9/12/10

Τούρκικη ταινία για την Άλωση της Πόλης – Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τον εορτασμό της επετείου


Και όμως υπάρχουν και άλλες φωνές στη Τουρκία. Φωνές ψύχραιμες, φωνές λογικές φωνές που συχνά πυκνά ενοχλούν τα αυτιά του καθεστώτος. Όμως υπάρχουν και αυτό είναι το καλό. Δεν είναι μόνο οι ακραίοι εθνικιστές που μέσα στον παραλογισμό τους βλέπουν τα σύνορα της χώρας τους μέχρι το Λαύριο, ούτε οι Γκρίζοι Λύκοι που στο όνομα του Παντουρκισμού ισοπεδώνουν και καταστρέφουν τα πάντα. Υπάρχουν και οι άλλοι Τούρκοι. Λίγοι ή πολλοί δεν ξέρουμε...


Όπως ο συγγραφέας Ορχάν Παμούκ. Ή η Ελίφ Σαφάκ που επειδή τόλμησε να γράψει για τη γενοκτονία των Αρμενίων στο “Μπασταρδο της Κωνσταντινούπολης” είναι ανεπιθύμητη του καθεστώτος...Όπως και ο δημοσιογράφος της SABAH, Engin Ardic που κατακεραύνωσε τις γιορτές που κάθε χρόνο στήνουν οι Τούρκοι για την επέτειο της Αλώσεως.

Αξίζει και σας παραθέτουμε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο του :
“Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση. Αρκετή ßία έχουμε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας. Στην περίπτωση που στην Αθήνα οργανωνόταν συνέδριο µε θέμα: «Θα πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη». Εάν οι Έλληνες έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη (όπως εμείς στην Τουρκία αναπαριστούμε στον εορτασμό της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως κάθε έτος). Εάν κάποιος ντυμένος όπως ο Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας, έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan (Σημείωση onalert: πρόκειται για τον θηριώδη τιμαριούχο Σπάχη που σκαρφάλωσε στα τείχη και πριν οι βυζαντινοί και οι άνδρες του Ιουστινιάνι κατακρεουργήσουν, κατάφερε και ύψωσε τη σημαία του Σουλτάνου) και τον γκρέμιζε κάτω (από τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως). Εάν ξαφνικά έμπαινε από τα τείχη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε έτος), Εάν έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό, εάν έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;

Ασφαλώς και δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.

Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο;Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες. Κάθε έτος γιορτάζοντας την Άλωση (απευθυνόμενος προς τις τουρκικές αρχές), διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:

Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη ßία. Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση έξι αιώνων;

Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω ;
Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Ergenekon περί των όρων του 1919 (αναφέρεται στην συνθήκη των Σεβρών, από το σύνδρομο της οποίας διακατέχεται το σύνολο των εθνικιστών στην Τουρκία).

Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια των Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και εάν την πάρουν δεν θα μπορούν πλέον να την κατοικήσουν.

Και οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε;

Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς;

Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, εάν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.

Γιατί ολόκληρη η Ανατολή είναι περιοχή που κατακτήθηκε βίαια.

Ακόμη και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µητέρα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη Ανατολή.

Ακόμα και η ονομασία της Κωνταντινουπόλεως, που την αποκαλούμε İstanbul δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi, εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ τραßώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν» ("stin poli" stimboli okunur, "şehire, şehirde")

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση και τελείωσε η νοµαδική μας ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε.

Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες.”
ONALERT.GR
*

SABAH : Γιατί να θυμίζουμε συνεχώς πως είμαστε ξένοι στην Πόλη;

 http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/sabah.html

15 σχόλια:

  1. Το Κείμενο είναι Ενδιαφέρον. Πολύ Κακό Πράγμα ο Φανατισμός. Έλεος Πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλω οπισθοδρομικές αντιδράσεις.
    Οι Οθωμανοί ήταν καλοί, μας ελέησαν, ζήσαμε επί τέσσερις αιώνες εν πλήρη ελευθερία, μας απάλλαξαν από το κακό Βυζάντιο και πολύ κακώς κάναμε και αναπτύξαμε τρομοκρατική δράση το 1821-1828 εναντίον του καλού και πολυχρονεμένου Σουλτάνου.
    Προτείνω να μπει σαν θέμα εξετάσεων στις 29 Μαΐου 2011, στο ελληνικό λύκειο, όπως έγινε πέρισι, με το Σπίτι του Κεμάλ στις 19 Μαΐου.
    Κια όποιος μαθητής τολμήσει να γράψει με βαση τα εθνικιστικά κατάλοιπα με τα οποία δηλητηρίασαν χρόνια τώρα τους κατοίκους της Ελλάδας, περί ύπαρξης ελληνικού έθνους, να σταλθεί σε ένα εκσυγχρονιστικό γκουλάγκ, χρηματοδότησης του κ. Σόρος, για να επανέλθει στον ίσιο δρόμο.
    Το λέω μήπως και ξεφύγει της κυρίας Διαμαντοπούλου και των λοιπών εκσυγχρονιστικών αστέρων, του σύγχρονου πολύχρομου φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια στιγμή, το τεχνητό κράτος της Τουρκίας και το τεχνητό έθνος των Τούρκων θα κληθούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή για την οποία τόσα κεφάλαια έχουν διαθέσει οι τουρκολάγνοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι. Και η αποστολή αυτή δεν είναι σίγουρα η καταστροφή της Ελλάδας αλλά η κατάκτηση της Ανατολής ώστε τα σύνορα της "δυτικής αυτοκρατορίας" να φτάσουν στην Κίνα.

    Γι' αυτό δεν πρέπει να πάψουν να γαλουχούνται με αυτά τα ιδεώδη της λεηλασίας και της καταστροφής, ώστε πρόθυμα να σφαγιαστούν κατά χιλιάδες στα μακρινά πεδία των μαχών.

