26/9/19

Θλίψη!!! Τουρκικό drone κατέρριψε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης

© AP Photo / Mohammad Hannon
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε τουρκικό drone στο αεροδρόμιο Μίτιγκα στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη.
Στην κατάρριψη τουρκικού drone στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης προχώρησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

«Τα μαχητικά του LNA διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις στην αεροπορική βάση Μίτιγκα, καταστρέφοντας τουρκικό drone, αποθήκες και θέσεις πυροβόλων όπλων» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.
Τον προηγούμενο μήνα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έπληξαν αποθήκη με τουρκικά drones και πυρομαχικά, κοντά στην πόλη Αμπού Καμάς, στα δυτικά της Λιβύης.
Η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και του LNA, ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της αφρικανικής χώρας,, κλιμακώθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Χαφτάρ ανακοίνωσε την κατάρριψη τουρκικής κατασκευής drone, το οποίο είχε απογειωθεί από βάση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), κοντά στην Τρίπολη.
Υπενθυμίζεται ότι από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει εμπλακεί σε μία αέναη πολεμική σύρραξη, με αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της χώρας.
Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τις δυνάμεις του LNA, ενώ τα δυτικά τμήματα από την GNA, η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

6 σχόλια:

  1. Αλήθεια είναι δυνατόν να καταρριφθούν αυτά τα υπερ – drone: Εδώ έχουμε γεμίσει με ανθρώπους που τα τρέμουν... Τέλος πάντων ο καθυστερημένος ο Χαφτάρ δεν έμαθε φαίνεται πόσο προηγμένα είναι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εδώ έχουμε γεμίσει με ανθρώπους που τα τρέμουν"

      @ LPelectronics

      Και όχι μόνο αυτό αλλά μας λένε ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα επειδή μία κρατική αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει μεγάλα προβλήματα και επειδή υπάρχουν πολιτικοί-ΣημίτοΝτόρες με ηττημένα μυαλά.

      Σημερινή είδηση γιατί έχει παραγίνει με τη γκρίνια κάποιων:

      Συμβόλαιο ύψους 187 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων κέρδισε η Ελληνική ιδιωτική εταιρεία αμυντικού υλικού ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ). Θα κατασκευαστούν 8.385 δίκυαλα νυχτερινής όρασης τελευταίας γενιάς για τις ειδικές δυνάμεις και το πεζικό του Ελβετικού Στρατού.

      Η προμήθεια γίνεται μετά από διαγωνισμό (άλλον έναν για την ακρίβεια, έχει προμηθεύσει τον Σουηδικό στρατό, Γερμανικό κ.α) τον οποίο κέρδισε και σήμερα εγκρίθηκε και από το Ελβετικό κοινοβούλιο. Αναμένεται προμήθεια και για τον στρατό της Αυστρίας.Συνολικά 45 χώρες του κόσμου έχουν προμηθευτεί για επίλεκτες δυνάμεις και δυνάμεις πεζικού συστήματα της συγκεκριμένης Ελληνικής εταιρείας αμυντικού υλικού

      34 Ελληνικές εταιρείες(δημόσιες και ιδιωτικές) αμυντικού υλικού με 5.000- 6.000 εργαζόμενους.Κάποιες απ' αυτές με μικρή παραγωγή και τζίρο μερικών χιλιάδων ευρώ και με λιγότερους από 50 εργαζόμενους. Άλλες με περισσότερους εργαζομενους και τζίρο εκατομμυρίων ευρώ παρά τα χάλια του κωμικοτραγικού "βαλκανοταλιμπανικού" Ελληνικού κράτους.

      1)AKMON S.A.
      2)Alexmolds
      3)ALTUS LSA. S.A.
      4)Barracuda
      5)BOSA S.A.
      6)COSMOS BUSINESS SYSTEMS S.A.
      7)EAS HELLENIC DEFENCE SYSTEMS S.A. (Δημόσια)
      8)EGNATIA
      9)EKME S.A.
      10)ELFON LTD
      11)ELMON S.A.
      12)FEAC ENGINEERING PC
      13)GLASSART S.A.
      14)HAI HELLENIC AEROSPACE INDYSTRY S.A. (η γνωστή ΕΑΒ, δημόσια)
      15)HDVS HELLENIC DEFENCE VECICLE SYSTEMS S.A.
      16)IDE INTRACOM DEFENCE ELECTRONICS
      17)ISD INTEGRATED SYSTEMS DEVELOPMENT S.A
      18)ISI HELLAS S.A.
      19)METKA S.A.
      20)MEVACO S.A.
      21)MILTECH HELLAS S.A.
      22)NORSAFE HELLAS S.A.
      23)ONEX S.A.
      24)PRISMA ELECTRONICS S.A.
      25)SGL ENGINEERING LTD
      26)SIAMIDIS S.A.
      27)SIELMAN S.A.
      28)SPACE HELLAS S.A.
      29)SSA. S.A.
      30)SYSTEMS SUNLIGHT S.A.
      31)TEMMA S.A.
      32)THEON SENSORS S.A.
      33)VALPAK S.A.

