4/4/09

Τα ελληνάκια του εξωτερικού μας δείχνουν το δρόμο


Κοιτάξτε και ακούστε αυτά τα ελληνάκια στο τραγούδι που παίζει στο βίντεο αυτό. Διαδώστε το σε όσους πιστεύουν ή θέλουν, με την άθλια τηλεοπτική και πολιτική τους παρουσία, να μας πείσουν ότι η ελληνική φυλή έχει ξοφλήσει!

6 σχόλια:

  1. Tο έχω ξανά δει, το βιντεο, μπράβο, στα παιδιά, έχω βεβαιώθει οτι οι Έλληνες της Διασποράς αγαπούν πιο πολύ την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτηστε και τον υφυπουργο Αμυνας κ. Γιαννη Πλακιωτακη να σας πει τις εντυπωσεις του απο την επισκεψη του στο Ταρπον Σπρινγκς της Φλοριδας, που ηρθε για τον εορτασμο της Παλιγεννεσιας της 25ης Μαρτιου (στο χωριο) και ειδε αυτα τα Ελληνακια να χορευουν αθανατους Ελληνικους χορους κατω απο την καθοδηγησην των Ελληνων χοροδιδασκαλων κ.κ. Νικου Βοτζακη και Κηθ Μαστορειδη.

    Ειναι αληθεια οτι οι Ελληνες οπου κι αν παμε, οπου κι αν ριζωσουμε, η Ελλαδα ειναι μεσα στην καρδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γελοιγραφία πολύ καλή. 'Οντως έτσι είναι :-)

    Με αυτό το βιντεάκι μπορείς να ανοίξεις μεγάλη κουβέντα. Απλά θέλω να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου για το τραγουδάκι απο τους νεαρούς μιας και διάβασα και τα σχόλια στο youtube και επίσης επειδή είδα ότι κάποιος ανέβασε το ίδιο με τον τίτλο: 'Ελληνες του εξωτερικού ...μείνετε εκεί που είστε!


    Λοιπόν το τραγουδάκι καθ'αυτό είναι μέτριο και κάτω απο το μέτριο αν το κρίνεις σε σχέση με την μουσική rap.
    Τώρα τα λόγια κάτι λένε. Δείχνουν μια αγάπη για την Ελλάδα που τους έχει περάσει απο τους γονείς τους. Μπράβο τους γι'αυτό και καλά κάνουν. Απλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά στον να κρατάς τα εθιμά σου γιατι αυτό σου προσδίδει μια ταυτότητα σε ένα ξενικό περιβάλλον, και μέσα απο αυτά δείχνεις την αγάπη για την Πατρίδα, και άλλο να έχεις βαθιά καλλιέργεια Ελληνική. Που ούτε οι περισσότεροι απο εμάς δεν έχουμε που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε Ελλάδα. Γι'αυτό φταίμε και εμείς αλλά και οι κυβερνώντες που απαξίωσαν αργά αλλά σταθερά την Ελληνική παιδεία.


    'Aλλη βαρύτητα το να μιλάς καλά την γλώσσα, να γνωρίζεις κάποια πράγματα και με ευρύτητα για την Ελληνική γραμματεία, την Ιστορία
    και άλλο να φτιάχνεις μελομακάρονα, και να σουβλίζεις το αρνί το Πασχα.
    Καλά τα δεύτερα, -δεν λέω- γι'αυτούς που θέλουν να τα κάνουν, αλλά μπορούν να καταντήσουν και ένα είδος φολκλόρ άμα στηρίζεσαι μόνο σε αυτά. Μπορεί να γίνει κάτι πολύ επιδερμικό, πως να το πω... κάτι σαν την παρωδία του My Big Fat Greek Wedding.

