με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασίες μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης για νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, να σημειώσουμε ότι κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να υποπτευθεί ότι αυτή η τρομολαγνία των τελευταίων χρόνων και μηνών για «ατύχημα» ή «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, σ’ αυτήν τη φάση εξυπηρετεί το στόχο της αποδοχής τους από την ελληνική κοινωνία, ασχέτως αν αυτά οδηγούν για άλλη μια φορά σε επικίνδυνες εθνικές υποχωρήσεις στο Αιγαίο.
Να το ξαναπούμε και να το ξανατονίσουμε.
Η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι όντως κλονισμένη, όμως αυτό οφείλεται στην τουρκική επιθετικότητα. Η Ελλάδα δεν απαιτεί τίποτα, η Τουρκία απαιτεί. Άρα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πρέπει να προσανατολίζονται στην άμβλυνση της επιθετικότητας της Τουρκίας και όχι στην υποχώρηση της Ελλάδας για άλλη μια φορά.
Επίσης, το ξανα-ξαναπούμε και να το ξανατονίσουμε, ότι η Τουρκία βρίσκει πεδίο για να αναπτύσσει τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της επειδή η Ελλάδα δεν βρίσκει το θάρρος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε όλες τις θάλασσές της.
Μόνο αν γίνει αυτό θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και καθορισμένο πλαίσιο, το οποίο θα περιορίσει δραματικά τις δυνατότητες της Τουρκίας να διεκδικεί και να απειλεί.
Αυτός είναι ο δρόμος της υπεράσπισης και προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων, και όχι η διενέργεια ψυχολογικού πολέμου στον ίδιο το λαό μας από διπλωμάτες, πολιτικούς, κυβερνώντες και μη, και ΜΜΕ.

33 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη, τα ελληνικά κόμματα εξουσίας είναι πλήρως αφοσιωμένα μόνο στην άσκηση εξουσίας και διαχείριση του πλούτου. Το τελευταίο που θέλουν είναι να δοκιμαστούν σε θερμό επεισόδιο.
    https://hellasjournal.com/2019/06/einai-tychaio-oti-o-alexis-o-kyriakos-kai-i-fofi-den-topothetithikan-gia-ton-simiti-kai-ta-imia/
    Η Ελλάδα ζει ένα πολιτικό σύστημα-κουκλοθέατρο, που ο ένας δίνει πάσα στον άλλο, όπως έγινε στις Πρέσπες.
    Εγώ παρακαλώ ο Ερντογάν να κάνει το απονενοημένο και να διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Φοβάμαι όμως πως δε θα είναι τόσο ηλίθιος. Και όταν έχεις από τη μια πλευρά έναν τοίχο και από την άλλη ένα μαξιλάρι, θα σπρώξεις το μαξιλάρι (Ελλάδα).
    Οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι από καιρό και έχουν ετοιμάσει και την ελληνική κοινωνία, γιατί απλά δε θέλουν να κάνουν ούτε το Μεταξά ούτε τον Τσώρτσιλ ούτε το Ισραήλ. Τη νομή της εξουσίας θέλουν να έχουν, τον έλεγχο των δημόσιων έργων και διαμοιρασμό αυτών στους εκάστοτε εκλεκτούς, τα ρουσφέτια κλπ. Δε θέλουν κάτι τρομερό που θα θέσει σε κίνδυνο αυτή τους την ηρεμία. Επιπλέον δε θέλουν να ξοδεύουν πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο σε θέματα όπως η άμυνα.
    Ο Έλληνας τους ψηφίζει, μετά του έρχονται ουρανοκατέβατες οι Πρέσπες, θα τους ξαναψηφίσει. Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς και τη μοίρα που του αξίζουν.
    Δεν είναι ΜΟΕ αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και όταν ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως πρόκειται για 3ο Αττίλα, δεν έχει καμιά δουλειά η Ελλάδα να στέλνει αντιπροσωπεία στην Τουρκία για..."ΜΟΕ". Είναι εξευτελισμός. O εκβιαστής και παρανομών προκαλεί και ο εκβιαζόμενος, πηγαίνει δουλικός, για "ΜΟΕ" στο σπίτι του πασά, ενώ η αδερφή Κύπρος φωνάζει για 3η εισβολή. Τι να μην έρθει εθνική ήττα! Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει! Απλά οι Έλληνες πολιτικοί, ψάχνουν πάντα τρόπο να μην κατηγορηθούν ως προδότες. Έτσι και στα ελληνοτουρκικά όπως και στο σκοπιανό. Επισήμως για το λαουτζίκο, έχουμε μόνο τη διαφορά της υφαλοκρηπίδας. Ανεπισήμως, όπως γράφει το άρθρο του κ. Νέδου πιο κάτω στο ιστολόγιό σας, τα βάζουμε όλα στο τραπέζι. Κάποια στιγμή, έρχεται η κεραμίδα στο λαουτζίκο, που φωνάζει, αλλά είναι πια αργά. Στο μεταξύ οι πολιτικοί έχουν εξασφαλίσει το ακαταδίωκτό τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι.
    Το δουλοπρεπή, τον χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι, αλλά δεν τον σέβεται κανείς, γιατί καταλαβαίνει πως η δουλικότητα έιναι απόρροια της αδυναμίας του. Έτσι και οι Αμερικανοί, γέμισαν την Ελλάδα με νέες βάσεις και σου λένε "κάνε κατευνασμό και πήγαινε κάνε...ΜΟΕ" με τον εκβαστή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστα γραφεις γαι αληθινα. Παρουσιαζεις ομως σαν απορια οτι οι πολιτικοι στο Ελλαδισταν δεν κανουν το ορθον.
      Απο τον τροπο τεχνη πως εκφραζεσαι γραφικως κι αριστη ορθογραφια σου μαρτυρουν ως ατομο μορφωμενο
      Γιατι δεν λες οτι στην ουσια ουδεις ελληνογενης η εβραιογενης μασωνος πολιτικισκος δεν κυβερνα την Χωρα μας, κι οτι οτι κυβερνα το ψευτοιερατειο σαρδεων μεσω αυτων!
      παρομοιως εν τουρκια οι νοημονες γνωριζουν οτι προκειται περι ντονμεκρατιας
      εχουμε δυο χωρες εβραισταν και ντονμενισταν ως αντιπαλες αιωνες τωρα.
      Γιατι δεν λετε οτι οι εβραιοι παντοτε παιζουν διπλο παιχνιδι ωστε να κερδιζεται η παρτιδα;
      Ως ποτε πια κρυβωμαστε;
      δεν λυπασται τον Ελληνικο λαο;
      δεν πρεπει να μαθουν οτι παρακολουθουν σκιοπαικτες στο Πλατωνικο Σπηλαιο;
      δεν πρεπει να μαθουν τα πρωτοκολλα των ψευτοσοφων;
      Κι αν ψευδομαι, αυτο το παραξενο ποιος θα μου εξηγηση;
      οτι στο ισραηλ δεν ψηφιζουν ουδεναν Ελληνα και στην Ελλαδα(εβραισταν) ψηφιζουν εβραιους εστω χαζαρους;
      ποτε θα τα αναρτησετε αυτα;
      δηλαδη εσεις μεχρι Ελλαδα Τουρκια μπορειτε να δειτε;
      παραπερα δεν βλεπετε ποιοι ειναι το αληθινο προβλημα;
      πως θα λυθη το προβλημα οταν δεν ενημερωνετε τον Ελληνικο λαο επι της ουσιας και του δειχνετε σκιες συ;

