9/4/09

Μήνυμα Λαβρόφ στην Τεχεράνη

Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έρχονται μια ημέρα μετά την διατύπωση πρόσκλησης από τους Εξι προς την Τεχεράνη για απευθείας συνάντηση με το Ιράν.
Μήνυμα στο Ιράν για το χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος, με την ευκαιρία των προτεινόμενων απευθείας συνομιλιών μεταξύ των έξι δυνάμεων (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και της Τεχεράνης, έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το Ιράν οφείλει να πείσει όλους μας για τον αποκλειστικά ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος...Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τη στρατιωτική διάσταση του προγράμματος αυτού. Ομως πολλές χώρες της IAEA ( Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας) διατυπώνουν ερωτήματα ως προς τα οποία το Ιράν πρέπει να δώσει διευκρινίσεις», σημείωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και στο πρακτορείο Ria Novosti.
Οι δηλώσεις έρχονται μια ημέρα μετά την διατύπωση πρόσκλησης από τους Εξι προς την Τεχεράνη για απευθείας συνάντηση με το Ιράν.
Η Ρωσία, η οποία είναι αντίθετη με την επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, επιμένει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη σχεδίου για την κατασκευή ατομικής βόμβας από την Τεχεράνη. Ωστόσο, επιμένει στην ανάγκη διαλόγου για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της ιρανικής κρίσης.
Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει την εποικοδομητική -όπως τη χαρακτήρισε- πρόταση των Εξι δυνάμεων για απευθείας συνάντηση.
NAYTEMPORIKH

2 σχόλια:

  1. Επειδή αυτοί οι έξι (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) που καμιά φορά γίνονται επτά, ύστερα οκτώ και μπορεί να καταλήξουν και σε G20 βουλιάζουν μέσα στην υποκρισία μήπως θα έπρεπε να αφήσουν τον ευγενικό λαό του Ιράν ήσυχο ;

    Ή αντίστροφα μήπως ο αρχαίος λαός του Ιράν δικαιούται να μας τινάξει όλους εμάς τους αλαζόνες και αδηφάγους δυτικούς στον αέρα ; Έτσι για να 'καθαρίσει ο τόπος' που λέμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι οι πάσης φύσεως ακραίες συμπεριφορές, πυροδοτούν σχεδόν πάντοτε τη συνέχεια ακραίων "απαντήσεων". Καιρός είναι να θυμηθούν όλα τα κράτη,είτε ανήκουν στην "παρέα των ισχυρών" είτε όχι, τη σημασία του διαλόγου που στηρίζεται στην αμοιβαιότητα και ισονομία. Διαφορετικά η ανταλλαγή βίας θα συνεχίζεται εσαεί...
    Ελίνα Γαληνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.