6/6/19

Ευ. Αποστολάκης: Αμυντική προτεραιότητα η συνεργασία με τις ΗΠΑ

Την ανάδειξη του ευρύτερου σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην γεωπολιτικά ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο του 35ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον.
«Η σταθερή πολιτική και επιθυμία της Ελλάδας είναι η ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές της με βάση το διεθνές δίκαιο, τις ισχύουσες συνθήκες και τη νομιμότητα. Σε αυτή την εποχή των απρόβλεπτων προκλήσεων, η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη γραμμή και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ένας πάροχος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και παρά πέρα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.
Ο Έλληνας υπουργός πραγματοποιεί επίσημα επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα και είχε την ευκαιρία για μια σειρά επαφών με βουλευτές και γερουσιαστές στο Κογκρέσο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΠΣΕΚΑ, ο κ. Αποστολάκης δε παρέλειψε να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, αλλά και να τονίσει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ και στις νατοϊκές της υποχρεώσεις.
Μήνυμα στην Τουρκία
Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι έχει καλέσει την Άγκυρα να απέχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή. Μάλιστα επισήμανε ότι έχει τονιστεί η ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
Παρόλα όμως αυτά, δεν παρέλειψε να εκφράσει μεγάλη ανησυχία για τις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει έναν «δύσκολο γείτονα» με τον οποίο πρέπει να ζήσει.
«Ανησυχώ για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας, που εκφράζεται μέσα από αβάσιμους ισχυρισμούς που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα», σημείωσε.
«Αμυντική προτεραιότητα» η συνεργασία με τις ΗΠΑ
Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι η ενεργητικότερη συμμετοχή των ΗΠΑ στα αμυντικά σχήματα περιφερειακής συνεργασίας εκπέμπει ένα σταθερό και σαφές μήνυμα.
«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία της συμμετοχής του υπουργού Πομπέο στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας για το ΝΑΤΟ, αποτελεί για μας μια αμυντική προτεραιότητα. Από αυτή την άποψη, επενδύοντας στη μακροχρόνια φιλία μας, αυξάνουμε την δυναμική και τις νέες πτυχές των εξαιρετικών στρατιωτικών μας σχέσεων» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.
Ευρύτερος περιφερειακός ρόλος της Ελλάδας
Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο ως «ιστορικά προπύργια της δημοκρατίας και σταθερούς πυλώνες σταθερότητας», ο Έλληνας υπουργός ανέλυσε τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζουν στη γεωπολιτική διαμόρφωση της περιοχής μέσα από την προώθηση της ευρύτερης περιφερειακής συνεργασίας με στόχο την επίτευξη της ειρήνης και την εμπέδωση της ευημερίας στην περιοχή.
Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολάκης, «η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες σχεδόν τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Προωθούμε συνεργίες και ενεργούμε ως αγωγός μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου. Συμμετέχουμε σε πολυμερή αμυντικά προγράμματα μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, διεξάγοντας ασκήσεις και πραγματοποιώντας συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο Άμυνας».
Συνεχίζοντας, ο υπουργός άμυνας ανέλυσε την αστάθεια και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζουν τις αναδυόμενες προκλήσεις μου διαμορφώνουν το σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον της χώρας μας. Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε ότι η ελληνική πολιτική πιστεύει ότι ο «αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφαλείας είναι η συντονισμένη συνεργασία περιφερειακών και διεθνών συμμάχων και εταίρων με στόχο την σύνθεση και όχι την διαίρεση».
Η Ομογένεια ως μοχλός «ήπιας ισχύος»
«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το εξαιρετικό έργο και τη συμβολή σας στην εκπαίδευση της κοινής γνώμης για τις σχέσεις με την Ελλάδα. Όχι μόνο εδώ στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, η ελληνική διασπορά, ως πυλώνας της ήπιας ισχύος μας, παρέχει πάντα μεγάλη βοήθεια.
Στο πνεύμα της εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, προωθεί τα εθνικά δικαιώματα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την ιστορία της χώρας μας, στηρίζοντας την Ελλάδα, μαζί με την αδελφική χώρα της Κύπρου, ως ένα ισχυρό εμπορικό σήμα ανά τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

2 σχόλια:

 1. Αγαπητέ κ. Αποστολάκη

  Το Ισλάμ είναι σχεδιασμένο να εισβάλει στην Ευρώπη και Ρωσία με διάφορους τρόπους, και η Τουρκία είναι προγραμματισμένη να μπει σε πόλεμο ενάντια σε Χριστιανούς. Αυτά, όπως μας τα λένε στρατηγιστές από τις ΗΠΑ δημόσια, θα γίνουν όταν έχουν ανέβει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Ισλάμ μέσα σε ΕΕ και Ρωσία.

  Ενώ Αμερικανοι στρατηγιστές πιστεύουν ότι θα επικρατήσουν επί του Ισλάμ σε βάθος χρόνου, όταν θα επέμβουν ως σωτήρες των κατεστραμένων Χριστιανών σε ΕΕ και Ρωσία, οι δικές μας αναλύσεις λένε ότι αν επικρατήσουν αυτά τα σενάρια ο πλανήτης τελικά θα εξισλαμιστεί.

  Το σίγουρο είναι ότι τόσο η ΕΕ όσο και Ρωσία έχουν γονατίσει δημογραφικά. Πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου όπως τον έχουμε μάθει. Πολλές μεγάλες πόλεις της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης θα έχουν ισχυρή Ισλαμική πλειοψηφία ανάμεσα στους κάτω των τριάντα ετών μέσα σε 10 περίπου χρόνια. Το παιχνίδι είναι μη αναστρέψιμο με ειρηνικά μέσα.

  Εάν δεν δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος συνασπισμός κατά της προέλασης του Ισλάμ σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά.

  Τα δεινά μας τη ρίζα τους έχουν στα έργα μιας μεγάλης σειράς Βρετανών και Γερμανών ιστορικών οι οποίοι οδηγούν τους μεγάλους στρατηγιστές των ΗΠΑ και της Ευρώπης σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με το τι είναι το Ισλάμ και ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες του Δυτικού κόσμου.

  Καλή σας δύναμη

  Γεώργιος Σιδηρούντιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ἡ μεταχείριση τοῦ Ἰσλάμ ὡς γνήσιας θρησκείας, καί μάλιστα χρησιμοποιήσιμης, καί ἀκόμη καί μέ τήν μορφή τοῦ τουρκισμοῦ, εἶναι τό μἐγα λάθος τῆς Δύσεως, Ἐβραίων περιλαμβανομένων.
  Τό Ἰσλάμ εἶναι ρατσιστικό πολιτικό-στρατιωτικό πρόγραμμα, σταδιακῆς παγκοσμίας ἐπικρατήσεως, μέ ἐκμετάλλευση τῶν ἐκχυδαϊσμένων θρησκευτικῶν (ἐνθουσιαστικῶν-λαφειραγωγικῶν-σφαγιαστικῶν) τάσεων τῶν ὀπαδῶν του, ὑπό τήν καθοδήγηση ἀδίστακτων παραφρόνων.
  Καμία σχέση πράγματι, μέ θρησκευτική λατρεία τοῦ Θεοῦ, ἔστω πλανεμένη, ἤ μέ καλόπιστη πίστη στόν Θεό: Οἱ γεννηθέντες ὡς μουσουλμάνοι πού συμβαίνει νά εἶναι καλόπιστοι, εἶναι γιά τό ἀληθινό Ἰσλάμ, αἱρετικοί πού γίνονται ἀνεκτοί προσωρινά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.