3/4/09

Η δράση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ ενατίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού



Tο θέμα είναι τεράστιο αλλά δεν είδαμε κανένας να ασχολείται μαζί του στην Ελλάδα και στα κατεστημένα ΜΜΕ της χαβουζοπρωτεύουσάς της. Πρόκειται για το απίστευτο σκάνδαλο (υποκεφάλαιο της υπόθεσης Εργκενέκον) που αποκαλύφθηκε για την μαζική διακίνηση μίσους στο τουρκικό Διαδίκτυο. Καθώς βρισκόμαστε πλέον στον 21ο αιώνα, οι χονδρέμποροι του φανατισμού και της παραπληροφόρησης στη γείτονα έχουν κι αυτοί εκσυγχρονιστεί: Δεκάδες ιστοσελίδες με αποκλειστικό στόχο τους ιστορικούς λαούς της Μικρασίας δημιουργήθηκαν και συντηρούνταν από τον Τουρκικό Στρατό!
Το σύνολο των εν λόγω ιστοσελίδων που προκαλούσαν μίσος και αντιπαλότητα από τους Τούρκους προς τους Κούρδους, Αρμένιους και Έλληνες, ήταν 35. Όλες αυτές τις ιστοσελίδες τις έστησε ο απόστρατος λοχαγός πληροφοριών Αταμάν Γιλντιρίμ. Φάνηκε επίσης ότι όλες αυτές οι ιστοσελίδες πηγάζουν από την ίδια εταιρία πληροφορικής. Ο Γιλντιρίμ έκανε αυτές τις ιστοσελίδες σε συνεργασία με τον ακόμα και τώρα εργαζόμενο στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον πολιτικό υπάλληλο Μεχμέτ Μπουλέντ Σαρίκαχια. Αφού ετοίμασαν επαγγελματικά τις σελίδες, δεν αρκέστηκαν στο να αγοράσουν τις καταλήξεις “net”, “org” και “com” αλλά αγόρασαν και άλλες δημοφιλείς διευθύνσεις, μέσω των οποίων οδηγούνταν σε αυτές τις σελίδες. Έτσι γράφοντας www.naksilik.com έβγαινες σε ιστοσελίδα που είχε περιεχόμενο που στρεφόταν ενάντια στους φανατικούς μουσουλμάνους. Αν έγραφες www.yunanli.com έφτανες στις σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες στην Δυτική Θράκη και στην Κύπρο.
Ο Γιλντιρίμ είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας λογισμικού “Naryaz”. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στα ΜΜΕ η κόρη του, μετά την σύλληψή του για την υπόθεση Εργκενέκον, ο Γιλντιρίμ αφού παραιτήθηκε από το ναυτικό, εστάλη από τη Διοίκηση Ναυτικού με υποτροφία στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε Computer Science και ακολούθως μηχανικός υπολογιστών. Το 1984 άρχισε εμπορική δραστηριότητα στον τομέα αυτόν.
Όταν στην διάρκεια του τελευταίου κύματος συλλήψεων για την υπόθεση Εργκενέκον συνελήφθη και ο Γιλντιρίμ, έγιναν έρευνες στο σπίτι του και στον χώρο της δουλειάς του βρέθηκε και ένα έγγραφο με τον τίτλο ¨hayhay¨. Στο έγγραφο περιέχονται πληροφορίες για τον κέντρο ελέγχου όλων αυτών των ιστοσελίδων. Υπάρχουν επίσης σημειώσεις για την συνάντηση σε ένα ζαχαροπλαστείο του Γιλντιρίμ με τον Μεχμέτ Μπουλέντ Σαρίκαχια.
Με βάση τις πληροφορίες της «Ταράφ», η ηλεκτρονική διεύθυνση που ρύθμιζε το περιεχόμενο όλων των ιστοσελίδων αυτών ήταν το hayhaytr@yahoo.com. Αυτή η διεύθυνση ανήκε στον πολιτικό υπάλληλο του Στρατού Μεχμέτ Μπουλέντ Σαρίκαχια, μέσω της “ms3124829725@ttnet” ADSL σύνδεσης του!
Μετά απ' όλα αυτά, άραγε εμείς ως χώρα, δεν νιώθουμε κάποιαν ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για την επίσημη ανθελληνική δράση του Στρατού της συμμάχου μας; Λέω, τώρα...
Πηγή: Αντιφωνητής

