28/9/19

Ρωσία: Οι S-400 στην Τουρκία δεν συνιστούν απολύτως καμία απειλή για την Ελλάδα



Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και τέτοιου είδους φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.


"Το πυραυλικό σύστημα S-400, που είναι σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, που ακόμη και με τη σημασία αυτής της λέξης, δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα, το οποίο προορίζεται να υπερασπίζεται πρωτίστως τον εναέριο χώρο, από τις επιβουλές των μεν ή των δε επιθετικών αεροδιαστημικών όπλων, σύγχρονων και μελλοντικών. Και σε σχέση με αυτό, η πώληση του στην Τουρκία δεν απειλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς οι φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι", δήλωσε ο Σουγκάγεφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

15 σχόλια:

  1. ... Συνεπώς και το ραντεβού με την απλούστατη λογικη χάθηκε στη γωνία. Επειδή πχ αν σηκωθούν ελληνικά αεροσκάφη για να αντιμετωπισουν επιτιθέμενα τουρκικά οι S 400 θα καταρρίψουν τα ελληνκά κάνοντας τη δουλεια΄ τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία χρσωστούσε καμιά χάρη στην Ελλάδα και όφειλε να μην πουλήσει του πυραύλους στην Τουρκία. Άλλωστε η Ελλάδα έχει S300 σχεδόν το ίδιο καλούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά και επιβεβαιώνεις το γεγονός ότι η Ελλάδα δέν χαίρει καμίας ειδικής σχέσης αδελφοσύνης με τήν 'ομόθρησκη' Ρωσία.

      Υπάρχουν μόνο συμφέροντα γι' αυτό καλό θα ήταν και η Ελλάδα να υποστηρίζει τα δικά της και όχι των Ρώσων.
      Μέ τήν ίδια λογική, ούτε η Ελλάδα χρωστά στους Ρώσους και για αυτό καλά κάνει και δίνει βάσεις στις ΗΠΑ.
      Γιατί αυτές οι Βάσεις δέν απειλούν, με την ίδια λογική, την Ρωσία αλλά εξασφαλιζουην τήν αμυνα τής Ελλάδας.

      Διαγραφή
    2. @ΑΑ --> Επίσης, παραδέχεσαι ότι οι S-400 αποτελούν όντως απειλή για Ελλάδα.
      Επομένως αυτά που μάς λένε τώρα οι 'φίλου' Ρώσοι είναι απλώς προπαγάνδα για να χρυσώσουν το χάπι πιθανών μελλοντικών καταστροφών εναντίον της χώρας μας...

      Διαγραφή
  2. Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε οτι
    Oι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας

    http://www.liberal.gr/arthro/82964/amyna--diplomatia/2016/kai-omos-oi-rosoi-den-itan-pote-filoi-mas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ξανθό γένος να απειλεί Ελλάδα??? απαπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αντίθεση με τους Τούρκους, Γερμανούς, Άραβες, Φράγκους, Βενετσιάνους, Καταλανούς, Βούλγαρους, Κέλτες και πολλούς άλλους, οι Ρώσοι ποτέ δεν γενοκτόνησαν τον Ελληνικό λαό και ούτε θα τον γενοκτονήσουν. Ο καιρός έχει γυρίσματα και οι προφητείες θα βγουν αληθινές.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Κώστα
    Οι Ρώσοι δέχθηκαν τους Έλληνες στην ιστορία με σεβασμό. Από την Ζωή Σοφία Παλαιολογίνα μέχρι το 1821, οι Έλληνες που έφτιαξαν το Ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα, και υπηρέτησαν στο εμπόριο και τον στρατό, έκαναν τη Ρωσία υπερδύναμη. Μέχρι και οι Ρωμανόφ - Ρωμανίδη, ελληνικές ρίζες είχαν όπως δείχνει το ντιενει στα οστά τους. Η Ρωσία υπήρξε φιλόξενο καταφύγιο για αμέτρητους πρόσφυγές μας ανα τους αιώνες, και είναι ο απόγονος των Ελληνοσκυθών.

    Αν δεν υπήρχαν κάποιοι Ρώσοι να πιέζουν κάθε τόσο με πολέμους και άλλα μέσα τους Μουσουλμάνους ώστε να μας επιτρέπουν να ζούμε και να μας δίνουν κάποια δικαιώματα, σήμερα ίσως να μην υπήρχαμε. Δια της Ρωσικής βίας υπέγραφαν συνθήκες οι Σουλτάνοι που έδιναν δικαιώματα σε Χριστιανούς. Ας μελετήσουμε και λίγο ιστορία.

