5/9/19

"Βάτραχος" στα 96 του - Βετεράνος του Β'ΠΠ γιορτάζει τα γενέθλιά του με ρεκόρ κατάδυσης στην Κύπρο


Ο Γούλεϊ, ο οποίος διαμένει στην Κύπρο, υπήρξε χειριστής ασυρμάτου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατάγεται από το Port Sunlight στα βορειοδυτικά της Αγγλίας.
Ένας 96χρονος γιόρτασε τα γενέθλιά του καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ ως ο γηραιότερος δύτης για τρίτη συνεχή χρονιά, βουτώντας σε βάθος αντίστοιχο ενός 15όροφου κτιρίου για να εξερευνήσει ένα ναυάγιο στην Κύπρο.

Ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ρέι Γούλεϊ, ο οποίος έκλεισε τα 96 στις 28 Αυγούστου, βούτηξε σε βάθος 42.4 μέτρων για 48 λεπτά. Έσπασε, έτσι το προηγούμενο ρεκόρ του των 40.6 μέτρων για 44 λεπτά.

«Είναι απίστευτο. Κάνω καταδύσεις για 59 χρόνια, αλλά η σημερινή ήταν από εκείνες που θυμάσαι για πάντα, επειδή έχεις τόσους πολλούς δύτες δίπλα σου», δήλωσε ο Γούλεϊ, για τους υπόλοιπους 47 δύτες που κολύμπησαν μαζί του.

«Αν θα μπορώ ακόμα να κάνω καταδύσεις και οι φίλοι μου είναι πρόθυμοι να το κάνουν μαζί μου, εύχομαι να μπορέσω να το κάνω και τον επόμενο χρόνο», είπε στο Reuters, αφού τελείωσε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον δήμο της Λάρνακας και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Το ναυάγιο στο οποίο καταδύθηκε είναι αυτό του φορτηγού πλοίου «Ζηνοβία» το οποίο, γεμάτο με φορτηγά, βυθίστηκε στα ανοικτά της Λάρνακας το 1980 και αποτελεί ένα δημοφιλές μέρος για καταδύσεις.

Υποβρύχιες εικόνες δείχνουν τον Γούλεϊ και τους υπόλοιπους δύτες να κάθονται στο κύτος του βυθισμένου πλοίου, καθώς ψάρια και περιστασιακά χελώνες, κολυμπούν δίπλα τους.

Τον Σεπτέμβριο, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του, στο φεστιβάλ κινηματογράφου στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, με τίτλο «Η ζωή αρχίζει στα 90».

«Αρνούμαι να δεχτώ το γεγονός ότι γερνάω», εμφανίζεται να λέει ο Γούλεϊ στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.