27/9/19

Ο Τραμπ, ο Μέτερνιχ, το Bitcoin και ο Βοναπάρτης...


Ο προοδευτισμός και ο συντηρητισμός είναι θέμα της εκάστοτε χρονικής συγκυρίας. Κάθε νέα ιδέα, οικονομικό ή πολιτικό σύστημα ή έστω πολιτισμός προκύπτει από την ανάδυση νέων αναγκών. Οι φορείς τους εξαπλώνονται  και όταν αποκτούν μια κρίσιμη μάζα συγκρούονται με το παλαιό και γίνονται καθεστώς.

Με τον καιρό αυτό που προέκυψε σαν πρόοδος γίνεται συντήρηση και προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι στην ανάδυση ιδεών και πρακτικών που το αμφισβητούν...

Εμείς οι νεοέλληνες αποκτήσαμε για πρώτη φορά υπόσταση στην ιστορία με την επανάσταση του 1821 εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Εκτός του Σουλτάνου την ελληνική επανάσταση πολέμησε φανατικά και ο  Κλέμενς Βέντσελ Λόταρ φον Μέτερνιχ ( Klemens Wenzel Lothar von Metternich, 1773-1859) ο οποίος τη χρονιά που ξεκινούσε η εξέγερση των Ελλήνων διοριζόταν καγκελάριος της αυτοκρατορίας των Αψβούργων (Αυτοκρατορία της Αυστροουγγαρίας).

Την εποχή εκείνη η Ευρώπη συγκλονιζόταν από τα επαναστατικά κινήματα που είχαν πυροδοτήσει νωρίτερα οι ιδέες του διαφωτισμού και της γαλλικής επανάστασης. Το υποκείμενο της γαλλικής επανάστασης ήταν η ανερχόμενη τάξη των αστών η οποία ήταν φορέας των ιδεών του φιλελευθερισμού αλλά  και του εθνικού ταυτοτικού προσδιορισμού.


Για τη συνέχεια Capital


2 σχόλια:

  1. Καλός ο Στούπας στο ιστορικό μέρος, αλλά για το σήμερα ή αλοιθωρίζει ή έκανε τον προκρούστη για να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο καλούπι του Κάπιταλ και των προσωπικών φιλοδοξιών του.
    Κοντολογίς οι σημερινοί άνεμοι της αλλαγής είναι 8 μπωφόρ κατά της παγκοσμιοποίησης και για την στερέωση του έθνους.
    Και το Bitcoin είναι η εξέγερση κατά της διεθνους δικτατορίας του υπερκράτους των τραπεζιτών, που δίνουν τώρα τον ύσταστο αγώνα για την παγκοσμιοποίηση και διάσωση της ηγεμονίας τους. Μπορεί γι' αυτό να οδηγήσουν τον πλανήτη σε πυρηνικό παρανάλωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ κάπιταλ δημοσιεύει κουταμάρες, τὰ κρυπτονομίσματα ἔχουν κεντρικὴ ἀρχὴ καὶ τὸ κυριότερο κεντρικοὺς ἐξηπυρετητές (χωρὶς αὐτοὺς κρυπτονόμισμα δὲν ὑφίσταται).
    Νὰ δῶ τί θὰ κάνουν ὅσοι χρωστοῦν φόρους στὸ κράτος καὶ πῶς θὰ τὸ ξοφλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.