26/9/19

Η Ρωσία αναπτύσσει συστήματα S-400 στην Αρκτική

Τμήμα πληροφοριών υποστήριξης στην περιοχή της Βαλτικής
Η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές, εμπορικές και εξερευνητικές της δραστηριότητες στην Αρκτική, δημιουργώντας μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές.
Νέα συστήματα S-400 Triumph ανέπτυξε η Ρωσία στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά στην Αρκτική, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού βόρειου στόλου.
«Το σύνταγμα αεράμυνας του ρωσικού βόρειου στόλου στο νησί Γιούζνι του αρχιπελάγους Νόβαγια Ζεμλιά έχει εξοπλιστεί πλήρως με νέα συστήματα S-400», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα νεότερα συστήματα. Προηγουμένως, χρησιμοποιούσε συστήματα S-300.
«Τα νεότερα συστήματα αεράμυνας αυξάνουν την εναέρια ζώνη στην περιοχή που εμπίπτει στον έλεγχο του στρατού μας», τονίζεται στο ανακοινωθέν.
Ενώ η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές, εμπορικές και εξερευνητικές της δραστηριότητες στην περιοχή, ορισμένες χώρες - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – ασκούν επικρίσεις στη Μόσχα.
Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν, σημειώνοντας ότι ενεργεί μόνο για να εξασφαλίσει επαρκείς δυνατότητες άμυνας.
Τον Φεβρουάριο ο κ. Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επιθυμεί να καταλάβει τι είδους εντολή θα λάβει το ΝΑΤΟ στην Αρκτική.
Σε μια προσπάθεια αποφυγής συγκρούσεων στην Αρκτική, οι μεγάλες δυνάμεις της περιοχής, δηλαδή ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δημιούργησαν το Αρκτικό Συμβούλιο, ένα φόρουμ διακυβερνητικής συνεργασίας.
Το Αρκτικό Συμβούλιο συγκαλείται ανά εξάμηνο σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων και διενεργεί επίσης υπουργικές συναντήσεις.
Πηγή: Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.