14/4/09

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από επιθέσεις με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ


Οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες Ιρακινούς αστυνομικούς και πέντε Αμερικανούς στρατιώτες.

Με ανάρτηση σε δικτυακό τόπο ισλαμιστών η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της 10ης Απριλίου στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν «περισσότεροι από 20 σταυροφόροι και τουλάχιστον 100 Ιρακινοί αστυνομικοί».

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό και τις ιρακινές αρχές στην επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους πέντε Αμερικανοί στρατιώτες και πάνω από 10 αστυνομικοί και ένας Ιρακινός στρατιώτης.

Στη δεύτερη επίθεση των τελευταίων ημερών στη Μοσούλη τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί και 27 Ιρακινοί πολίτες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Κατά τον αμερικανικό στρατό από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από βόμβα που εξερράγη καθώς περνούσε περίπολος του στρατού νοτίως της πόλης Κερμπάλα.

Από το Μάρτιο του 2003, όταν αναπτύχθηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί 4.273 Αμερικανοί στρατιώτες.
ΠΗΓΗ:ΝΕΑ επιμελήθηκε sub92

1 σχόλιο:

  1. Μα εγω καπου αλλου διαβασα οτι οι υπευθυνοι για τις 2 αυτες επιθεσεις αυτοκτονιας στην Μοσουλη, δεν ηταν οργανωση-παρακλαδι της Αλ Καιντα, αλλα η γνωστη τρομοκρατικη οργανωση "Παπατζηδες της Οδου Πειραιως".
    Τοπε και η τηλεοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.