      Διαγραφή
  2. Η Τουρκία, εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία, τη ρήση του Sun Tzu: "Το να πολεμάς και να νικάς σε κάθε μάχη, δεν είναι υπέρτατη αριστεία. Υπέρτατη αριστεία είναι να νικάς, χωρίς να δίνεις μάχη".

    ΄Οταν ο άλλος υποχωρεί συνεχώς, "χάριν της ειρήνης", όπως λέει και ο κ. Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος ..αυτοι...που εστειλε αξιωματικους του Ελληνικου στρατου για τα ΜΟΕ...στην φωλια του φιδιου οταν η Κυπρος λεει Αττιλας Νο 3...δεν ειναι ανθρωπος...ειναι κατι αλλο στο ζωικο βασιλειο...κατι χωρις αισθησεις και νευρα...ενα μαλακιο του βυθου...!! Γιατι η ηγεσια υπακουει στο μαλακιο ?? Αν ο λογος ειναι η καλοπεραση της..ας της στειλουμε εμεις σαν λαος μια επιταγη με ενα εκατομμ.ευρω στο σπιτι της να ησυχασει την λυγουρα της...και να αποσυρει τον απιστετο αυτο εξεφτελισμο των παντων !! Εστω κι ετσι..!! Ποσα θελουν επιτελους ??? Ειναι μανιακοι στο ...φερε !!! Ποσα βρε πειναλεοι θελετε ??

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη, δε φταίει μόνο αυτός που τους έστειλε για δήθεν ΜΟΕ. Φταίει και η απουσία Δημοσθένη. Ο Δημοσθένης είχε πει: "Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος". Ακούσατε κάποιον Έλληνα πολιτικό να επιπλήττει τον κ. Τσίπρα για τα δήθεν ΜΟΕ εν μέσω Αττίλα 3; Ακούσατε τον αυριανό πρωθυπουργό; Τους πιθανούς αυριανούς συγκυβερνήτες του;

      Ο Τούρκος, αν αντί για ΜΟΕ, του σταλεί μήνυμα, ότι έτσι και εμφανιστεί τρυπάνι στο Καστελλόριζο, η Ελλάδα θα επιτεθεί σε όλα τα μέτωπα με ό,τι έχει (και όχι απλά τοπικό στο Καστελλόριζο, που στρατηγικά συμφέρει την Τουρκία ένα τοπικό επεισόδιο), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το κάνει. Αν η Ελλάδα όντως είχε δόγμα αποτροπής για χρόνια, σίγουρα δε θα το έκανε. Έχει χάσει όμως αξιοπιστία η λέξη αποτροπή και η κάθε απειλή όταν προφέρεται από κάποιον καρπαζοεισπράκτορα, γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να καταλήξει σαν το ψεύτη βοσκό στο μύθο του Αισώπου. Που φώναζε για πλάκα στους χωριανούς "λύκος, λύκος" και τελικά όταν πραγματικά ήρθε ο λύκος, δεν ήρθε κανείς χωριανός σε βοήθεια, γιατί πίστεψαν ότι πάλι τους κάνει πλάκα. Η Τουρκία αν έχει πιστέψει πως η Ελλάδα το πολύ πολύ να κάνει τοπικό επεισόδιο μικρής κλίμακας στο Καστελλόριζο, θα έρθει και στο Καστελλόριζο. Για να μην έρθει, πρέπει να πειστεί πως θα χτυπηθεί από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο. Το κακό είναι πως όταν τρως σφαλιάρες 40 χρόνια και το λες στρατηγική ψυχραιμία, ίσως στο μυαλό του Τούρκου να είσαι ήδη ψεύτης βοσκός και να φέρεις τον πόλεμο που υποτίθεται θα απέτρεπες. Αυτά είναι τα στρατηγικά αδιέξοδα στα οποία ηθελημένα οδήγησαν τη χώρα οι πολιτικοί, για να μπορούν αύριο να περάσουν Πρέσπες και στο Αιγαίο, με συνταγές Κοτζιά-Σιμήτη και τους υπόλοιπους να επικροτούν πίσω από τις κουρτίνες για να μη σηκώσουν πολιτικό κόστος.

      Οι Ρωμαίοι, που είχαν τη μακροβιότερη αυτοκρατορία στην ιστορία, έλεγαν το si vis pacem, para bellum. Δεν έλεγαν "αν θες ειρήνη, κάνε κουμπαριές και ΜΟΕ με τον εχθρό". Ούτε "δεν υπάρχουν σύνορα χάριν ειρήνης".

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι παντα χρησιμος ο Δημοσθενης αν υπαρχει Αλεξανδρος.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας.
    Πολύ σωστά και πολύ καλά τα ερωτήματά σας , για τα οποία αναρωτιέμαι και εγώ ο ίδιος, αλλά εγώ αναρωτιέμαι και για το ότι δεν βλέπω κάποιον γενναίο Έλληνα να μπει μπροστά αψηφώντας την ζωή του !!! Έχουμε ένα μάτσο προβλήματα αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και ελπίδα σωτηρίας !!!!!!
    Για δε τα ερωτήματά σας α) οι ξένοι διπλωμάτες αναφέρονται σε εμάς γιατί καλλιέργησαν (οι κυβερνωντες) στον λαο μας το μίσος εναντίον της πατρίδας και όχι την αγάπη .
    β) διότι οι πολιτικοί μας είναι απάτριδες και πολύ χαμηλού επιπέδου.
    γ) Τα ΜΜΕ δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο εκτός από το κέρδος, το θέμα είναι εσύ σαν χώρα, σαν κυβέρνηση τι κάνεις! !!!
    Απλά ο Έλληνας θέλει αρχηγό, αλλά δυστυχώς εμφανίζεται μετά από εκατοντάδες χρόνια κάθε φορά! !! Αυτό διδάσκει και η Ιστορία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κατάσταση αυτή αντί να απομακρύνει, μάλλον φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο, αφού σίγουρα εκτρέφει την τουρκική επιθετικότητα. Και αυτό μόνο ένας τυφλός δεν το βλέπει, ή ένας πολίτης που έχει αποβλακωθεί από την πολυετή προπαγάνδα."