    Το γεγονός όμως παραμένει ότι συχνά οι Ρώσοι έπεφταν σε παγίδες των Δυτικών σε βάρος μας. Οι Γερμανοί Νέσελροντ και όχι οι Καποδίστριες οδήγησαν τη Ρωσία στην καταστοφή, και τη δική μας και τη δική της πολλές φορές.

    Στις κρίσιμες στιγμές επικρατούν στη Ρωσία οι Γερμανόφωνοι Νέσελροντ, οι οποίοι αμέσως μετά το 1991 χρηματοδότησαν το προδοτικό πολιτικό σύστημα των ανθρώπων του καταρραμένου Γιέλτσιν. Για αιώνες, η Γερμανοί στην ουσία ζουν με τον Ρωσικό πλούτο.

    Το πρόβλημα τόσο στην σχέσεις μας με τη Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ πρώτα από όλα είναι η Γερμανία. Οι Ρώσοι έχουν ένα διαχρονικό κόμλεξ με τους Γερμανούς, στους οποίους πάντα ανοίγουν τις πόρτες για να τους λεηλατούν. Ακόμα και ο Στάλιν ο Γεωργιανός φέρθηκε στους Γερμανούς πάρα πολύ καλύτερα από ότι φέρθηκε στους ίδιους τους Ρώσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιώργο για να δούμε με στοιχεία από την ιστορία για τις διαχρονικές ανθελληνικές πράξεις των κατά τα άλλα ομόδοξων και «φίλων» Ρώσων

      1. Στα Ορλωφικά, τον 18ο αιώνα οι εξεγερμένοι Έλληνες βρέθηκαν ‘ξεκρέμαστοι’ στο έλεος της Οθωμανικής μήνης και στην επανάσταση του 21 ο Τσάρος των Ρώσων, έμεινε πιστός αρχικά στην Ιερή Συμμαχία.
      2. Αλλά και η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878, μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν ήταν αυτή που δημιούργησε τη Μεγάλη Βουλγαρία και απετέλεσε τη ΄μήτρα ‘ των Κομιτατζήδων, ενάντια στους οποίους έγινε το έπος του Μακεδονικού Αγώνα;
      Η Συνθήκη αυτή με την δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Ελληνισμό της περιοχής για τον οποίο τίποτε δεν προέβλεψε με επικείμενο την έναρξη διωγμών, υποχρεωτικό εκβουλγαρισμό χιλιάδων Ελλήνων της Βαλκανικής με απώτερο σκοπό τον ολοκληρωτικό ξεριζωμό του από την περιοχή.
      Κατά την ελληνική αλλά και ξένη σχετική ιστοριογραφία η συνθήκη αυτή αποτέλεσε έργο του Πανσλαβιστικού κομιτάτου του οποίου προΐστατο ο Ρώσος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαος Ιγνάντιεφ, ο οποίος και αποκλήθηκε από διπλωμάτες της εποχής "πατέρας του ψεύδους και νεκροθάφτης του Ελληνισμού".
      Με τις ψευδείς αναφορές του και διαβάλλοντας τους Έλληνες γενικά είχε παρασύρει και αυτόν ακόμα τον Τσάρο ώστε να του τηλεγραφεί προσωπικά σε μορφή διαταγής «ουδεμίαν σπιθαμήν (γης) υπέρ του Βασιλείου της Ελλάδος». Ο ίδιος δε ο Ιγνάντιεφ, κατά την υπογραφή της συνθήκης, φέρεται να δήλωσε σε Βουλγάρους «...και τώρα οι Έλληνες ας έρθουν κολυμπώντας στην Κωνσταντινούπολη». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Λονδίνου "Ημερήσια Νέα" τον Μάιο του 1878 σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί παραγκωνίζεται τόσο πολύ το ελληνικό στοιχείο της περιοχής απάντησε με χαρακτηριστική δόση κυνισμού και ιταμότητας: «Επιχειρήσαμεν τον πόλεμον ουχί υπέρ των Ελλήνων, αλλά υπέρ των Βουλγάρων. Δεν είναι δυνατόν να χάνω πολύτιμον χρόνον εργαζόμενος υπέρ των Ελλήνων»
      Στη διαμορφούμενη τότε ρωσική πολιτική με την έξαρση του Πανσλαβισμού, η τυχόν επέκταση του Βασιλείου της Ελλάδος, που τότε εκτεινόταν από το Ταίναρο μέχρι τον Σπερχειό ποταμό, φάνταζε ως ο επαπειλούμενος βρόχος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, όπως αυτό διαφάνηκε από τους λόγους του Τσάρου Αλέξανδρου Β΄ προς τον Άγγλο πρέσβη Σεϋμόρ στην Αγία Πετρούπολη το 1878 όπου δήλωνε μεταξύ άλλων:

      «Δεν συμφέρει εις την Αυτοκρατορίαν (Ρωσία) να γίνει η Ελλάς ισχυρό κράτος. Ελληνικό Βασίλειο ισχυρό θα αποτελούσε σιδηρούν μοχλόν επί των μεσημβρινών πυλών της Ρωσίας. Η προέκτασις των ελληνικών ορίων, αν όχι μέχρι του Ευξείνου τουλάχιστον μέχρι του Ελλησπόντου, αφαιρεί από την Ρωσίαν την ναυτικήν επικράτησιν και επ' αυτού ακόμη του Ευξείνου, και κατακλείει εντός της Μαύρης Θαλάσσης πάσαν προς την μεσημβρίαν τάσιν της Ρωσίας».

      Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι και το πρόβλημα με τα Σκόπια έχει προέλευση εκείνες τις εποχές και τις θεωρίες του πανσλαβισμού που μέχρι τώρα αντιμετωπίζουμε και το ότι από τους πρώτους που αναγνώρισαν τα Σκόπια ήταν το «φίλο» προς εμάς ξανθό γένος των Ρώσων

      Διαγραφή
    2. συνεχεια...

      3.Οι Σοβιετικοί Ηγέτες δεν ήταν αυτοί που πρώτοι εξόπλισαν τον Κεμάλ για να επιδοθεί στη σφαγή του Μικρασιατικού Ελληνισμού προσφέροντας του βοήθεια ίση με το εξαπλάσιο του τότε ΑΕΠ της Τουρκίας (!) και στη συνέχεια εξόρισαν στις εσχατιές της Σιβηρίας τον Ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας, ως επικίνδυνο ‘ταραχοποιό ‘ στοιχείο για τη ‘Σοβιετική Ειρήνη’; Ο Σοβιετικός παράγοντας δεν υποδαύλισε τα δεινά του 1946-1949 και εν συνεχεία τις φαιδρότητες περί Κομμουνιστικής ετοιμότητας, επόμενου γύρου και συνθηκών αναταραχής, που τόσο εγκλώβισαν την Πατρίδα σε μια περίοδο που ο δυτικός κόσμος αναπτύσσονταν γοργά με το Σχέδιο Μάρσαλ;
      4.Ο Σοβιετικός παράγοντας με το αιχμάλωτο Πατριαρχείο της Μόσχας αρχικά και στη συνέχεια με τους ανανήψαντες ‘ζηλωτές’ της Ορθοδοξίας, δεν επεδίωξε τη συστηματική υπονόμευση του Έλληνα Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης και του Οικουμενικού του ρόλου; Να μη μας διαφεύγουν σχετικά και οι αθλιότητες, με άγνωστη πηγή εκπόρευσης, περί Πατριαρχείου εξαρτώμενου από τους Τούρκους που θα έπρεπε να ΄παραδώσει’ τα πρωτεία σε άλλη δύναμη, που ω του θαύματος δεν είναι άλλη από τη Ρωσική. Και από κοντά οι ενέργειες για την κατακυρίευση του Αγίου Όρους. Και όχι απλό προσκυνηματικό Τουρισμό. Και μην ξεχνάμε πως ήταν οι Ρώσοι, από τους πρώτους που αναγνώρισαν τους Σκοπιανούς ως ‘Μακεδονία’.

      Όπως γράφω και παραπάνω οι ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. Πάντα μας χρησιμοποιούσαν για το δικό τους και μόνο συμφέρον. Αν είμαστε σοβαρό κράτος αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς με τους Ρώσους, πέρα από συναισθηματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ, λάθος το γενικο πόρισμα ότι δεν μας βοήθησαν ποτέ οι Ρώσοι, αποτελεί προϊόν προπαγάνδας.

      Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που μας στήριξαν.

      Δυστυχώς, όπως είπα, οι Νέσελροντ είναι συχνα πανίσχυροι μέσα στη Ρωσία και αυτοί χαλούσαν τα Ορθόδοξα σχέδια. Το γεγονός όμως παραμένει ότι χωρίς τη συνθήκη της Αδριανούπολης την οποία επέβελαν δια του πολέμου οι Ρώσοι στους Οθωμανούς, σήμερα δεν θα είχαμε Ελλάδα.