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Σάββα,τα θέματα και γενικά οι πληροφορίες που ανεβάζεις είναι πολύ σημαντικές.Για τον λόγο αυτόν ακριβώς και δεν ασχολούνται με αυτές τα ΜΜΕ,έντυπα και ηλεκτρονικά.Οι έχοντες εξουσία ασχολούνται με αυτού του είδους την θεματολογία ή κοιτάζουν προς την ανατολή μόνο όταν γίνεται κάποια παραβίαση του εθνικου εναεριου χωρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο και αν ακουστεί ιδιόρρυθμο αυτό που θα πω… πρέπει να το πω! Εκτός από αυτού του είδους της προπαγάνδας υπάρχουν και πολλά άλλα είδη πιο ήπιας προπαγάνδας. Αν θέλετε αυτή η συγκεκριμένη «κάθετη» προπαγάνδα είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί. Υπάρχει η ιστορία που δίνει πάρα πολλά επιχειρήματα. Φυσικά η μαύρη προπαγάνδα είναι αποτελεσματική σε ανθρώπους που είναι προκατειλημμένοι και δεν περιμένουν την συγκεκριμένη πληροφόρηση για να βγάλουν συμπεράσματα αλλά απλά ενισχύουν την επιχειρηματολογία τους χρησιμοποιώντας επιχειρήματα αυτής της προπαγάνδας. Ο τύπος της προπαγάνδας που είναι πιο αποτελεσματικός είναι αυτός της γκρίζας προπαγάνδας που δεν παίρνει κάθετες θέσεις αλλά προωθεί ορισμένες οπτικές γωνίες σε γεγονότα ή που με πλάγιους τρόπους προσποιούμενοι ότι νοιάζονται για σένα προωθούν άλλα συμφέροντα. Κάνοντας μια υπόθεση εργασίας. Αν ήθελα πραγματικά να πετύχω επιδιώξεις δικές μου σε σχέση με την Ελλάδα ποτέ δεν θα δημιουργούσα ένα ιστολόγιο που θα προωθούσε την ιδέα των «Δολοφόνων ελλήνων». Γιατί απλούστατα αυτό δεν θα διαβαζόταν από μεγάλο κοινό και άρα οι προωθούμενες ιδέες μου θα έμεναν περιθωριακές. Πιθανότατα θα προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω την ίδια την ιδιοσυγκρασία των ελλήνων για τους δικούς μου σκοπούς. Ας πούμε είναι πολύ γνωστή η παραφιλολογία για τον ρόλο του στρατού στην διάρκεια της δικτατορίας. Θα επένδυα πάνω σ’ αυτό παίζοντας τον υπερδημοκράτη ή ίσως και τον υπερπατριώτη δεν έχει και πολύ σημασία. Αυτό θα μου έδινε ένα ιδεολογικό πλαίσιο ευρέως αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία είτε στην μια είτε στην άλλη περίπτωση. Και έτσι θα με νομιμοποιούσε στο υποσυνείδητο πολλών ελλήνων να κάνω την προπαγάνδα μου με ποικίλα επιχειρήματα. Για το πόσο δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανένας τον κακό ελληνικό στρατό που δημιουργεί χούντες που ήταν ανίκανος να προστατέψει την Κύπρο μας που δεν τερματίζει εδώ και τώρα τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Γιατί π.χ. η ιεραρχία του είναι ένα μάτσο καριερίστες… Βλέπετε πως με μια φρασεολογία «πατριωτική» ή «δημοκρατική» και ακούγοντάς με «δημοκράτες» ή «ελληνόψυχοι» (την φρασεολογία μπορώ να την διαμορφώσω στην πορεία ανάλογα με το κοινό που απευθύνομαι) αυτό που ουσιαστικά θέλω να πετύχω είναι: Η απαξίωση του Ελληνικού Στρατού και η ανάπτυξη δυσπιστίας της κύριας δεξαμενής στρατιωτών του δηλαδή τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας έναντι της μόνιμης ιεραρχίας του στρατεύματος. Αυτού του είδους η προπαγάνδα θα είχε πολύ πιο μετρήσιμα αποτελέσματα. Ένα πολύ μετρήσιμο αποτέλεσμα θα ήταν η ατιμώρητη δημιουργία ακόμη και στρατιωτικών τελεσμένων από μέρους μου έναντι της κοινωνίας που δεν εμπιστεύεται την ικανότητά της να αμυνθεί ακριβώς επειδή έχω ρίξει αρκετά μεγάλα ποσά για την πείσω γι’ αυτή της την ανικανότητα.
    Βέβαια πάντοτε η μαύρη προπαγάνδα έχει και εκείνη την αξία της αλλά αντιμετωπίζεται εύκολα και εκτός αυτού προσδιορίζει και το στίγμα του αντιπάλου κάνοντάς τον ορατό. Αλλά η γκρίζα προπαγάνδα που χρησιμοποιεί την ψυχοσύνθεση του αντιπάλου πολλές φορές αναπαράγεται από ανύποπτους αναμεταδότες επειδή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ψυχοσύνθεσής τους. Κρίνετε λοιπόν πολύ αυστηρά τις απόψεις που διαβάζεται… Ακόμα και τις δικές μου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αυτές τις ιστοσελίδες τις έστησε ο απόστρατος λοχαγός πληροφοριών Αταμάν Γιλντιρίμ".

    Πολλές φορές στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για να δουλέψουν στις μυστικές υπηρεσίες, "αποστρατεύονται", ακόμα και σε χαμηλό βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην το κάνουν θέμα στο ΥΠΕΞ τι θέλετε να τους μαλώσουν;
    Δεν είναι άξιοι να προστατεύσουν κανέναν 'Ελληνα πολίτη μέσα και έξω.

    Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα προσωπικό περιστατικό που πιθανόν να σχετίζεται μπορεί και όχι.

    Είχα κάποια στιγμή account σε μια ομάδα που σχετίζεται με μουσική και υπολογιστές. Το όλο πράγμα είχε φτιαχτεί στο mediawiki και το οποίο είναι ένα πολύ ανοιχτό σύστημα για να μπορεί το κάθε μέλος να προσθαφαιρεί υλικό/περιεχόμενο.

    Μια μέρα πάω να μπω στο account μου και βρίσκω καταχωνιασμένο ένα flyer με τουρκική σημαία και έλεγε κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά : "με τους αρμένιους καθαρίσαμε οι σειρά σας τώρα έλληνες" και κάτι τέτοιες γελοιότητες.
    Σκέφτηκα τότε ότι θα ήταν κανένα πιτσιρίκι αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

    'Εχω άλλες μια-δυο ιστορίες με Τούρκους στο εξωτερικό. Άλλη φορά.
    Κωλόφαρα πάντως.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.