    Η Ελλάδα έχει ΨΕΥΔΕΣ στρατηγικό δόγμα, αν δεχθούμε πως το δόγμα είναι η αποτροπή. Δεν ασκείται έτσι η αποτροπή! Δεν έχεις 9 μήνες θητεία στη θέση της Ελλάδας. Δεν έχεις ακάλυπτα τα ανατολικά νησιά από αντιαεροπορική ομπρέλα στα μεγάλα ύψη όπως η Ελλάδα. Δεν κάνεις την πάπια όταν σου απαγάγουν στρατιώτες, εμβολίζουν το καμάρι του Λιμενικού, υπερίπτανται νησιών, πλοίων σου, αποκλείουν με Navtex νησιά σου, κλπ. ΔΕΝ είναι έτσι η αποτροπή. Αποτροπή σημαίνει "είμαι ένας αστακός, είμαι έτοιμος για όλα, ακόμα και για πρώτο πλήγμα, δεν έχει σημασία αν εσύ στα χαρτιά είσαι δυνατότερος, αν απειληθεί η κυριαρχία μου, θα σου δώσω τέτοιο χτύπημα που θα καταστραφείς κι εσύ".

    Αυτό που κάνει η Ελλάδα, δεν είναι αποτροπή. Είναι ένα θέατρο για εσωτερική κατανάλωση και παρελάσεις και η Τουρκία, όσο πείθεται πως ακόμα κι αν γίνει θερμό επεισόδιο, η Αθήνα από το 1ο λεπτό θα είναι κρεμασμένη στο τηλέφωνο και θα εκλιπαρεί τις ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός θα λέει στον ΑΓΕΕΘΑ: "Mην κάνεις τόσο μεγάλο χτύπημα, στρατηγέ, θα θεωρηθεί κλιμάκωση", φυσικά και ενθαρρύνεται! Γιατί το κόστος για την Τουρκία γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό! Αν πχ το κόστος για την Τουρκία είναι να χάσει 5 πλοία και 200 ναύτες, δεν είναι αποτροπή, αν το αποτέλεσμα είναι τελικά η νίκη.

    Και οι Έλληνες πολιτικοί, ακριβώς έχουν καλλιεργήσει τόσα χρόνια τέτοιο κλίμα (από κουμπαριές και βραβεία Ιπεκτσί, θάλασσες χωρίς σύνορα μέχρι - ο Θεός να τα κάνει- ΜΟΕ, που "θα φέρουν την ειρήνη"), γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν την αποτροπή πράξη! Μειώναν όλοι τη θητεία για τα ψηφαλάκια! Ποια αποτροπή; Στα εξοπλιστικά λευκή πετσέτα! Ποια αποτροπή; Έτσι είναι η χώρα που θέλει να ασκεί αποτροπή απέναντι σε χώρα με 8πλάσιο μέγεθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πασιφανές δεκαετίες τώρα (όχι μόνο την τελευταία τριετία) ότι η προπαγάνδα αυτή έχει ένα και μόνο σκοπό : να μην αντιδρά η Ελλάδα ως οφείλει, δηλαδή με πόλεμο, στην παραβίαση της κυριαρχίας της δικής της όπως και της Κύπρου από την Τουρκία.

    Τίθεται το ερώτημα στους Έλληνες : εάν δεν αντιδρά η Ελλάδα τώρα, θα αντιδράσει στο μέλλον όταν η Τουρκία θα διαθέτει αντιαεροπορικό σύστημα και πυρηνικά ;

    Και μόνο το ότι περιμέναμε μέχρι η Τουρκία να εκβιομηχανιστεί και να αποκτήσει δική της ισχυρή πολεμική βιομηχανία είναι έσχατη προδοσία.

    Η υποχωρητικότητα της, η αδιαθεσία της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Κύπρου και της δικής της οδηγεί στο να γίνεται μέρος του παζαριού της Δύσης με την Τουρκία.

    Μια άβουλη, εξευτελισμένη αποικία που θα δεχθεί τα πάντα με αντίτιμο τι όμως; Παλαιότερα μπορούσε να εξαγοραστεί η συνείδηση και η αξιοπρέπεια του Έλληνα με μια σχετική πλασματική ευημερία. Σήμερα όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απολυτα σωστος.Τοσο πολυ κιολας που ...οποιος τα λεει αυτα επιμονα μεσα στην χωρα ..οχι δεν πρεπει να τον ακουμε αλλα θελει ....σκατοξυλο φουλ στο δρομο !!! Διοτι ειναι προκλητικο πολυ να σου λεει με τον τροπο του αυτον ...:" τα αρπαζω ηλιθιε απ τους εξω " ...!!! Διοτι αυτο λεει...και τιποτε αλλο ...Εχουν δυσφημισει ολες τις εννοιες του Χριστιανισμου ..ολες της πατριδας...κι ολες της λογικης !! Αυτο το εμετικο και βαρετο κολπο να ντυνονται ταχα με τα νοηματα των ανωτερω......οι βοθροι της κολασης...ειναι πια ανω ποταμων !! Ο προδοτης παριστανει τον ειρηνοποιο...ο κλεφτης τον φιλανθρωπο...ο απατεωνας τον σοφο σωτηρα...ο βιαστης την παρθενα....ο μακελαρης τον μεγαλοψυχο...κι ο οικονομικος δολοφονος ανθρωπων τον πονοψυχο ελεημονα...Αι σιχτιρ πια...Μας αναβουν ολα τα λαμπακια τα καθηκια ...Τι παλιοθεατρο ειναι πια αυτο το προκλητικο αναποδογυρισμα ?? Ολοι τοχουν σιχαθει...Δεν ντρεπεται κανεις σ αυτον τον τοπο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο σας, ειναι οπως το λέτε
      όλοι οι βόθροι ΤΗΣ κόλασης ξερνανε τα βοθρολύματα ΤΗΣ ψυχής τους και καθυβριζουν την χριστιανική πίστη μας, την Ρωμιοσύνη και ξεσκίζουν την κοινή λογική.
      και πάλι μπράβο:
      ..Εχουν δυσφημισει ολες τις εννοιες του Χριστιανισμου ..ολες της πατριδας...κι ολες της λογικης !! Αυτο το εμετικο και βαρετο κολπο να ντυνονται ταχα με τα νοηματα των ανωτερω......οι βοθροι της κολασης..

