4/4/09

Οι Δανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι και μη συνένοχοι της Τουρκίας, πέφτουν στο λάκο που οι ίδιοι έσκαβαν τόσα χρόνια


Η Δανία και οι άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έδωσαν άλλοθι επί μισόν αιώνα στην Τουρκία, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας της Τουρκίας στον αγώνα της Δύσης εναντίον του κομμουνισμού. Δηλαδή, στηρίξτε μας για να αντιμετωπίσουμε τον κομμουνισμό και μεις θα σας δώσουμε συγχωροχάρτι για τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Γεζιντί και θα κάνουμε τα στραβά μάτια στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, στην εθνοκάθαρση των Κούρδων.
Τώρα, η Τουρκία που θεωρεί ότι είναι δυνατή λόγω της στήριξης των ΗΠΑ, έφθασε στο σημείο να ασκεί βέτο στην εκλογή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ο Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε από το ΝΑΤΟ να βρει έναν άλλον υποψήφιο από το Δανό ομόλογό του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν για τη θέση του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, επειδή η Δανία έκανε το αμάρτημα να δώσει στους Κούρδους το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Είπε συγκκεριμένα:
«Γιατί θα πρέπει να μείνουμε σε ένα μόνο όνομα; Δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος; Ευχόμαστε να βρεθεί μία άλλη προσωπικότητα με την οποία το ζήτημα να διευθετηθεί. Ο Ράσμουσεν δεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να φέρει εις πέρας την αποστολή του ΝΑΤΟ, που είναι η διατήρηση της ειρήνης και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.»,
Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού και έπειτα από τις αντιρρήσεις που προέβαλε η Τουρκία, εξαιτίας της εικόνας που έχουν σχηματίσει οι Μουσουλμάνοι για τον κυριότερο υποψήφιο, τον πρωθυπουργό της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για το νέο ηγέτη του διεθνούς οργανισμού.
«Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο», δήλωσε διπλωμάτης κατά την πρώτη ημέρα της διήμερους συνόδου κορυφής.

4 σχόλια:

  1. Σχετικά με το ανοιχτό ζήτημα της επιλογής του νέου γγ της Συμμαχίας, η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ υπογράμμισε ότι το ζήτημα πρέπει να κλείσει και χαρακτήρισε τον Δανό πρωθυπουργό Αντερς Φογκ Ράσμουσεν «τέλειο υποψήφιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν την κάνουν μέλος τηε ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι εδώ η Τουρκία πόνταρε και στην αντιπάθεια του ισλαμικού κόσμου προς του Δανούς, λόγω των γνωστών σκίτσων του Μωάμεθ.
    Πάντως, η Τουρκία, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, συνεχίζει να είναι ενεργός, να κάνει αισθητή την παρουσία της, να συνομιλεί ως ίσος προς ίσους. Το Ελλαδιστάν είναι απλός παρατηρητής. Μία φορά μίλησε όλη κι όλη, στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια. Κατά τα άλλα δεν "μετρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ, ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ; ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ .
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ : ΕΞΩ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.