23/9/19

Η Αλβανία καταρρέει πληθυσμιακά – Σε 80 χρόνια θα έχει «αδειάσει»


Στην Αλβανία η μείωση του πληθυσμού αποτελεί ίσως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα.
Όπως γράφουν τοπικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πληθυσμός στην Αλβανία συρρικνώθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια.Ένα γεγονός που φέρνει άσχημα νέα στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με την Instat, το 1989, ο πληθυσμός της Αλβανίας υπολογίζονταν στα 3,2 εκατομμύρια.Σταδιακά μειώθηκε και φέτος έφθασε στα 2,8 εκατομμύρια άτομα. Μπορεί να είναι και μικρότερος. Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι επίσης αρνητικές.
Το Ινστιτούτο Στατιστικής- Instat, προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση του πληθυσμού και υπολογίζει να μειωθεί στα 2,1 εκατομμύρια σε 40 χρόνια.
Τα αίτια αυτής της πορείας του αλβανικού πληθυσμού είναι η μετανάστευση και η φθίνουσα γονιμότητα. Αυτά οδηγούν σε ένα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο, την αυξανόμενη μέση ηλικία.  Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση ηλικία στη χώρα εκτιμάται ότι είναι τα 35 έτη, ενώ το 1989 ήταν τα 24 έτη. Παρά τη χρηματοδότηση των γεννήσεων από το κράτος, οι προβλέψεις των επίσημων οργάνων παραμένουν ανησυχητικές για περαιτέρω συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού.

Για τη συνέχεια Tribune




5 σχόλια:

  1. Να μην ανησυχουν. θα τους στηριζουμε με συνταξεις εμεις και ασφαλως και με το ΕΣΥ που ειναι στη διαθεση τους. Τι διαολο. γειτονες ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι συγγενικοί μας λαοί πάνε για εξαφανιση.
    Δεν είμαστε ενωμένοι, και θα μας φάνε όλους αν δεν βάλουμε μυαλό. Μόνο ενωμένοι έχουμε ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτα μας ξαδερφια ο ερβιν,ο μιρ,η ελιντα,η εμμανουελα,ο χασαπαι,ο φερμουαρ.........

      Διαγραφή
    2. Η Αλβανία υπήρξε Ελληνική για πολλές χιλιετίες. Με το ζόρι τους έδωσαν νέο αλφάβητο για να αλλάξουν το Ελληνικό που είχαν. Η Αλβανική και η Αρμενική γλώσσα έχουν Ελληνικές ρίζες και οι λαοί αυτοί είναι Ελληνικοί. Τόσο εμείς που λέμε ότι είμαστε Έλληνες όσο και αυτοί, έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια της κοινής μας ιστορίας και προϊστορίας. Αυτά που μας διδάσκουν στα σχολεία μας είναι απάτες φτιαγμένες από απατεώνες και πληρωμένους πράκτορες, ξένους καθηγητές πανεπιστημίων.

      Διαγραφή
  3. "Την ώρα που ο αλβανικός λαός καταρρέει υπό το βάρος της φτώχειας και οι Αλβανοί αναζητούν τρόπους να μεταναστεύσουν, ο Έντι Ράμα σχεδιάζει τη Μεγάλη Αλβανία.
    Αντί να λύσει τα προβλήματα του πεινασμένου και εξαθλιωμένου λαού του, υποδαυλίζει αλυτρωτισμούς και εθνικιστικά πάθη"

    Όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.