      Διαγραφή
  7. Φτασαμε στο σημειο να κανουμε προσευχες να τρελαθει ο Ερτογαν εντελως να μας χτυπησει (!!) για να διαλυθει αυτο το μεσα ασκερι των δειλων κλεφτων...Διοτι.θα διαλυθει σαν αμμος στο πρωτο μπαμ ..που σαν τρελο αποφευγει ξεροντας πως ειναι αμμος...χωρις συνοχη καμμια..Ουτε ο διπλανος θρασυδειλος κοκκος δεν θα βοηθησει τον γειτονα κοκκο...Οπου φυγει ..φυγει θαναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα ποιος θα αναλαβει την ευθυνη να σηκωσει μποι και να παμε σε πολεμο ¨???
    φοβουμαι πως κανεις δυστυχως!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον πόλεμο και το αδιέξοδο τον φέρνει ο κατευνασμός δεκαετιών. Αν η Ελλάδα είχε μπόι, δε χρειαζόταν πόλεμος.

      Ο κ. Σημίτης, στο άρθρο του κ. Νέδου, θα μπορούσε σε κάποιον ξένο, να εμφανιστεί και ως σοφός ηγέτης που λύνει προβλήματα. Το αντίθετο συμβαίνει! Όταν ο πρωθυπουργός, τον οποίο εξευτέλισες με Οτσαλάν και Ίμια, δέχεται να συζητήσει τα πάντα κρυφά και διμερώς, αν μη τι άλλο λέει στον Τούρκο, πως δεν υπάρχει λόγος ούτε για διεθνές δικαστήριο ούτε να σταματήσει την πίεση μέσω προβολής στρατιωτικής ισχύος, γιατί ο άλλος, σχεδόν ενέδωσε διμερώς!

      Και τώρα, η Κύπρος φωνάζει για 3ο Αττίλα, εσένα σου έχουν απαγάγει στρατιώτες, πετούν drones πάνω από νησιά, σου εμβολίζουν πλοία, σου ζητάνε και τη Γαύδο, γαλάζιες πατρίδες φτάνουν στη μισή Κρήτη και πας... για ΜΟΕ, τι λες στον Τούρκο; Ότι "μην έρχεσαι στο Καστελλόριζο, γιατί θα σε τσακίσω"; Αυτό λες; Και θα σε πιστέψει ο Τούρκος πλέον, ό,τι και αν λες;

      Διαγραφή
    2. Κυριοι πιθαρχουμε σε Αυταπατες !! Και μαλιστα κολασμενες...Της κολασης δηλ..Αυτα ολα μα ολα τα γινομενα δεν εχουν κανενα λογο να ειναι σεβαστα αξια πειθαρχιας..Το που αρχιζει η ανυπακοη το λεει.το Συνταγμα στο Τελος ..Μια σπειρα.κολασμενων διεστραμμενων κακοβουλη φτανει.με προσποιησεις...στην εξουσια καθε φορα εξαπατωντας τον λαο με συστημα , μεθοδο,και λυσσα..Λυσσασμενα ..ελαχιστα οντα...του Αδη..προσποιουμενα μια ελπιδα ανακουφισης εξαπατουν.κι ανερχονται σαν διαφορετικα ταχα...οντας πραγματικα.μελη της ιδιας σπειρας..Η κοινοτητα στοχων και και οι αναλογιες τους..το βελος του διανυσματος στην ιδια κατευθυνση φανατικα με επιπλαστες παραλλαγες...και τα καταμετρημενα αποτελεσματα ολα...τα φρικτα στο συνολο...τα τερατωδη που βλεπουμε στα παντα ,οπως και η μεθοδος η ιδια...της εξαπατησης παντα ...παραγουν σαν μηχανη μονο κακο.Τιποτε αλλο.Σε τετοιο μαλιστα βαθμο που τωρα πανε να φανε τα θεμελια της πολιτειας μας ολα για να πεσει ολο το σπιτι μας.Ποιο αλλο αποτελεσμα.χρειαζεται ναρθει για να γινει αιτια του τελευταιου αρθρου του Συνταγματος ????? Ποια φαιδρη δικαιολογια πειθαρχιας αλλη απαιτειται οταν στον επωμενο λιγο χρονο δεν θα υπαρχει πολη ??? Ο τελευταιος κοκκος στην κλεψυδρα του χρονου πευτει....Η νομοθετης ...εμεις ..δεν ηξερε.τι ελεγε...η σστειευοταν οταν τογραφε....Ειμαι καταπληκτος με την ηγεσια των ενοπλων δυναμεων..Με τον αηδιαστικο.υλισμο της...ιδιο με των πολιτικων ηγετων.Καμμια δικαιολογια δεν ευσταθει...γιατι η επωμενη δεν θα υπαρξει.Το.ρολοι δεν θαχει αλλο κοκκο.
      Γιατι πειθαρχουμε λοιπον τωρα ??
      Η επωμενη στιγμη θα περιγραφει με μια ..επιτυμβια πλσκα που θα γραφει : " πεσαμε πειθαρχοντας οταν ειχαμε χρεος να απειθαρχησουμε.. για να ζησουμε"
      Στο εξης ας γινει σιωπη.Να δουμε ποση σκονη σηκωνουν θεμελια.που πευτουν...Δεν θα σωσει κανεναν.δαιμονισμενο ο Θεος...οπως και κανεναν που δεν προσευχεται αλλαζονα. Θαχει εκει που θα παει αυτη για παρεα....

      Διαγραφή
  9. δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο με 2.000.000 λαθρομετανάστες και χιλιάδες ελληνοποιημένους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ, δεν έχετε και όλα τα άδικα, αλλά τότε να το χωνέψει και ο κάτοικος ότι θα είναι ραγιάς που θα του διαμοιράσουν τα ιμάτια οι γείτονες και ίσως θα έπρεπε να ψηφίσει πιο τιμιους πολιτικούς, που τουλάχιστον, δε θα λένε ψέματα, δε θα ξοδεύουν 2% του ΑΕΠ σε άχρηστο τομέα και δε θα απασχολούν 9 μήνες τα νιάτα της. Ας κρατήσει 30.000 επαγγελματίες όπως κάνουν οι Βούλγαροι για τα μάτια του κόσμου κι ας πάει παρακάτω, χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς να διαμαρτύρεται όταν η μια εθνική ήττα θα διαδέχεται την άλλη. Μπορείς και να πεις: "Ελλάδα, ανοχύρωτη πόλη". Ο κ. Μάζης έχει προτείνει γλαφυρά και τη λύση της αίτησης στην UNESCO, να αναλάβει την Ελλάδα υπό την προστασία της ως χώρα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

      Ο Άγγλος ιστορικός Τόυνμπυ είχε πει "τα μεγάλα έθνη, κάποια στιγμή αυτοκτονούν". Αν το έχεις πάρει απόφαση να αυτοκτονήσεις, είναι κρίμα, τουλάχιστον να μη φας καλά πριν πατήσεις τη σκανδάλη. Το να δίνεις 2% του ΑΕΠ στην άμυνα (εκ του οποίου 80% είναι δαπάνες προσωπικού), είναι κρίμα, για έναν λαό που πένεται. Τουλάχιστον να πάει χορτάτος.

