3/4/09

Το κριτήριο της ιθαγένειας


Tης Ελλης Τριανταφυλλου
Πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ -δείγμα κι αυτό της εποχής- αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρέμβαση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος σε συζήτηση εν όψει αλλαγής του υφιστάμενου Κώδικα Ιθαγένειας. Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι τόσο το δίκαιο του αίματος όσο και το δίκαιο του εδάφους είναι έννοιες ξεπερασμένες και προέκρινε την έννοια του «animus», του ελέγχου δηλαδή του ψυχισμού, της συνείδησης του αλλοδαπού που επιθυμεί την ελληνική ιθαγένεια! Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόδοση της ιθαγένειας δεν σχετίζεται «ούτε με τη γέννηση ούτε με το έδαφος ούτε ακόμη με το αίμα» και εκτίμησε ότι «πρέπει να ερευνάται αν η απόκτηση αυτής ανταποκρίνεται στον ψυχισμό του αιτούντος, πόσο δηλαδή θέλει και νιώθει την ανάγκη να αποτελέσει μέλος ενός έθνους».
Η αντίληψη αυτή δοκιμάστηκε και πέτυχε στην πράξη στη Γαλλία, μετά τη Γαλλική Επανάσταση, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αρχή ότι «Γάλλος πολίτης είναι όποιος αισθάνεται Γάλλος». Από τότε μέχρι σήμερα, η Γαλλία δίνει τη γαλλική ιθαγένεια και μέσα από αυτή τη νομική πράξη προσπαθεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους τους Γάλλους πολίτες. Αντιμετωπίζει, βέβαια, ένα βαθύ πρόβλημα κοινωνικού ρατσισμού και διαφοροποίησης, που έχει τις ρίζες του στην αποικιοκρατική περίοδο και την ιδεολογία που τη συνόδευε. Με την έννοια αυτή, οι πολιτικές ενσωμάτωσής της έχουν αρκετά διακεκριμένα όρια και η κοινωνική κατηγοριοποίηση δεν γίνεται με γνώμονα την ιθαγένεια αλλά την εθνική καταγωγή.
Αντίθετα, η Γερμανία έχει επιλέξει να διατηρεί την ιδιότητα του ξένου και του μετανάστη ανεξάρτητα από τα χρόνια παραμονής στη χώρα, προωθώντας όμως ταυτόχρονα άλλες ουσιαστικές δομές που επιτρέπουν στους μετανάστες να συμμετέχουν στους γερμανικούς θεσμούς και μάλιστα κάποιες φορές έχοντας και ρόλους ευθύνης. Και οι δύο μεταναστευτικές πολιτικές έχουν έναν κοινό τόπο. Αυτόν που αφορά τα παιδιά δεύτερης γενιάς και την ενσωμάτωσή τους στις εθνικές κοινωνίες. Η Ελλάδα, πάλι, αποτελούσε μια αρκετά ομοιογενή κοινωνία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με σταθερά δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η εικόνα άρχισε να μεταλλάσσεται από το 1990 και μετά, όταν η ελληνική κοινωνία κλήθηκε να εντάξει στους κόλπους της μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα κυρίως από τις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία κ.λπ. και τους παλιννοστούντες.
Μέχρι σήμερα, η ελληνική μεταναστευτική πολιτική -αποσπασματική και πρόχειρη- έδειχνε να προσομοιάζει περισσότερο με το γερμανικό μοντέλο, χωρίς να διαθέτει τις δομές κοινωνικής ενσωμάτωσης που προσφέρει η Γερμανία στους μετανάστες που συρρέουν στη χώρα. Είναι κοινό μυστικό για παράδειγμα ότι υπάρχουν ουκ ολίγα παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν στην Ελλάδα και παραμένουν χωρίς ελληνική υπηκοότητα, με προσωρινά χαρτιά, δηλαδή κυριολεκτικά στον αέρα, χωρίς ουσιαστικά περιθώρια επιλογών για τη ζωή τους. «Κατά τον αναθεωρημένο Κώδικα Ιθαγένειας, την ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του και όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη γέννησή του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας.
Με τις διατάξεις του Π.Δ. 131/2006 που αναφέρονται στο δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης καλύπτεται η νόμιμη διαμονή των ανήλικων τέκνων υπηκόων τρίτων χωρών. Σε περίπτωση γέννησης τέκνου στην Ελλάδα, οι γονείς του μπορούν να καταθέσουν αίτηση στον Δήμο, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια διαμονής. Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους χορηγείται αυτοτελής άδεια διαμονής μέχρι τη συμπλήρωση του 21ου έτους και στη συνέχεια η άδεια μπορεί να ανανεωθεί για σπουδές ή εργασία».
Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά, οι γονείς των οποίων έρχονται από μια άλλη χώρα και όπως είναι φυσικό διαθέτουν ήδη μία ιθαγένεια ή φτάνουν στην Ελλάδα από μια εμπόλεμη ζώνη, χωρίς να έχουν δυνατότητα να πάρουν χαρτιά από τη χώρα τους;
Τα ερωτήματα πολλά και τα διλήμματα κρίσιμα. Ο κ. Παυλόπουλος έβαλε μία νέα οπτική στο τραπέζι. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