      Διαγραφή
    2. Οι παραπάνω Ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού παράγουν:

      Διάφορα πυρομαχικά(όχι όλα), μέρη αρμάτων μάχης και έχουν τα μηχανολογικά σχέδια και κατάλληλα μηχανήματα για υποστήριξη/εργοστασιακή συντήρηση πολλών εκ των οχημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέρη αντιαεροπορικών συστημάτων, μέρη μεταγωγικών αεροσκαφών(σε αυτό έχουν αποκλειστικό συμβόλαιο με ότι σημαίνει αυτό στα έσοδα), λογισμικά δικιάς τους ανάπτυξης, δικιάς του σχεδίασης και κατασκευής ηλεκτροπτικά συστήματα ημέρας και νύχτας, μέσα τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικά συστήματα οπλικών συστημάτων εγχώριας ή ξένης σχεδίασης, τελευταίας γενιάς συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης εγκαταστάσεων, τελευταίας γενιάς στρατιωτικό ρουχισμό(ασχέτως του τι κάνει ο ΕΣ, Ελληνική ιδιωτική εταιρεία υπάρχει και παράγει), σχεδιασμού ξένων εταιρειών ατομικό οπλισμό(τυφέκια, πιστόλια) και ομαδικά όπλα (πολυβόλα, όλμοι) και Ελληνικής κατασκευής κατόπιν αδείας εταιρειών εξωτερικού (αλλά αυτό δεν έχει σημασία, τα κατασκευάζουν και έχουν τα σχέδια και τα μηχανήματα), μικρά και μεσαίας κατηγορίας σκάφη ειδικών επιχειρήσεων για ειδικές δυνάμεις, μέρη θωρακίσεων και δικιάς τους σχεδίασης και κατασκευής μέσα ατομικής προστασίας τελευταίας γενιάς(μεταξύ αυτών και πολύ καλά αλεξίσφαιρα που τα έχουν προτιμήσει μεταξύ άλλων και σημαντικές μονάδες του εξωτερικού όπως η προεδρική φρουρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων), μέσα απόκρυψης ανθρώπων και εγκαταστάσεων και τελευταίας γενιάς ειδικές μπογιές για μείωση οπτικού και θερμικού ίχνους οπλικών συστημάτων, ιπτάμενους εκπαιδευτικούς στόχους και μη επανδρωμένα οχήματα ξηράς και αέρος(ασχέτως τι κάνει ο ΕΣ), αγωγούς καυσίμων στρατιωτικών προδιαγραφών, στρατιωτικά υλικά εκστρατείας και προκατασκευασμένα μέρη στρατιωτικού φυλακίου εκστρατείας, μικρά φυλάκια φύλαξης στόχων για αστυνομικό φρουρό.

      Αυτή τη στιγμή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτουν το 10-12% των αναγκών τους από Ελληνικές εταιρείες. Με την αμυντική βιομηχανία που έχουμε και τον κατάλληλο κεντρικό εξοπλιστικό σχεδιασμό μιας "ασυμβίβαστης" κυβέρνησης μπορούμε να φτάσουμε στο 25% των αναγκών μας μέσα σε 8 χρόνια, ίσως και 5 χρόνια αν το τρέξουμε πολύ αποφασιστικά.
      Σε 10-12 χρόνια θα έχουμε φτάσει το 35% και τελικός στόχος Α' κύκλου το 50%.

      Πρότυπα μας η Σουηδία, η Τσεχία,η Σερβία και το Ισραήλ. Όλες μικρομεσαίες χώρες. Μικρότερες και από την Ελλάδα κάποιες. Για να μην ακούμε διάφορες "δικαιολογίες" εκ του πονηρού.

      Διαγραφή
  2. οχι ρε γα...το, σκληρο πληγμα στην Δημοκρατια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι προφανές ότι το Ελληνικό συμφέρον είναι να ταχθεί υπέρ του LNA και όχι υπέρ μίας Λιβύης υποχείριου και εκπροσώπου της Τουρκίας. Αυτού δεδομένου, δεν μπορώ να φανταστώ μία Ελληνική κυβέρνηση αδρανή και εν αναμονή της έκβασης του εμφύλιου πολέμου στη Λιβύη. Είμαι λοιπόν σίγουρος για την εμπλοκή μας στο θέμα' ανησυχώ μόνο για το αν ο βαθμός και το επίπεδο εμπλοκής μας είναι τουλάχιστον εξισορροπιστικό με αυτό της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι η Π.Α δεν ισοπεδωνει την βαση αυτη με εναν νυχτερινο βομβαρδισμο χωρις διακριτικα..και πετωντας συριζα στα κυμματα ?? Ο Χαφταρ θα μας λατρεψει. ( αν ειδοποιηθει απορρητα ..) Το ιδιο και ο Σισι..και η Γαλλια..Αλλσ το ..μπευμπυ λινο..εχει τρυπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.