      Το τραγελαφικό είναι, πως αν τα κοιτάσματα στην ελληνική ΑΟΖ είναι μεγάλα, θα μπορούσαν να είναι η γιατρειά της ελληνικής οικονομίας.

      Διαγραφή
    2. @ ΤΕΟ

      Το 1996 είχαμε ήδη κάποιους λαθρομετανάστες, αλλά όχι 2.000.000, η δε οπλική διαφορά μας με την Τουρκία δεν συγκρίνεται με την σημερινή, ούτε βέβαια και η τότε οικονομική μας κατάσταση. Κι όμως, βάλαμε την ουρά στα σκέλια κι ευχαριστήσαμε και τούς Αμερικανούς συμμάχους μας.

      Την επομένη των Ιμίων, έγραψα ένα άρθρο σε εφημερίδα, στο οποίο παρομοίαζα την ενδοτική στάση τού Σημίτη μ' αυτήν των Αγγλογάλλων το δεύτερο ήμισυ τής δεκαετίας τού 30 έναντι τού Χίτλερ, που τελικά οδήγησε στην εξαετή σφαγή τού Β'ΠΠ. Δέχτηκα καταιγισμό πυρών, εμπαιγμών και ύβρεων ("πατριδοκάπηλος", "πολεμοχαρής" και πολλά άλλα), διότι συμβούλευα ... πόλεμο, αντί τής σώφρονος πολιτικής κατευνασμού Σημίτη, που διεσφάλισε την ειρήνη. Δηλαδή, καν δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν/σκεφτούν, ότι ακριβώς λόγω αυτής της "σώφρονος" πολιτικής των Αγγλογάλλων φθάσαμε στον Β'ΠΠ. Διερωτήθηκα αν ο λαός μας έχει πάθει μαλάκυνση τού εγκεφάλου από την επίπλαστη ευμάρεια τής "ισχυρής οικονομικώς" Ελλάδος, ή τι συμβαίνει. Βεβαιώθηκα μετά 8 μήνες, όταν ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός, στις εκλογές τής 22ας Σεπτεμβρίου 1996, έδωσε 41,49% στο κόμμα τού Σημίτη και τον ανέδειξε πρωθυπουργό με 162 έδρες ...

      Διαγραφή
    3. "η δε οπλική διαφορά μας με την Τουρκία δεν συγκρίνεται με την σημερινή, ούτε βέβαια και η τότε οικονομική μας κατάσταση. Κι όμως, βάλαμε την ουρά στα σκέλια κι ευχαριστήσαμε και τούς Αμερικανούς συμμάχους μας"

      @ Nativist

      Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τον Σημίτη για τη στάση του στα Ίμια αλλά σήμερα είναι καλύτερη η οπλική διαφορά:

      1996: https://www.ptisidiastima.com/imia-tactical-analysis/

      Σήμερα(2019): https://isozygio.wordpress.com/

      Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα μπορεί η Ελλάδα να έχει 10 χρόνια οικονομική κρίση αλλά και η οικονομία της Τουρκίας χειροτερεύει και δεν έχει δει τίποτα ακόμα. Επίσης κι αυτοί έχουν το Κουρδικό που είναι μια τεράστια βόμβα πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στην Τουρκία.

      Μερικές παρατηρήσεις μου για το τότε και σήμερα:

      1) Η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ καλύτερο σύστημα επίγειας πυραυλικής αεράμυνας και η σύγκριση(ποσοτικά και ποιοτικά) των αεροποριών είναι πολύ καλύτερη όχι μόνο στα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και στους πυραύλους αερομαχιών, ναυτικής κρούσης και στρατηγικών πληγμάτων. Η ικανότητα μας σε αεροπορική ναυτική κρούση και αεροπορικά στρατηγικά πλήγματα σήμερα είναι πολύ καλή. Το 1996 δεν ήταν. Τότε μπορούσαμε μόνο τον “κλασσικό” βομβαρδισμό. Επίσης η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα, το 1996 είχε διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών τρίτης γενιάς εξοπλισμένα με καλύτερους πυραύλους για BWR αερομαχίες. Σήμερα έχουμε 230 μαχητικά και αυτοί 259 με την αναλογία στα 3ης γενιάς μαχητικά να ναι καλύτερη ενώ και στους πυραύλους αερομαχιών κάθε απόστασης δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι Τούρκοι έχουν σε περισσότερα μαχητικά σύστημα JHMCS αλλά κι εκεί η αναλογία δεν είναι διπλάσια. Το σημαντικότερο είναι όπως είπα η ύπαρξη ισχυρού Ελληνικού επίγειου πυραυλικού δικτύου αεράμυνας. Το 1996 όλα αυτά ήταν χειρότερα.

      2) Στο τομέα των αρμάτων μάχης η Ελλάδα έχει σημαντικό ποιοτικό πλεονέκτημα(Leo2A6) και επίσης η Τουρκία πρόσφατα όπως όλοι θυμόμαστε είχε απώλειες στη Συρία σε άρματα και μάλιστα σε άρματα μάχης με πυροβόλο των 120mm. Ακόμα και ποσοτικά σε άρματα μάχης κάθε τύπου η αναλογία είναι πολύ καλύτερη από το 1996. Καμία σύγκριση με τότε.

      3) Στην αεροπορία στρατού:

      α) Στον τομέα επιθετικών ελικοπτέρων ποσοτικά και ποιοτικά η κατάσταση επίσης είναι καλύτερη ενώ η πρόσφατη προμήθεια των Kiowa (που κάποιοι ειρωνεύονται...τα γνωστά βαλκανοταλιμπανικά) θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος σε μια σειρά αποστολών και ποσοτικά και ποιοτικά.