12 σχόλια:

  1. Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Αν ασχοληθεί με το θέμα ο Προκόπης.....προκόψαμε !!!!!
    "Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι τόσο το δίκαιο του αίματος όσο και το δίκαιο του εδάφους είναι έννοιες ξεπερασμένες και προέκρινε την έννοια του «animus», του ελέγχου δηλαδή του ψυχισμού, της συνείδησης του αλλοδαπού που επιθυμεί την ελληνική ιθαγένεια!"
    Ωραία ιδέα !!!!! Μοντέρνες αντιλήψεις !!!!! Μπράβο !!!!!
    Να γίνουμε κι εμείς πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως και η Γαλλία ας πούμε που ούτε ..... κοινωνικές αναταραχές έχει ούτε προβλήματα με τους μετανάστες !!!!
    Πού παίζεται αυτό το έργο να το δούμε κι εμείς !!!!!
    Μα κάθε αλλοδαπός για να μην έχει πρόβλημα να τον διώξουν θα υποστηρίξει οτιδήποτε προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια. Και βέβαια με την πάροδο των ετών θα γίνουμε κάτι σαν το........Κόσοβο. Θα έρθουν όλοι οι Αλβανοί (μιας και είναι οι περισσότεροι) και θα ζητάνε να αποσχιστούν, να αποκτήσουν αυτονομία όπως έγινε και στο Κόσοβο δηλαδή. Και μην πάμε μακρυά. Τους Αλβανούς τους μετέφεραν στο Κόσοβο οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ και είδατε που....καταλήξαμε.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΘΕΤΩΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΚΑΙ ΧΙΑΣΤΙ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΑΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ..... ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΗΔΗ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί το δικαίωμα εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται με την Εληνική ιθαγένεια εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα .
    Καλημέρα κ. Σάββα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τον Thessalo, θέλουν με το ζόρι να μας κάνουν συνονθύλεμα λαών, κάτι σαν την Αμερική, Γαλλία, Αγγλία,κλπ, και αυτοί δικαιώς πληρώνουν το τίμημα των αποικιών τους, και το δουλεμπόριο, εμείς όμως γιατί να πληρώσουμε, και τί θέλει να πει ο Υπουργός λέγοντας οτι μετα το '80, η Ελληνική πολιτεία κλήθηκε να εντάξει μεσα στους κολπους της....την ανικανότητα τους για την διαφύλαξη των συνόρων, δεν μας μίλησε κανείς, ούτε τον κίνδυνο της αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού. Αν είναι αυτή η πολιτική τους, να μας το πούν να το ξέρουμε ποιούς ψηφίζουμε. Γιατί με το ζόρι να γίνουμε και εμείς, ξένοι, στον τόπο μας, διότι θα μας πούν,έτσι βλέπουν την παγκοσμοποίηση οι "μεγάλοι". Ευτυχώς που είμαι μεγάλος, και δεν θα δω το τέλος αυτής της πολιτικής, του ισοποδώματος, βλέπω όμως την αρχή, και λυπάμαι για τους ανάξιους άρχοντάς μας.