      Ολόκληρη σχεδόν η χρηματοδότηση της νέας Ελλάδας, ήταν έργο Ελλήνων της Ρωσίας με στήριξη από το Ρωσικό κράτος. Οι μεγαλύτεροι μεγιστάνες στη Ρωσία για αρκετά χρόνια ήταν Έλληνες Φιλικοί, όπως οι Ζωσιμάδες, οι Στούρτζα, οι Μαυροκορδάτοι, ο Βαρβάκης και ολόκληρος ο μυστικός και φανερός στρατός που άρχισε ο Κατσώνης (στο σπίτι του οποίου έγινε και η συνθήκη της Γιάλτας).

      Χωρίς τη συνθήκη Κιουτσούκ Καϊναρτζή την οποία πάλι επέβαλαν πάλι οι Ρώσοι στους Τούρκους δια του πολέμου, δεν θα είχε καν αρχίσει η επανάστασή μας.

      Ναι, η Αικατερίνη μέχρι και την Αλάσκα έδωσε όχι μόνο εμάς. Και αυτή Γερμανός Νέσελροντ ήταν. Και ο Λένιν - Νέσελροντ άνθρωπος των Γερμανών ήταν.

      Σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία πράγματι μας χρωστάει.

      Πολλές φορές εμείς δώσαμε τα πάντα επίσης για να στηρίξουμε τη Ρωσία. Στο σύνολο, η Ρωσία εχει και χρέος και υποχρέωση απέναντί μας.

      Διαγραφή
  5. Kοσμά αμετανόητε, ΄Εψαχνα το σοφολογιώτατο σχόλιό σου στο πιο πάνω άρθρο, για την παγίδα στο Μακεδονικό που μας είχαν στήσει με τα Σκόπια οι Αμερικανοί από το 2008, και δεν βρήκα λέξη...
    Φαίνεται ότι έπεφτε κάτω από το μάτι που δεν βλέπεις. Δεν είσαι ο μόνος . Η μισοστραβομάρα είναι δυστυχώς μια μοιραία εθνική αναπηρία, που επιδεινώθηκε με το Χόλυγουντ και τα τούρκικα σήριαλ.
    ΄Ετσι ο ευλογημένος αυτός τόπος έγινε ξέφραγο χωράφι, ανοιχτό στις φυσικές ανάγκες, στην απληστία και στις διαστροφές κάθε περαστικού αλήτη και ξένου πειρατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΤ: Ξέρεις τι λένε στόν στρατό? αμα σε βρουν μαλακό σε ...

      Διαγραφή
  6. Κ.Σταματακη δεκτα ας πουμε ολα.
    Μηπως θα σας ηταν ευκολο για λογους ισορροπιας του λογου κι αμεροληψιας να μας πειτε και για την αλλη πλευρα δυο λογια ?? Διοτι δεν μπορουμε να δεχτουμε την αντιεπιστημονικη θεση οτι εξεταζουμε για συμπερασμα γονιμο.επιστημονικα μια μονο πλευρα ενος λοφου.Δεν πιστευω ναχετε αυτην την απαιτηση ασφαλως..και διερωτωμαι πως σας διεφυγε.Υποτιματε την νοημοσυνη μας η ..υπερτιματε την δικη σας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις παρακολουθήσει αγαπητέ αυτά που κατά καιρούς γράφω θα καταλάβεις ότι συμφωνούν με την ρήση του εξυπνότερου Έλληνα πολιτικού, (μετά όμως από την ιδιοφυΐα του Ι. Μεταξά), του Ελ. Βενιζέλου: Τα έθνη δεν έχουν φίλους, έχουν μόνο συμφέροντα. Αν κάποτε το καταλάβουμε και το κάνουμε πράξη θα γίνουμε σοβαρό και ανεξάρτητο κράτος.

      Διαγραφή
    2. Σωστα τα λετε.Αλλα δεν νοιωσατε την αναγκη μιας αναλυτικης ως η ανω ,εκθεσης και του αλλου μισου λοφου.
      Μολις ειπατε ενα γενικο
      ρητο δυο λεξεων περι των παντων.Γιατι δεν το λεγατε απ την αρχη να τελειωνουμε ?? Δεν θαχατε κουραστει τοσο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.