      β) Στον τομέα των βαρέων ελικοπτέρων μας (τα γνωστά Σινούκ) έχουμε ισχυρότερο στόλο ποσοτικά και ποιοτικά. Πρόβλημα όμως παραμένει στα ελικόπτερα μεσαίας μεταφορικής κατηγορίας. Πρέπει να προχωρήσει η παραλαβή όλων των NH 90. Συνδυαστικά με τους γερόλυκους Χιούι η συνολική αερομεταφερόμενη δυνατότητα μας θα είναι πολύ καλύτερη του 1996. Ένα παράδειγμα μόνο: Ένα Σινούκ μεταφέρει 50 στρατιώτες άρα με 25 τέτοιου τύπου ελικόπτερα που έχουμε μπορούμε να μεταφέρουμε 1.250 στρατιώτες για ενισχύσεις και γενικά για επιχειρήσεις εκεί που θέλουμε σε μία διαδρομή. Αυτές οι δυνατότητες λύνουν τα χέρια ενός επιτελικού αξιωματικού κατά τον σχεδιασμό μιας επιχείρησης. Το 1996 δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες κι αυτά μας στοίχισαν.

      Διαγραφή
    4. 4) Στα υποβρύχια οι Τούρκοι τότε είχαν 15 και εμείς 8. Σήμερα έχουν 12 και εμείς 11 με τα 5 από τα δικά μας να είναι και ποιοτικά ανώτερα. Για τις τορπίλες με τη γνωστή “καραμέλα” κάποιων(όχι ότι δεν χρειάζεται προμήθεια τελευταίας γενιάς τορπιλών) να το συζητήσουμε με στοιχεία αν θέλετε για να δουν κάποιοι ότι και με τις SUT δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και μπορούμε να χτυπήσουμε αποτελεσματικότατα.

      5) Στις ΤΠΚ (πυραυλάκατοι) οι Τούρκοι έχουν 19 και εμείς 17. Εκτός της ποσοτικής ισορροπίας έχουμε 5-7 που είναι ποιοτικά σε οπλισμό(με εξαίρεση ανθυποβρυχιακές δυνατότητες που όλες οι ΤΠΚ δεν έχουν) σαν φρεγάτες. Για να μην πω και καλύτερα από κάποιες φρεγάτες με τους πυραύλους επιφανείας που έχουν αλλά και το σύστημα αεράμυνας τους που είναι πολύ δυνατό για την κατηγορία τους.

      6) Στις κύριες μονάδες επιφανείας (φρεγάτες-αντιτορπιλικά) έχουμε τον ίδιο με αριθμό με το 1996: 13 εμείς, 16 αυτοί.
      Με τη διαφορά ότι τότε ποιοτικά σε αεράμυνα περιοχής πλοίων ήμασταν καλύτερα απ’ αυτούς. Στον τομέα κύριων μονάδων επιφανείας, δηλαδή φρεγάτες-αντιτορπιλικά χρειάζεται να γίνει δουλειά πριν η κατάσταση ξεφύγει. Για την ώρα ποσοτικά είμαστε καλά και ποιοτικά κρατάμε αλλά όχι για πολύ ακόμα σε αυτό τον τομέα.
      Στις αδυναμίες αεράμυνας σχεδόν του μισού στόλου φρεγατών μας, μας βοηθάει η γεωγραφία του πεδίου μάχης στο ΑΙΓΑΙΟ. Η επίγεια πυραυλική αεράμυνα των Patriot και S300 κι όλων των άλλων συστημάτων των άλλων κλάδων μπορεί να δώσει αντιαεροπορική κάλυψη περιοχής στις φρεγάτες σε περίοδο πολέμου στο Αιγαίο αλλά αυτό δεν λέει τίποτα....4 φρεγάτες πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν από καλύτερες είτε μεταχειρισμένες είτε καινούργιες είτε συνδυασμό των δύο λύσεων. Πρέπει να μπορούμε να επιχειρήσουμε με στόλο επιφανείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αεράμυνα φρεγατών το πολύ 50χλμ δεν πας Ανατολική Μεσόγειο.

      Συμπέρασμα:

      Με την προϋπόθεση ανταλλακτικών και καυσίμων, στρατιωτικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα απέναντι στους Τούρκους στο Αιγαίο ενώ μπορούμε να τους χτυπήσουμε αεροπορικά πολύ σκληρά και μέσα στην Τουρκία. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 1996 και θα ήμασταν κατά 25% ακόμα πιο ισχυροί αν στους εξοπλισμούς που έγιναν μετά τα Ίμια ήταν όλοι (πολιτικοί και στρατιωτικοί) πιο σοβαροί.
      Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι σε τμήμα της κοινωνίας και σε πολιτικούς και ειδικά σε κάποιους πολιτικούς, πολιτικής σχολής Σημίτη και γενικότερα την ηττοπάθεια - νεοραγιαδισμό που μεθοδικά καλλιεργείται στη χώρα και όπως πολύ σωστά έγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης.
      Όσον αφορά τους μελλοντικούς εξοπλισμούς και τα σχέδια των Τούρκων ο καθένας έχει τα σχέδια του και είναι καλό να κάνεις σχέδια. Το θέμα είναι αν σου βγαίνουν κιόλας.

      Διαγραφή
  10. Ωραια ολα αυτα κε Σαββα, αλλα πιστευετε πως οι φιλοιμας και συμμαχοι δεν υποδαυλιζουν τηνΤουρκικη επιθετικοτητα και θελουν να πετσοκοψουν ελληνικη ΑΟΖ υπερ Τουρκων? Ιδιαιτερα μεταξυ Ελλαδος-Κυπρου. Να μην φτιαχτει αγωγος και τελικα να πουλησουν μεσω Αλξ/πολεως πανακριβο αεριο στην Ευρωπη σχιστολιθικο οι φιλοι μας Αμερικανοι. Τα πηγαινε ελα του Αμος Χοχσταιν μην τα ξεχνατε. Ουτε την ταφρο του Εβρου (δεν εγινε για αμυντικους λογους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν οδηγούμεθα σε εθνική ήττα είναι περισσότερο για θέματα ουσίας, παρά προπαγάνδας, δηλαδή από τις εξής αιτίες:

    1)Από τις άθλιες οικονομικές πολιτικές των ανικάνων κυβερνήσεων μας που έβαλαν την χώρα μας στα 'Μνημόνια', σε οικονομική κατοχή, με συνέπεια την πτώση του Α.Ε.Π. της χώρας κατά 25% και στην κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου του λαού.
    2)Το άθεο και εκφυλισμένο εκπαιδευτικό σύστημα που ενσυνείδητα παράγει ημιμαθείς, γενίτσαρους, άθεους.
    3)Στα εκατομμύρια εκτρώσεις ελληνοπαίδων, η άλλη γενοκτονία που κανείς δεν μιλάει, παράλληλα με τον εποικισμό της χὠρας μας από όλες τις φυλές της γής.
    Συνέπεια είναι ο αποδεκατισμός του γηγενούς πληθυσμού της Ελλάδος και η σταδιακή 'Λιβανοποίηση' της.
    4)Το πάγωμα των εξοπλισμών, εδώ και πολλά χρόνια, λόγω ελλείψεως πόρων και κακού σχεδιασμού.
    5)Η ανεπαρκής και ελλειπής εκπαίδευση του στρατού και η πολύ μικρή διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
    6)Το ανύπαρκτο πατριωτικό συναίσθημα πολλών συμπατριωτών μας. Το χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο του λαού, που απομακρύνθηκε από τον Θεό και από τις πατροπαράδοτες αξίες της φιλοπατρίας και της αυτοθυσίας.
    7)Ανυπαρξία, γενικά, ικανής και δυναμικής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.
    Δυστυχώς δέν υπάρχει ούτε Ε.Βενιζέλος, ούτε Ι.Μεταξάς, Δέν έχουμε ούτε Ιωάννη Χρυσόστομο, ούτε Μάρκο Ευγενικό.

    Επίλογος.
    Η κατάσταση είναι κρίσιμη και μετά από την, πιθανότατη, ανατροπή του Ερντογάν και των Ισλαμιστών, θα γίνει ακόμα κρισιμότερη.
    Το γρηγορότερο πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, όσο ακόμα υπάρχει καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Ελληνισμός πρέπει να βγει στους δρόμους σε διαδηλώσεις κατά της Τρίτης Εισβολής. Είναι αίσχος να μπαίνουν οι Τούρκοι στην Κύπρο πάλι και όλοι να κοιτάμε αλλού. Χωρίς αντιδράσεις θα έχουμε χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Gentlemen,
    Take a leap of faith and vote for a nationalist party. But we are too comfortable. Better write about it not being in the trenches.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα τελευταία χρόνια, γίνεται λόγος για θερμό επεισόδιο, διότι οι πολιτικοί της Ελλάδας και ο Ερντογαν της Τουρκίας είναι πιόνια της υπερπαραγωγής του ριαλιτι, με έδρα το Χόλιγουντ, και διεύθυνση παραγωγής τους Αμερικανούς. Δόθηκαν διακριτους ρόλους στους εκάστοτε πολιτικούς, διότι υπάρχει αντισταθμισμα συμφέροντος. Ο Ερντογαν γαυγίζει όχι γιατί είναι ανδρείος, αλλά γιατί έχει πλάτες. Ο Τσίπρας ρητορευει όχι γιατί είναι άξιος πολιτικός, αλλά γιατί έτσι τον συμβούλεψαν. Η ουσία είναι πως αυτή την στιγμή τα συμφέροντα των Αμερικανων και των Εβραίων, είναι ένα δυνατό παγκόσμιο Ισλάμ που θα πρέπει παγκόσμια να κυριαρχήσει. Θα έρθει όμως η ώρα που το Ισλάμ θα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Και αυτή η ώρα θα είναι λίγο πριν την εμφάνιση του Μεσσία των Εβραίων. Ο έχων νού...

    Ο Ελληνισμός χωρίς Αληθινό Θεό ουδεμία τύχη έχει. Θα πέφτει ψόφιος σαν σε θανατικό με την πρώτη μεγάλη δοκιμασία. Το Πανάγιο Πνεύμα φυλάει την Ελλάδα, και εάν θέλουμε να γίνουμε ανδρείοι μόνο ο δρόμος της επιστροφής στην Αγία Εκκλησία θα μας ξυπνήσει και θα ξαναγράψουμε χρυσή ιστορία. Όσο αλωνίζουν οι αντίχριστοι στην Ελλάδα, και το κράτος διώκει Ορθοδόξους και προαγαγει τους γκέϋ, τους ανώμαλους, και τους αιρετικούς, το θανατικό είναι εγγύς. Η Βυζαντινή αυτοκρατορία κατέρρευσε μόνο για λόγους αίρεσης. Με την αίρεση ο Θεός σηκώνει την Σκέπη Του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα διαφωνήσω...
    Η ρωσία με την γερμανία που έχουν επί της ουσίας βαθειά συνεργασία και όπως τώρα μαθαίνω και η Βρετανία με αυτούς,εκμεταλλεύονται τον τουρκικό εθνικισμό και την βλακεία του μέσου τούρκου πολίτη,γιά να εκβιάσουν αφ'ενός μεν την εκμετάλλευση των φυσικών αερίων στην Ν.Α.Μεσόγειο,αλλά και να προκαλέσουν βαθειά όχληση στους ενεργειακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ οι οποίες φαίνεται ότι θέλουν να κρατούν την τουρκία(τον συνεργάτη της Ρωσίας και γερμανίας) εκτός.
    Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
    Δεν ξέρω τι πραγματικά έχουν πράξει σε αμυντικό επίπεδο οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις.
    Δεν ξέρω σε ποιό επίπεδο εξάρτησης βρισκόμαστε από τους αμερικανούς ή τους Γάλλους και τι μυστικές συμφωνίες έχουν κάνει οι Ελληνικές κυβερνήσεις...
    Το σίγουρο είναι ότι η ρωσία-γερμανία και βρετανία βάζουν μπροστά την τουρκία.
    Και οι ΗΠΑ βάζουν μπροστά εμάς αν θέλουμε...
    Αν δεν θέλουμε,ας κάνουμε ΜΟΕ...
    Το ζήτημα δεν είναι λοιπόν,αν θέλουμε.
    Το ζήτημα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε;
    Πόσο μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των Μ.Δυνάμεων;
    Γιατί αν θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι,ας το δείξουμε.
    Αν όχι,ας κάνουμε ΜΟΕ και ας μοιράσουμε τους υδρογονάνθρακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς αγαπητέ και οι ΄Ελληνες πολιτικοί, να τους μοιράσουν θέλουν. Το κακό είναι πως οι Τούρκοι δε θέλουν μόνο τους υδρογονάνθρακες. Τη δεκαετία του 1920, όταν πρωτοπαρουσίασαν στην ουσία τις γκρίζες ζώνες στους Ιταλούς, δεν υπήρχε καν νομική έννοια υφαλοκρηπίδας. Το έκαναν, γιατί οι Τούρκοι αισθάνονται ασφυξία από τα νησιά που τα βλέπουν απέναντι και τους κόβουν τα όνειρα θαλασσοκρατορίας. Γίνεται να είσαι υπερδύναμη και να μην μπορείς να βγεις πέρα από τα 3νμ χωρίς να σκοντάφτεις σε ελληνικό λιμενικό; Γι αυτό θέλουν και τη συνδιαχείριση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό. Με την έννοια ότι εσείς ζείστε στα νησιά, αλλά εγώ θα ασκώ κυριαρχία στο μισό Αιγαίο. Είναι θέμα ζωτικού χώρου, όχι απλά υδρογονανθράκων.