    Κλείνοντας, λέω μήπως τόσες χιλιάδες Έλληνες ήρωες, έδωσαν άδικα το αίμα τους, για ψευτικά ιδιανικά, κύριοι της πολιτικής και το ψεύδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με το Θεσσαλό και τον Δημήτρη και διερωτώμαι τι κουπί τραβά τελικά αυτός ο Παυλόπουλος με τους μετανάστες. Το ότι αυτά που λέει είναι σκέτες ανοησίες, φαίνεται και από τα «βαθυστόχαστα» ψευδοεπιχειρήματά του:

    «του ελέγχου δηλαδή του ψυχισμού, της συνείδησης του αλλοδαπού που επιθυμεί την ελληνική ιθαγένεια!»

    1) Υπάρχει αλλοδαπός που να μην επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα;
    2) Ποιος θα ελέγξει τον ... ψυχισμό, την συνείδησή του; Τεστ ... "ελληνοσύνης" θα του κάνουν;

    Νομίζω ότι οφείλουμε να αντιδράσουμε σ’ αυτήν την ύπουλη πολιτική που προσπαθεί να μεταβάλει την χώρα μας σε πολυπολιτισμικό καρνάβαλο, ερήμην του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό όλα αυτά περνούν στα «ψιλά» των εφημερίδων και ασφαλώς δεν μεταδίδονται από τηλεοράσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως ήδη είπα και πριν συμφωνώ με τους φίλους.
    Γιατί το δικαίωμα εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται με την Εληνική ιθαγένεια ; Γιατί θα πρέπει να βάλουμε στο λαιμό μας τη θηλιά ; Γιατί θα πρέπει να γίνουμε πολυπολιτισμική κοινωνία ; Γιατί σώνει και καλά πρέπει να αλλοιωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός και η καθαρότητα μας ως Ελληνες ; Γιατί θα πρέπει να έχουμε τέτοια εγκληματικότητα ; (Πιστέυω ότι ωφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους λαθρομετανάστες.Τέτοια εγκλήματα ποτέ δεν θα τα έκαναν έλληνες.Παλιά κυκλοφορούσαμε πολύ πιο άνετα στην Αθήνα απ ότι τώρα).
    Και το χειρότερο που έγινε: Ψάχνεις να βρεις Ελληνες και δεν βρίσκεις.Παιδιά νεαρής ηλικίας Ελληνες, δεν βρίσκεις. Μπαίνεις στα μέσα μαζικής μεταφοράας και έχει σχεδόν μόνο μετανάστες. Προχθές κατέβαινα με το μικρό μου γιό και ήταν όλοι ξένοι. Και τι μου είπε το παιδί 4,5 ετών. "Μπαμπά γιατί κανένας δεν μιλάει τη γλώσσα μας ;" Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΕΡΑΜΥΔΑ.
    Και ξαναρωτάω τον κ. αΠρόκοπο : Γιατί θα πρέπει οι οικονομικοί μετανάστες να πάρουν σώνει και καλά την Ελληνική Ιθαγένεια ; Πιστεύουν ότι έστω και τα παιδιά τους θα γίνουν και θα νιώσουν ποτέ Ελληνες ; Δεν το πιστεύω. Γιατί δεν συνέβη σε τόσες και τόσες χώρες. Πιστεύουν ότι κάποτε λαός σαν τον γειτονικό Αλβανικό πρόκειται να νιώσει Ελληνας και μην εγείρει οποιουδήποτε είδους αξιώσεις την στιγμή που ήδη ζητάνε μέχρι και την Αρτα ; Πιστεύουν ότι είναι ποτέ δυνατόν άνθρωποι με διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις (μουσουλμάνοι που έχουμε και πάρα πολλούς) πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν, να γίνουν Ελληνες και να γίνουν δεκτοί από την Ελληνική κοινωνία ; Γιατί τόσους αιώνες δεν έγινε το ίδιο με τους Ελληνες και τους Τούρκους στη Μικρά Ασία ; ΓΙΑΤΙ ; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει ; Πιστέουν ότι αυτοί οι άνθρωποι διαφορετικών κοινωνικών αντιλήψεων, τρόπων