23/4/09

Φόρος τιμής από τον Καραμανλή στους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή


Με βαθιά συγκίνηση ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Ελλήνων αξιωματικών και οπλιτών που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την ανεξαρτησία της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Κατά την άφιξη του κυρίου Καραμανλή, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.
Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου απότισε φόρο τιμής στους ήρωες της ΕΟΚΑ του '55-59.
Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ενώ σε σύντομη τελετή το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ '55-59 απένειμε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας χρυσό μετάλλιο.
Ο κύριος Καραμανλής υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών, στο οποίο έγραψε :
"Με βαθύτατο σεβασμό και δέος αποτίω φόρο τιμής στους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας, κατά της αποικιοκρατίας. Η μνήμη του θανάτου των ηρώων, μας δίνει όραμα, πίστη και κουράγιο για να συνεχίσουμε το δικό μας αγώνα για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο. Τους το οφείλουμε"
flash.gr

8 σχόλια:

  1. ....για την ΕΝΩΣΗ πολεμησαν κυριε πρωθυπουργε ....ενωση και ας τρωμε μονο πετρες...
    manos141

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέκα χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από το βομβαρδισμό του κτιρίου της Σερβικής Ραδιο- Τηλεόρασης (RTS), που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο 16 εργαζομένων.
    Στις 23 Απριλίου του 1999, στις 02:06 τα ξημερώματα,αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν το κτίριο της RTS, όπου στεγάζονταν το τμήμα μεταδόσεων (Master). Το κτίριο κατέρρευσε και στα ερείπιά του βρήκαν τραγικό θάνατο 16 τεχνικοί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την κανονική ροή του προγράμματος.

    Σήμερα τα ξημερώματα, την ίδια ώρα που σημειώθηκε ο βομβαρδισμός, έξω από το κτίριο, που παραμένει κατεστραμμένο, συγγενείς και συνάδελφοι των θυμάτων, κατέθεσαν λουλούδια και άναψαν κεριά, ζητώντας "να μην παραγραφεί το έγκλημα".
    Ο Κούζμα Στοιμενόβσκι, ο οποίος έχασε τον 26χρονο γιο του, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των θυμάτων, επισήμανε ότι, στις 23 Απριλίου του 1999 διαπράχθηκε διπλό έγκλημα, αφού, εκτός από το ΝΑΤΟ, ευθύνες φέρουν, επίσης, η τότε διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και πολιτικοί που συνειδητά θυσίασαν, όπως τόνισε, τους εργαζόμενους στην τηλεόραση.

    Ο τότε Γενικός διευθυντής της RTS, Ντράγκολιουμπ Μιλάνοβιτς, αργότερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών διότι "ενώ έλαβε σαφείς προειδοποιήσεις για επικείμενο βομβαρδισμό του κτιρίου, δεν διέταξε την εκκένωση του".
    Σήμερα το μεσημέρι, στον τόπο της τραγωδίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μνήμης που οργανώνει η Ένωση Δημοσιογράφων Σερβίας και θα αναρτηθεί πανό, όπου θα αναγράφεται στη σερβική και αγγλική γλώσσα: "Τα ΜΜΕ δεν αποτελούν στρατιωτικό στόχο". Νωρίς δε το απόγευμα θα τελεστεί μνημόσυνο.
    Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετέχει και αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από τον Α΄ αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Τσαλαπάτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μπετινάκη, ενώ θα παραστεί, επίσης, και ο Σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας την περίοδο των νατοϊκών βομβαρδισμών κ. Σπυρίδων Χατζάρας.
    Ο κ. Τσαλαπάτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, η απόφαση για να παραστεί αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ λήφθηκε από το Δ.Σ. και αποτελεί μία πρωτοβουλία μνήμης και τιμής στους συναδέλφους, που δολοφονήθηκαν υπερασπιζόμενοι αξίες και αρχές της δημοσιογραφίας.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Bασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικός πράγματι παίκτης της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας έχει αποδειχθεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.
    Επιμένει ότι η θέση της Ελλάδας υπέρ της πλήρους ένταξης της γείτονος δεν είναι λευκή επιταγή και ότι έχει προαπαιτούμενα, αλλά αποκλείει προς το παρόν την περίπτωση διακοπής της ευρωπαϊκής πορείας της Άγκυρας.

    Επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους τη θέση της Ελλάδας για λύση στο Κυπριακό, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
    Είναι απόλυτος γνώστης που σχεδίου της Άγκυρας που έχει τεθεί με την εκλογή του Ντερβίς Έρογλου -το ανάλυσα στο προ ημερών άρθρο με τίτλο «Εποχές ...Ντενκτάς» - και αντιδρά με εξαιρετική πολιτική και διπλωματική μαεστρία.

    Κατά την επίσκεψή του λοιπόν στην Κύπρο συμφώνησαν με τον κ. Χριστόφια ότι : A) Δεν θα βάλουμε βέτο για την ένταξη της Τουρκίας.Μια πολύ έξυπνη και προετοιμασμένη εδώ και μήνες-μέσω άλλων πολιτικών και διπλωματικών ...τεχνικών - κίνηση.
    Δεν χρειάζεται να αξιοποιήσουν από τώρα το χαρτί του «βέτο», όταν είναι δεδομένη η αρνητική στάση της Γαλλίας και της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, οι οποίες προτείνουν ήδη την αντικατάσταση της πλήρους ένταξης με «ειδική σχέση», αλλά και την ουσιαστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που προκαλείται από το πάγωμα οκτώ κεφαλαίων στο ντοσιέ των κριτηρίων από την Κύπρο, λόγω της άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας.