    Μετά θα ανακαλύψουν ότι στην καταγωγή είναι Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Άραβες κλπ. Ε, μπορεί να υπάρχουν και μερικοί Τούρκοι. Όχι Κούρδοι, αυτοί ξέρουν καλά ποιοι είναι και πόσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aς το γιορταζουν μπας?? και θυμουνται και οι ελληνες τι και πως και ποιοι και μεχρι που ημασταν καποτε.Εν ολιγοις πρεπει να τους ευχαριστουμε για το δωρεαν μαθημα ιστοριας και δεν το γραφω για πλακα.
    νικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ επειδή είμαι οπισθοδρομικός θα ξαναθυμίσω τα λόγια του τελευταίου Βασιλέα του Γένους μου και του πρώτου αφέντη του πρώτου νεότερου ελληνικού κράτους του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου:
    «Σαῖς ἀσπίσιν ὑμῶν καλῶς τὴν κεφαλὴν σκέπεσθε ἐπὶ τῇ συμπλοκῇ καὶ συρρήξει. Ἡ δεξιὰ ὑμῶν ἡ τὴν ῥομφαίαν ἔχουσα μακρὰ ἔστω πάντοτε. Αἱ περικεφαλαῖαι ὑμῶν καὶ οἱ θώρακες καὶ οἱ σιδηροῖ ἱματισμοὶ λίαν εἰσὶν ἱκανοὶ ἅμα καὶ τοῖς λοιποῖς ὅπλοις, καὶ ἐν τῇ συμπλοκῇ ἔσονται πάνυ ὠφέλιμα· ἃ οἱ ἐναντίοι οὐ χρῶνται, ἀλλ᾿ οὔτε κέκτηνται. Καὶ ὑμεῖς ἔσωθεν τῶν τειχῶν ὑπάρχετε σκεπόμενοι, οἱ δὲ ἀσκεπεῖς μετὰ κόπου ἔρχονται. Διό, ὦ συστρατιῶται, γίνεσθε ἕτοιμοι καὶ στερεοὶ καὶ μεγαλόψυχοι διὰ τοὺς οἰκτιρμοὺς τοῦ θεοῦ. Μιμηθῆτε τοὺς ποτε τῶν Καρχηδονίων ὀλίγους ἐλέφαντας, πῶς τοσούτον πλῆθος ἵππων Ρωμαίων τῇ φωνῇ καὶ θέᾳ ἐδίωξαν· καὶ ἐὰν ζωον ἄλογον ἐδίωξε, πόσον μᾶλλον ἡμεῖς οἱ τῶν ζῴων καὶ ἀλόγων ὑπάρχοντες κύριοι, καὶ οἱ καθ᾿ ἡμῶν ἐρχόμενοι ἵνα παράταξιν μεθ᾿ ἡμῶν ποιήσωσιν, ὡς ζωα ἄλογα, καὶ χείρονες εἰσιν. Αἱ πέλται ὑμῶν καὶ ῥομφαῖαι καὶ τὰ τόξα καὶ ἀκόντια πρὸς αὐτοὺς πεμπέτωσαν παρ᾿ ὑμῶν. Καὶ οὕτως λογίσθητε ὡς ἐπὶ ἀγρίων χοίρων καὶ πληθὺν κυνήγιον, ἵνα γνώσωσιν οἱ ἀσεβεῖς ὅτι οὐ μετὰ ἀλόγων ζῴων, ὡς αὐτοί, παράταξιν ἔχουσιν, ἀλλὰ μετὰ κυρίων καὶ αὐθέντων αὐτῶν καὶ ἀπογόνων Ἑλλήνων καὶ Ῥωμαίων. Οἴδατε καλῶς ὅτι ὁ δυσσεβὴς αὐτὸς ὁ ἀμηρᾶς καὶ ἐχθρός της ἁγίας ἡμῶν πίστεως, χωρὶς εὐλόγου αἰτίας τινὸς τὴν ἀγάπην ἢν εἴχομεν ἔλυσεν, καὶ τοὺς ὅρκους αὐτοῦ τοὺς πολλοὺς ἠθέτησεν ἀντ᾿ οὐδενὸς λογιζόμενος, καὶ ἐλθὼν αἰφνιδίως φρούριον ἐποίησεν ἐπὶ τὸ στενόν του Ἀσωμάτου, ἵνα καθ᾿ ἑκάστην ἡμέραν δύνηται βλάπτειν ἡμᾶς. Σοὺς ἀγροὺς ἡμῶν καὶ κήπους καὶ παραδείσους καὶ οἴκους ἤδη πυριαλώτους ἐποίησε· τοὺς ἀδελφοὺς ἡμῶν τοὺς Χριστιανούς, ὅσους εὖρεν, ἐθανάτωσε καὶ ᾐχμαλώτευσε· τὴν φιλίαν ἡμῶν ἔλυσε.»

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ μια ταινεία έκανε παλιά η ΥΕΝΕΔ με τον Ρωμανο Διογένη και κάποιοι την σβήσανε...... Θα κάνουμε και τέτοια ταινεία; δυστηχώς όχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι Φωνες διαμαρτηριας" ειναι οι εκει Διαμαντοπουλες, που αντι για το συμφερον τις Τουρκιας κοπτονται για τα ανθρωπιστικα ταχαμου...

    Οι Τουρκοι καλα κανουν το χρεος τους... Εμεις ειναι το θεμα τι κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι έτοιμη παραγωγή του ΣΚΑΙ με τίτλο "1821 Η Γέννηση του Ελληνικού Έθνους".
    Με την καθοδήγηση Θ. Βερέμη (ΕΛΙΑΜΕΠ).
    Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τους ζηλευουμε χρειάζεται,όχι να τους κατηγορούμε!

    Εδώ το υπουργείο πολιτισμου ξέρει να χρηματιδοτεί μόνο ταινίες για τους καλούς Συμμορίτες στο Γράμμο!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Το λέω μήπως και ξεφύγει της κυρίας Διαμαντοπούλου και των λοιπών εκσυγχρονιστικών αστέρων, του σύγχρονου πολύχρομου φασισμού".

