27/9/19

Το επιχειρήν στην Ελλάδα είναι ή για τολμηρούς ή για απελπισμένους


"Εργοληπτική εταιρεία έχει λαμβάνειν 6.000.000 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) από εκτέλεση δημοσίου έργου τη περίοδο 2004-5. Τον Δεκέμβριο του 2005 έχει εκδώσει το τιμολόγιο της και τον Ιανουάριο αποδίδει τον ΦΠΑ που προέκυπτε από το ισοζύγιο εκροών-εισροών ως να είχε πληρωθεί. Κατέβαλε και τις κρατήσεις έργου που συνόδευαν τη πιστοποίηση και ανέμενε την εξόφληση της.
Τρία χρόνια αργότερα δεν είχε εξοφληθεί. Το 2008 τους κάλεσαν στο ΥΠΟΙΚ και ο τεράστιος αλογοσκούφης (φιλελεύθερος;;; καθηγητής ;;; οικονομικών;;;) τους ζήτησε να προχωρήσουν σε αναδρομική έκπτωση 20% επί του ποσού του τιμολογίου προκειμένου να έχει το κράτος κίνητρο να τους πληρώσει !!! Διαφορετικά τους είπε θα εξοφληθείτε με πενταετή ομόλογα του δημοσίου λήξεως 2013.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να προσφέρει την έκπτωση με την προφανή δικαιολόγηση ότι είναι ανήθικο και άτιμο να ζητείται 3 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου και την έκδοση του τιμολογίου. 
"Αντί να μας καταβάλετε τόκους για την καθυστερημένη εξόφληση, μου ζητάτε να σας χαρίσω το ΦΠΑ που ήδη έχουμε καταβάλει (16%) και κάτι παραπάνω. Αρνούμεθα". Έλαβαν τελικά 6.000.000 σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου λήξεως του 2013, τα οποία κατέθεσαν ως ενέχυρο στις τράπεζες προκειμένου να έχει η εταιρεία πιστοληπτική γραμμή δανεισμού. Το 2012 έγινε το PSI του ελληνικού χρέους.
Οι τράπεζες τους ενημέρωσαν ότι το ενέχυρο των 6.000.000 είχε απομείνει 1.600.000 και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν το ποσό εξ ιδίων, είτε να αποπληρώσουν άμεσα το σύνολο των δανείων που είχαν λάβει. Την επόμενη εβδομάδα ο ένας εκ των δυο αδελφών, βασικών μετόχων της επιχείρησης αυτοκτόνησε. Βρέθηκε από τη σύζυγο του κρεμασμένος στη κουζίνα. Επρόκειτο για γνωστή εργοληπτική επιχείρηση της Θεσσαλονίκης με γραφεία στη Τσιμισκή τότε. Στην ιδιοκτησία της είχε και έκταση 100+ στρεμμάτων στο Παλιούρι Κασσάνδρας. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Όλα έχουν γίνει στάχτη.
Όνειδος στους κρατιστές κάθε απόχρωσης, τους αλογοσκούφηδες, τους κομμουνιστές που κατέστρεψαν χώρα, οικονομία και ζωές."

2 σχόλια:

  1. Οι υμνητές του Μίλτον Φρήντμαν και ο αρθρογράφος George Billinis δεν γνωρίζουν ότι τα ζητήματα αυτά επιλύονται από την Ελληνική δικαιοσύνη;
    Γιατί ο αρθρογράφος δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με ένδικα μέσα;
    Ο Αλογοσκούφης έχει εμπλοκή στο ζήτημα αυτό και καλώς μνημονεύεται από τον αρθρογράφο. Όμως οι κομμουνιστές τι σχέση έχουν με το θέμα αυτό;
    Ερωτώ τον αρθρογράφο George Billinis.
    α)_Πότε και πως κατέστρεψαν την Ελλάδα οι κομμουνιστές που δεν είχαν ποτέ την κυβέρνηση της χώρας;
    β) Πως σχολιάζουν κ. billinis οι αναγνώστες σου το άρθρο σου αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.