    Να το πω αλλιώς, πολλές φορές μπορεί να φαίνεται σε αυτούς που μένουν Ελλάδα ότι αυτά που κάνουν οι 'Ελληνες του εξωτερικού -κυρίως αυτοί που γεννήθηκαν έξω και είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών και προσφύγων- είναι σαν μια παρωδία και ότι ζούν κάτι χρόνια πίσω. Αυτό νομίζω συμβαίνει επειδή αυτοί που έκαναν οικογένειες στο εξωτερικό γνωρίζουν και έχουν βιώσει κυρίως
    μια Ελλάδα πριν 30-40 χρόνια και αυτό έχουν μεταδώσει κύριως στα παιδιά τους. Αλλά το να τους την πέφτουν οι εγχώριοι φωστήρες (βλέπε το ίδιο βίντεο με άλλο τίτλο) και να τους σνομπάρουν επειδή αυτοί γεννήθηκαν στην Ελλάδα και την ξέρουν (μην βράσω στραβάδια)'Η επειδή εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα (έστω και με έναν κάπως παιδαριώδη τρόπο)
    ε! πάει πολύ η αναρχοαναρχο-δεν -ξέρω -τι- μου- γίνεται ψευτο παρωδία της σκέψης.

    'Εχω να πω βέβαια μιας και γεννήθηκα μεγάλωσα Ελλάδα, ότι η ίδια κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να σε κάνει εύκολα ανθέλληνα άμα δεν έχεις κάποιες βάσεις απο το σπίτι σου ή δεν προσπάθησες να τις αποκτήσεις μόνος σου.
    Με τις κομπίνες, τα μέσα, τα δόντια, και ότι άλλο προκύψει μπορείς έυκολα να γίνεις ανθέλληνας χωρίς βέβαια να καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα
    στον απαξιωμένο περιγυρό σου και το τι σημαίνει Ελληνισμός, Ελληνική Ιστορία,παιδεία και μπούρου-μπούρου:-)

    Αν θέλετε να δείτε ένα σοβαρό project για τις γενοκτονίες των Τουρκαλάδων απο μια μουσικό και καλλιτέχνη που είναι γεννημένη απο 'Ελληνες γονείς και Ελληνίδα στην στάση της, εδώ:


    http://diamandagalas.com/defixiones/index.htm


    Ξέρω ότι δεν είναι για τον κόσμο που ακούει κυρίως Λα'ι'κά ή έντεχνα ή δεν ξερω τι άλλο τι...αλλά δεν πειράζει, σχετίζεται με αυτά που μιλάμε σε αυτό το ιστολόγιο και είναι πολύ σοβαρή και δυνατή καλλιτέχνης, με τσαγανό που λέμε!

    φιλικά,
    Νήμα

    ΥΣ: Η αντικαλλιτεχνική παιδεία στην Ελλάδα είναι ένα άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλότιμα τα παιδιά, με αγνά αισθήματα, μπράβο σε αυτά και στους γονείς τους που τα μεγάλωσαν σωστά, όμως να προσέχουν να μην μείνουν στα μεγάλα λόγια. Και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι, με την πρώτη ευκαιρία να κοιτάξουν να επιστρέψουν στην πραγματική τους πατρίδα. Αν μείνουν εκεί και παντρευτούν και καμιά ξένη είναι αρκετά αμφίβολο αν τα δικά τους παιδιά θα σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελεος.Είπαμε οχι και ετσι.Νομιζω οτι στην Αμερικη τους αποκαλουν nerds ενω στην Ελλαδα απλα μαμοθρεφτους...Και τι χαζομαρες ηταν ολες αυτες για τον Μ.Αλέξανδρο...Τελοσπαντων, κατι παντως μου λεει πως το χουμε χασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά τα παιδιά και πολύ φιλότιμα αν κρίνω απο τις ειλικρινείς και φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν για να μας πείσουν πόσο έλληνες είναι και αισθάνονται. Αλλα μου δημιουργείται μια εύλογη απορία θεωρώ όποτε βλέπω τετοιου είδους εκδηλώσεις και events: Γιατί εφ όσον είναι τόσο έλληνες -όσο λένε οτι είναι- δεν επιστρέφουν στη μητέρα - πατρίδα να ζήσουν να εργαστούν και να προσφέρουν σε αυτή που τόσο αγαπάνε, και που εκ των πραγμάτων τουλαχ. εχει και αυτή την ανάγκη τους? Θα απαντήσω ο ίδιος στην απορία μου χρησιμοποιώντας μια ατάκα του ανεπανάληπτου χαρρυ κλύν απο μια επιθεώρηση του που είχα κάποτε την τύχη να παρακολουθήσω! " Αυτοί οι έλληνες του εξωτερικού ειναι τρομεροί! Ακούνε ελλάδα.... και κλαίνε!! Αντί να κλαίμε εμείς που ζούμε εδώ , κλαίνε αυτοι που ζούνε εξω"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.