    Ρίχτα skal!
    Η κατηφόρα ξεκίνησε καιρό πριν και παρά τις φωνές κάποιων ο λαός δεν καταλάβαινε. Μερικές από αυτές τις φωνές προέρχονταν από τον καλλιτεχνικό κόσμο. Παρακάτω δείτε ένα βιντεο από μια γνωστή χιουμοριστική εκπομπή πριν από μια δεκαετία περίπου, στην οποία συμμετείχε(όχι ως ηθοποιός φυσικά) ένας θείος μου από τη μεριά του σογιού του πατέρα μου(ο κύριος Καλεντερίδης ξέρει το επίθετο μου, μπορεί να καταλάβει ποια θέση κατείχε στην εκπομπή ο θείος μου..αρκεί να δει τα ονοματεπώνυμα που εμφανίζονται στο βίντεο :) ). Εδώ να προσθέσω ότι οι φράσεις που ακούγονται "υπέρ της πατρίδος και υπέρ εστιών" την ιδέα την έριξε παρασσκηνιακά ο θείος μου αν και ο ρόλος του στην εκπομπή δεν είχε να κάνει με μουσική επιμέλεια κτλ. Ωστόσο επηρέασε(με τον τρόπο του) γι αυτές τις φράσεις να ακουστούν όπως και το:"...ληστών". Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε το νόημα του τραγουδιού των τίτλων αρχής της εκπομπής:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y90Yagtj3ws
    Εμείς λοιπόν να κοιτάμε τα δικά μας χάλια και όχι που γιορτάζουν οι Τούρκοι την Άλωση κτλ. Εδώ βάλανε την γνωστή έκθεση στις 19 Μαϊου τι λέμε τώρα. Πολιτικοί νάνοι και παγκοσμιοποιητές.
    Χρειάζεται νέο όραμα για την Ελλάδα.

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αντίφαση που πρέπει να επιλύσουν για τον εαυτό του οι Τούρκοι είναι τι χώρα τελικά θα προτάσσουν διεθνώς την Οθωμανία με τα βιλαέτια της ή μια «συμβατική» δυτικού τύπου χώρα.
    Κανείς στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένος να ασχολείται με τις τουρκικές ψυχώσεις και σύνδρομα, εκτός βέβαια, από τα γνωστά γιουσουφάκια και οδαλίσκες.
    Δεν μας εμποδίζει επίσης κανένας να κάνουμε παραγωγές με την χρήση των τρισδιάστατων-εικονικής πραγματικότητας με τα ιστορικά γεγονότα που μπορούν να έχουν ενδιαφέρον διεθνώς. Θα ακούσουμε φυσικά τις γνωστές δικαιολογίες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Αυτό άλλωστε λεγόταν πάντοτε. Προσωπικά πιστεύω ότι μ αυτήν την νοοτροπία μας φθάσανε εκεί που βρισκόμαστε. Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ !
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ
    ΤΡΙΠΟΛΗ-(τσάς),ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΟΥΛΙ-(τσας),ΤΟ 1821 ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ,ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΣΤΡΑΤ.ΚΕΦΑΛΑ(ΈΠΕΣΕ ΗΡΩΙΚΩΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ),ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ...
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ! ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΣ ΓΗΣ !
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΛΩΣΗ=ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ !

    Ω!ΤΙ ΝΥΧΤΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ !

    ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ
    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ !

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ "ΝΤΡΕΔΕΣ"ΔΗΛΑΔΗ
    Α ΝΤΡΕ(Ι)-ΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ!ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ...
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ !
    ΦΩΣ !ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ !
    ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ !
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Τούρκοι εθνικιστές ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, γιατί γνωρίζουν πως σκέπτονται οι Έλληνες εθνικιστές!
    Οι Τούρκοι εθνικιστές είναι "σοφοί" και βλέπουν μπροστά. Καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα αυτά δεν τελειώνουν ακόμη και αν περάσουν 1000 χρόνια.
    Οι Τούρκοι προοδευτικάριοι στους οποίους ανήκει μάλλον και ο Τούρκος δημοσιογράφος του άρθρου, είναι ανόητοι, όπως ανόητοι είναι και οι Έλληνες προοδευτικάριοι. Όλοι αυτοί, οι οποίοι με απύθμενο εγωϊσμό νομίζουν ότι, με τα 70 κατά μέσο όρο χρόνια της ζωής τους, μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις και συναισθήματα που χρειάστηκαν αιώνες και χιλιετίες για να διαμορφωθούν.
    Προσωπικά είμαι οπαδός της Μεγάλης Ιδέας και ένας από αυτούς που θέλουν να πάρουμε την φυσική μας Πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη πίσω, καθώς η Αθήνα δεν ήταν ποτέ η αληθινή μας Πρωτεύουσα, παρά μόνο πρόσκαιρα τα τελευταία 180 χρόνια. Πράγμα που πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα συμβεί και αυτό είναι που υποσυνείδητα φοβούνται οι Τούρκοι εθνικιστές.
    Έχουν να γίνουν πολλά στο μέλλον, αν και σε πρώτη φάση θα πρέπει να υπεραμυνθούμε της Θράκης, του Αιγαίου και της Κύπρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για μια στιγμή, διαβάζοντας τις πρώτες φράσεις από το σχόλιο του Σάββα, σάστισα...
    Μετά διάβασα τη συνέχεια και...συνήλθα.
    Πάντως καλή ιδέα για το θέμα της έκθεσης που λέει. Προτείνω για τίτλο "Ο καλός Σουλτάνος". Πώς το βρίσκετε; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελίνα, καλό αλλά να προσθέσω στον τίτλο?

    1) "Ο καλός Σουλτάνος και ο κακός Πατριάρχης. Μια αδελφική σχέση και το μοιραίο ατύχημα την ώρα που παίζανε κρεμάλα."

    2)"Ο καλός Σουλτάνος και ο αχάριστος Κολοκοτρώνης. Μια σχέση πατρικής αγάπης και συγχώρεσης"

    3) "Ο καλός Σουλτάνος και ο φιλλέληνας Μέτερνιχ"

    4) " Ο καλός Σουλτάνος, ο φιλειρηνικός Ιμπραήμ πασάς και ο δειλός Παπαφλέσσας"

    5) "Φιλική εταιρία. Το χρονικό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης"

    6) "Αθανάσιος Διάκος. Ο Οθωμανός αυτόχειρας μάγειρας"

    7) "Ιωάννης Καποδίστριας ο Αρχιτρομοκράτης!"

    8) "26 - 28 Ιουλίου 1822. Το τρομοκρατικό χτύπημα στα Δερβενάκια"

    9) "Μπουμπουλίνα. Μια δειλή Οθωμανή υπήκοος"

    10) "Ο καλός Σουλτάνος και οι εξτρεμιστές του 1821"

    Αύριο προετείνω να πάμε όλοι στην Υπουργό Παιδείας. Θα τις προτείνουμε τις προαναφερθέντες ταινίες(σε συνέχειες..βέβαια επειδή τις σκέφτηκα τώρα πάνω στη δουλειά δεν τις έβαλα σε σωστή σειρά στο σύνολο αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες) και θα ζητήσουμε χρηματοδότηση. Θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικό υλικό στα Δημοτικά σχολεία της χώρας μας. Είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστεί και θα εγκρίνει ένα μεγάλο κονδύλιο. Σε περίπτωση που δεν φτάνουν τα χρήματα οι φίλοι μας και απόγονοι του πολυχρονεμένου μας Σουλτάνου θα μας ενισχύσουν για να δικαιωθεί η ιστορική αλήθεια!!! Όλοι μαζί λοιπόν! Εμπρός αδέλφια και απανταχού Οθωμανοί υπήκοοι αγωνιστείτε για την ιστορική αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.