16/4/09

Τερματισμός των ρωσικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία


Αυλαία τέλους, μετά από δέκα χρόνια, στις ρωσικές «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην Τσετσενία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής, η οποία αναμεταδόθηκε από όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: "Ο πρόεδρος της επιτροπής Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ ανακάλεσε τα μεσάνυχτα της 16ης Απριλίου την διαταγή που όριζε το έδαφος της δημοκρατίας της Τσετσενίας ως ζώνη αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων".

Επίσης στο κείμενο της Επιτροπής τονίζεται ότι "η απόφαση αυτή έχει στόχο να δημιουργήσει συνθήκες για περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή, για την αποκατάσταση και ανάπτυξη των οικονομικών και κοινωνικών υποδομών".Σημειώνεται ότι η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» των ρωσικών δυνάμεων στη Τσετσενία είχε αρχίσει τον Οκτώβριο του 1999 , έπειτα από την επίθεση τσετσένων αυτονομιστών στο Νταγκεστάν και τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Ρωσία.
H Μόσχα αρνούνταν να χρησιμοποιήσει τον όρο «πόλεμος» όλα αυτά τα χρόνια . "Τον τερματισμό των επιχειρήσεων είχε αποφασίσει στις 27 Μαρτίου ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
ΠΗΓΗ:ΣΚΑΙ,Enet.gr επημελήθηκε sub92

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.