21/6/19

ΗΠΑ: Η FAA απαγόρευσε τις πτήσεις σε τμήματα του εναέριου χώρου που ελέγχει η Τεχεράνη

Kατεπείγουσα ειδοποίηση με την οποία απαγορεύει σε όλες τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις που περνούν από τμήματα μιας περιοχής πάνω από τη θάλασσα στο στενό του Oρμούζ και στον Κόλπο του Ομάν, που ελέγχεται από τις ιρανικές αρχές, εξέδωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.
Σε χωριστή ενημέρωσή της προς τις αμερικανικές εταιρείες αερομεταφορών, η Federal Aviation Administration (FAA) ανέφερε ότι το κοντινότερο πολιτικό αεροσκάφος απείχε 45 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου καταρρίφθηκε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος από ιρανικό πύραυλο επιφανείας-αέρος την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τη FAA «υπήρχαν πολυάριθμα πολιτικά αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή τη στιγμή της αναχαίτισης» και της κατάρριψης.
Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εξέφρασε την ανησυχία της τόσο για την κλιμάκωση της έντασης και της στρατιωτικής δραστηριότητας σε μια περιοχή κοντά σε εναέριες οδούς μεγάλης κυκλοφορίας, όσο και για το ότι - όπως επισήμανε - φάνηκε πως το Ιράν είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε «διεθνή εναέριο χώρο» απροειδοποίητα.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The New York Times υποστηρίζει την ίδια ώρα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον του Ιράν, αλλά στη συνέχεια ακύρωσε τη διαταγή αυτή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, αρχικά ο Τραμπ ενέκρινε επιθέσεις εναντίον λιγοστών στόχων στην επικράτεια του Ιράν, κυρίως ραντάρ και συστοιχιών πυραύλων. Στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν ήδη απογειωθεί και πλοία είχαν λάβει θέσεις, αλλά δεν είχε εκτοξευθεί κανένας πύραυλος όταν ανακλήθηκε η προεδρική διαταγή,
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.