ζωής και σκέψης, είναι ποτέ δυνατόν να ενσωματωθούν ; ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ ΠΟΤΕ. Γιατί αφήνουν να κυκλοφορούν όλοι αυτοί άνετοι κι ωραίοι ανάμεσά μας, να στήνουν παραμάγαζα σε όλα τα πεζοδρόμια για να πουλάνε όλα τα κινέζικα ; Μα καλά αυτοί οι έμποροι και ο εμπορικός σύλλογος δεν ενοχλούνται από αυτή την παράνομη οικονομική δραστηριότητα ; Και αυτό τι σημαίνει, ότι όλοι αυτοί εργάζονται ; Γιατί όλοι οι ζητιάνοι και επαίτες είναι σακάτηδες Πακιστανοαφγανοί ; ΄Εχετε δει ζητιάνο Ελληνα ; Και καλά τι περιμένουν, να τους δώσω τον οβολό μου εγώ ; Γιατί δεν ζητιανεύουν στην πατρίδα τους ; Μπορούν να προσφέρουν εδώ σ΄αυτόν τον τόπο κάτι ; Γιατί όλοι αυτοί οι αλλοδαποί στα φανάρια ; Προσφέρουν υπηρεσίες ; Εχουν κάποιο επάγγελμα ; Γιατί οι περισότεροι κυκλοφορούν με κοντάρια και καθαρίζουν τζάμια ; Πιστέουν ότι όλοι αυτοί θα πολεμήσουν ποτέ μαζί με τους Ελληνες, σαν Έλληνες για τα δικά μας συμφέροντα ; Δεν νομίζω ότι θα κάτσουν να σκοτωθούν κιόλλας.
    Μα όλοι αυτοί είναι ανεπάγγελτοι.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρύνουν αυτή τη ήδη δύστυχη χώρα με την παρουσία τους.Ας μείνουν, αλλά τουλάχιστον αυτοί που πραγματικά προσφέρουν κάτι σε αυτό τον τόπο.Αλλά και αυτοί γιατί θα πρέπει σώνει και καλά να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια αφού είναι οικονομικοί μετανάστες ;
    Και διάβαζα και τις προάλλες ότι σκέφτονται να τους προσλάβουν και στην Ελληνική Αστυνομία.Γιατί, ως αλλοδαποί έχουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους αλλοδαπούς εγκληματίες ; Τότε είναι που θα γίνει μύλος εδώ μέσα. Μα καλά δεν έχει θορυβήσει κανέναν το γεγονός ότι στις πρόσφατες ταραχές, πάρα πολύ κουκουλοδιάφοροι ήταν αλλοδαποί ; Αυτό δεν μας λέει τίποτα ; Ζούμε σε δύσκολους καιρούς (οικονομικά και όχι μόνο) και μη έχοντας όλοι αυτοί δουλειά βρίσκουν ωραία διέξοδο στο να καίνε και να καταστρέφουν την περιουσία του κόσμου και όλοι να κάθονται και να κοιτάζουν. Δεν απέχει πολύ η στιγμή που όλοι θα φυλάνε τις περιουσίες τους με τα όπλα και θα πυροβολούν....τον πρώτο ύποπτο !!!
    ΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ;
    ΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΥ ..... ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ;
    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ (ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ "ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ" ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΙ Η ΠΕΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ;ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΠΟΤΕ ;
    ΠΟΤΕ ;
    ΠΟΤΕ ;
    ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ, ΑΦΟΡΗΤΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ....... ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ. ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως ήδη είπα και πριν συμφωνώ με τους φίλους.
    Γιατί το δικαίωμα εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται με την Εληνική ιθαγένεια ;