      Επίσης, η Τουρκία έχει σχέδια και για τη Θράκη. Και για τη νότια Βουλγαρία. Από το 2017, το DOST, το τουρκικό κόμμα στη Βουλγαρία, έχει αρχίσει προσπάθειες για επίσημη αναγνώριση τουρκικής μειονότητας. Σε τουρκικούς εθνικιστικούς κύκλους, το όνειρο είναι αυτονόμηση όλης της περιοχής της ελληνικής Θράκης και νότιας Βουλγαρίας. Δεν είναι τυχαία η ταυτόχρονη δραστηριότητα του DOST στη Βουλγαρία και του KIEΦ (ή κάπως έτσι) στην ελληνική Θράκη. Σύμφωνα με ανοιχτές τουρκικές πηγές, μόνο η οργάνωση S.Ö.P.A. (Οργανωση Αλληλεγγυης Δυτικης Θρακης), της οποίας μέλος είναι ο ίδιος ο Τσαβούσογλου, πλήρωσε τη μετακίνηση 4000 ψηφοφόρων από την Προύσα μόνο, για τις ελληνικές εκλογές για να βοηθήσουν το ΚΙΕΦ.

      Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... Και το μισό Αιγαίο να δώσεις στον Τούρκο για χάρη της ειρήνης, θα αρχίσει να κοιτάζει το άλλο μισό και πάλι κάτι θα βρει να ζητάει...

      Διαγραφή
    2. Ρε κόλλημα με τους πολιτικούς...γιατί οι αμερικανοί τι μας παροτρύνουν να κάνουμε;
      Ο κος Πάϊατ τι συμβούλευε τα στελέχη της Π.Α. στο Τατόϊ να κάνουμε;
      Δεν τους συμβούλεψε να κάνουν μοιρασιά;

      "Win win συμφωνία λέει ο Πάιατ


      Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, σε Συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για συμφωνίες win-win για όλους. Ο Αμερικανός πρέσβης εννοεί, δηλαδή, ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να μοιραστούν και στις δυο κοινότητες της Κύπρου και για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης. «Είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» προσέθεσε ο κ. Τζέφρεϊ Πάιατ.

      Να προσθέσουμε επιπλέον, καθότι έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, ότι, Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Για το θέμα αυτό, το υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, προέβηκε και επισήμως, σε διάβημα προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Κοντολογίς, Αμερικανοί, Βρετανοί και Ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον «επιφυλακτικοί», για την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο."

      ΠΗΓΗ: slpress.gr

      Διαγραφή
    3. Ο Ουρακουλουμ ευφυως εισαγει μια εννοια κοντρα στην επικρατουσα γενικη.Υπαρχει μια απιστευτη νοοτροπια στην χωρα σε πληθη...οτι τα παντα ειναι οικονομικα.Μα τα παντα !!Ολες οι αιτιες λενε ειναι για λεφτα...απ τα λεφτα...και μονο λεφτα..Αυτο ειναι τερατωδες λαθος..κι αφυσικο πληρως.Πολλα γινονται και για λεφτα αλλα κι αλλα οχι αμεσα λεφτα !! Ετσι ο φιλος μας ειπε οτι δεν θελουν μονο τα αερια οι Τουρκοι...οσο και να μην αρεσει αυτο εμας ......θελουν και τα " ονειρα" τους ολα !!! Αυτοκρατοριες...υποταγες των γυρω....δουλους...κατακτησεις...τσαμπουκαδες και νταηλικια ...εξευτελισμους των αλλων....ακομη και πηδημα των αλλων για χαβαλε τους.!! Κι ασφαλως εχει δικιο ο Ουρακολουμ..

      Διαγραφή
  16. Oι διαφορές με την Τουρκία όπως εξελίσσεται ο κόσμος έγιναν μία: η ΑΟΖ όπως έβλεπε ο αγ. Παίσιος. Πρέπει να περιμένουμε γιατί μας συμφέρει να γίνετε η Τουρκία εχθρός όλων και κυρίως αμερικανορώσων.

    Εμείς δεν είμαστε ικανοί για πόλεμο γιατί δεν έχουμε πολιτικούς αλλά θα έρθουν τα πράγματα βολικά, λίγο υπομονή να επιτεθούν οι εβραίοι στους ιρανούς πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς ελπίσουμε όχι τόσο όσο θεωρούσαμε ότι είμαστε το 1921 στο Κάλε Γκρότο ή στην εξέχουσα το 1922...χωρίς πυροβόλα και ηθικό από την κόπωση και τους "καλούς" συμμάχους μας να μην θέλουν να μας δώσουν...

      Διαγραφή
  17. Ασχετο...
    Βλεπω πολυ αξιολογα σχολια ..απο αξιολογους ανθρωπους ισως...που πληθαινουν..Κι ο λογος μαλλον ειναι οχι πως δεν ηταν αξιας ατομα.....αλλα γιατι μπρος στον κινδυνο της πατριδας μας...αφησαν κατα μερος την πολιτικη ανουσια διχονοια..Απ την σποψη αυτη ειναι το μονο θετικο στην κουβεντα κι ειναι κι ομορφο πολυ....Συγχαρητηρια σε ολους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Μπακογιανεικο ...μετεχει στα κουμπαρια...νταουλια...βαφτισια..τσιφτετελια . Κλπ. Και ειναι ...πρωτο..για λιντερσιπ...και δημαρχιες....κλπ .Ομαδικη παρακρουση.. θανατολαγνειας....Ο γαιδουρε σημερινος δολοφονος με το πριονι τιμωρειται απ τον λαο ως εξης : ετσι ειστε βρε κερατα ?? Τωρα θα δειτε τον δικο μας ...δολοφονο που φερνουμε....να μαθετε ολοι ." !!!! Αυτα κανουν τα ...θυματα δυο δολοφονων !!! Διαλλεγουν ...μαχαιρι !!! Κατω απ αυτες τις συνθηκες ...με τετοια θυματα...αφου θα πεθανουν που θα πεθανουν....ερχεται κι ο Ερτογαν και προσφερει μια εναλλακτικη θανατου βεβαιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.