    Αν μπλοκάρουμε τώρα τη διαδικασία, η Ελλάδα και η Κύπρος θα απομονωθούν, θα μπουν στη γωνία και θα μας επιτεθούν ακόμη κι εκείνοι που μας στηρίζουν όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Χριστόφια.

    Β) Να μη δεχθούν ενδεχόμενο αναβολής της αξιολόγησης της Τουρκίας,όπως συζητείται ήδη στους διαδρόμους της σουηδικής προεδρίας που αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΕ τον Ιούλιο.
    Στην πραγματικότητα το πνεύμα της νέας «αναθεωρημένης» ( η οποία ΠΟΤΕ δεν άλλαξε στην ουσία, απλά ορισμένες δηλώσεις είχαν τον ...σκοπό τους) έγκειται στο να αξιοποιήσουν τη διαδικασία αξιολόγησης της Τουρκίας τους προσεχείς οκτώ μήνες για να πιέσουν περισσότερο τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τουλάχιστον κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ελπίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα την πιέσουν το ίδιο και ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη.

    Γ) Ξεκαθάρισαν ότι το οποιοδήποτε προσχέδιο επίλυσης του Κυπριακού στις απευθείας διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προβλέπει «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια».

    Πραγματικά πολύ μελετημένες κινήσεις στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής. Η επόμενη κίνηση στην διπλωματική σκακιέρα είναι προγραμματισμένη για αύριο στην Σόφια.Εκεί όπου παίζεται ήδη ένα σκληρό διπλωματικό μπρα ντε φερ.

    O πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σόφια για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το φυσικό αέριο, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ε.Ε.
    Ο κ. Καραμανλής είναι σε συνεννόηση με κ. Πούτιν, σε βαθμό μάλιστα που έχει ήδη συμφωνηθεί κοινή ελληνορωσική στάση στο κείμενο των συμπερασμάτων, ούτως ώστε να αμβλυνθεί η φιλοαμερικανική προσέγγιση της Σόφιας στο θέμα των αγωγών.

    Μη θεωρείτε λοιπόν ότι η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Λευκωσία και στην Σόφια είναι άσχετες μεταξύ τους. Θα πέσετε έξω!

    Αναρτήθηκε από politis-gr στις 12:21 μμ 12 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΓΟΝ

    Macedonia στη Wikipedia: τη δίνουν στους γείτονες

    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=289478

    ===================



    Έλαβα αυτό το μήνυμα από φίλο. Η βοήθεια όλων μας θα είναι πολύτιμη.


    ---

    Εδώ και μέρες, το λήμμα "Macedonia" της Wikipedia παραπέμπει απευθείας στη γειτονική μας χώρα, ενώ πριν υπήρχε σελίδα με τις διαφορετικές χρήσεις του ονόματος στα αγγλικά.

    Οι λόγοι για τους οποίους έγινε αυτό (τουλάχιστον οι λόγοι που παρατίθενται), δεν στηρίζονται σε δυνατά επιχειρήματα, ούτε είναι σύμφωνοι με τους κανόνες ουδετερότητας και ονοματοδοσίας βάσει αξιόπιστων πηγών, όπως οι ακαδημαϊκές.

    Η πράξη αυτή είναι αναστρέψιμη και αυτή τη στιγμή διεξάγεται σχετική συζήτηση.

    Όποιος θέλει να συμμετέχει, μπορεί να το κάνει εδώ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia

    Ψηφίζετε εδώ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia#Survey

    Η σχετική ενότητα στην οποία παραθέτω τις απόψεις μου, βασισμένος στην πολιτική της Wikipedia (ψευδώνυμο SQRT5P1D2):

    http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia#Since_when_Wikipedia_promotes_counter-nationalism_to_fight_nationalism.3F

    ---


    Παράκληση:

    α) όχι σάρισες, ο διαιτητής βγάζει κόκκινη
    β) να θυμάστε πως παίζετε εκτός έδρας[/quote]

    Να συμπληρώσω όσο το δυνατόν προσεγμένα αγγλικά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia#Survey

    Που ψηφίζουμε ακριβώς;
    Αντε πότε θα τελειώσει αυτό το παραμύθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΝΑ ΖΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ WIKIPEDIA;
    ΣΥΖΗΤΑΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ; ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠ'ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ !!!
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η WIKIPEDIA ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΑΣΦΑΛΩΣ! ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;;
    ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,ΤΩΝ ΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΛΙΚΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΩΤΑ!! ΓΡΑΨΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ EDIT ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΤΕ ΤΑ!! ΟΠΩΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑς !!
    Οταν σας μπλοκαρουν το IP σας για να μην μπαίνετε, αποσυνδεθειτε απο το ιντερνετ και ξαναμπείτε, το εχω δοκιμασει και δουλεύει τέλεια....θ’αναγκαστούν να το σκεφτούν τι μαλακία έκαναν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.