    Γιατί όπως κάποιος κάποτε είχε πει αν θέλεις να διαλύσεις την Ελλάδα χτύπα την θρησκεία την πατρίδα και την οικογένεια και την παιδεία...Οταν λοιπόν το ποσοστό των μεταναστών δεν μπορεί να απορροφηθεί από τους Ελληνες τι γίνεται στο τέλος ? Αλλωστε αν δεν έχουμε θέμα μεταναστών πως θα έχουμε θέμα μειονοτήτων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΙ Η ΠΕΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ;ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από κανέναν σαν πρόβατο αν ο ίδιος από μόνος του δεν έχει αποφασίσει ότι ειναι πρόβατο.Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι έχουμε τόσα πρόβατα αλλα αν είναι έτσι αυτό μας αξίζει αυτό έχουμε καθότι όλα τα πρόβατα θέλουν και τον βοσκό τους
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oi μισοί από τους πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν και θέλουν άσυλο αλλά η ξενόδουλη ψοφοδεή ελληνική κυβέρνηση της νδ και του πασοκ παάιότερα δεν τους το δίνουν ,να χαρακτηριστούν δηλαδή οι άνθρωποι πολιτικοί πρόσφυγες από το αφγανιστάν ή το πακιστάν πχ και μετά να φύγουν να πάνε γερμανία και αλλού.Το νέο ράιχ οι αγγλογάλλοι και άλλοι επιβάλλουν στις ελληνικές κυβερνήσεις να μη δώσουν άσυλο και άρα να μην πρωωθηθούν οι μετανάστες αυτοί στις χώρες τους και διαμένουν εδώ ενώ οι ίδιοι θέλουν να φύγουν να πάνε κάπου καλύτερα.
    Από την άλλοι εμείς δεν είμαστε χριστιανοί άρα οπαδοί του αγάπα τον πλησίον σου και άρα δεν πρέπει να βοηθήσουμε τα 2.500.000 μετανάστες που λέει και ο καρατζαφέρης?Ο χριστιανισμός δε διδάσκει αγάπη και καλοσύνη?Να η ευκαιρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. den mas ipe posoi ine? ki posous tha dextoume akoma?an paradigmati to 2/100 tis kinas pliri tis proipothesis tou k.pavlopoulou ti tha ginotane animus kinezimus?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τον προσλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΓΑΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ελλάς βρίσκεται ήδη σε πόλεμο.

    Με λάθος τρόπο προσπαθείτε να λύσετε το δημογραφικό κύριε Παυλόπουλε.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των «εισαγόμενων σκλάβων» και αυριανών ψηφοφόρων δεν έφτασαν εδώ με τις καλύτερες των προθέσεων λόγω και της ανύπαρκτης παιδείας τους.

    Κανείς από αυτούς δεν γνώριζε αλλά και ποτέ δεν θα μάθει πως ήταν, είναι, και θα είναι «πιόνι» κάποιων αποφάσεων μιας και ο ερχομός του στη συγκεκριμένη χώρα δεν είναι τυχαίος, γιατί κάποιοι πληρώνουν γι αυτούς και για τη μεταφορά τους

    Όλοι εμείς που επιθυμούμε να δούμε τη χώρα αυτή μετά από χρόνια, να κατέχει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο, να έχει τα ίδια ήθη και έθιμα, οι πολίτες της να συνεχίσουν να έχουν εθνική συνοχή και ταυτότητα, αν μη τι άλλο θα αντιδράσουμε.

    Προσωπικά πιστεύω πως η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε ΠΟΛΕΜΟ, και αυτός ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι χειρότερος από αυτόν που πιθανόν να έρθει.

    Και αυτό γιατί ο πόλεμος που θα έρθει, θα ξεκινήσει τη στιγμή που η ΕΛΛΑΣ θα είναι ήδη ΗΤΤΗΜΕΝΗ. Ο πόλεμος που βιώνουμε έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και η διάρκεια του πιθανόν να είναι μεγάλη. Αυτό δίνει στον «αόρατο εχθρό» τη δυνατότητα να πολεμάει εναντίον μας με πλεονεκτήματα.

    Ο πόλεμος είναι «υπόγειος» και εννοώ πως διεξάγεται εν καιρώ ειρήνης βασιζόμενος στη πολιτισμική αλλοίωση και οικονομική εξόντωση.

    Ο «αόρατος εχθρός» δεν έχει την οικονομική και χρονική πίεση που θα είχε στον άλλο με τα όπλα, εμείς δεν μπορούμε να του επιτεθούμε, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το νου τους στην παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει τον πλανήτη – και όχι άδικα – ενώ ήδη γνωρίζουν πως στη χώρα τους με τους περίπου 11.000.000 κατοίκους (Έλληνες και μη), άνω των 2.000.000 πολιτών ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, το 2015 στην Ελλάδα θα υπάρχουν 15.000.000 άνθρωποι, εκ ‘των οποίων οι 4.500.000 με 5.000.000 θα είναι μετανάστες. Δηλαδή περίπου ο 1 στους 3 μετανάστης. Τελικά θα μπορέσει αυτή η χώρα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες ώστε να απορροφήσει 15.000.000 κόσμο σε χώρους εργασίας; Μονολεκτικά όχι, και αυτό γιατί.

    Οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώνονται, ποτέ δεν ήμασταν μια χώρα με εργασιακή υποδομή και βαριά βιομηχανία, οι ξένοι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα μας με κυριότερη αιτία τη γραφειοκρατία, ενώ κατέχουμε την αρνητική πρωτιά της πιο διεφθαρμένης χώρας της Ευρωζώνης.

    Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι όταν βοηθούν και εξυπηρετούν ένα ευυπόληπτο κράτος. Την ώρα που το κράτος που τους φιλοξενεί είναι ΜΗ ευυπόληπτο, αναμενόμενο είναι να τους φερθεί ρατσιστικά αφού όμως ΠΡΩΤΑ το έχει πράξει στους ίδιους του τους πολίτες.

    Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι όταν τηρούν τους νόμους του κράτους, σέβονται τους πολίτες του και δεν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

    Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι όταν το ποσοστό που κατέχουν στη κοινωνία που τους φιλοξενεί είναι τέτοιο που δεν μετατρέπει τη μετανάστευση σε εποικισμό.

    Τελικά τόσο πολύ ενδιαφέρονται οι πολιτικοί για τη «καρέκλα» και όχι για το καλό της πατρίδας; Τελικά τόσο ρατσιστές είναι οι Έλληνες πολιτικοί, ΠΡΩΤΑ με τους Έλληνες και μετά με τους μετανάστες, που για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους ψεύδονται και τους τάζουν πράγματα…απραγματοποίητα;

    Κύριοι ενημερώστε μας πότε σκοπεύετε να ασχοληθείτε σοβαρά με την εγκληματικότητα – μιας και αυτούς που μας φέρατε δεν είναι π.χ. από την Ελβετία, το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο;

    Ενημερώστε μας πότε σκοπεύετε να αφήσετε τους αστυνομικούς να υπηρετήσουν τον ΕΛΛΗΝΑ πολίτη και όχι τη πεθερά σας;

    Τελικά πραγματικά πιστεύετε στην αρμονική συνύπαρξη 10.000.000 Ελλήνων με 5.000.000 μη Ελλήνων;


    Έλληνες πολιτικοί, είμαι τυχερός γιατί δεν είμαι…μικρός.

    Δεν είμαι μικρός στην ηλικία και είχα τη τύχη να κυκλοφορήσω αμέριμνος στο σιντριβάνι της Ομόνοιας τα μεσάνυχτα.

    Δεν είμαι μικρός στην ηλικία και είχα τη τύχη να ξεχάσω τη πόρτα ξεκλείδωτη πριν πάω για ύπνο, όπως επίσης αν ζεσταινόμουν να κοιμηθώ στο μπαλκόνι.

    Δεν έχουν όμως την ίδια τύχη με μένα σήμερα τα δικά μου παιδιά αλλά και όλων των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ταπε αυτα ο Παυλοπουλος; Και δεν τον εχουν παραιτησει ακομα; Γιατι μονος του ειναι αδυνατον να παραιτηθει, λογω παχυδερμισμου. Θα τριζουν τα Κοκκαλα των Ελληνων τα Ιερα, με αυτα που ειπε ο βρωμο-@@"$%$£".

    Μα καλα, ροχαλες δεν υπαρχουν για τον αθλιο Παυλοπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.