26/4/09

Δεκαεννέα συλλήψεις Καυκασιανών στη Μόσχα.

Δεκαεννέα άτομα από τον Καύκασο συνελήφθησαν σήμερα στη Μόσχα, όταν προσπάθησαν να διακόψουν την κυκλοφορία σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας κρατώντας ψηλά τα όπλα τους εναντίον αστυνομικών, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
"Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17.00 (τοπική ώρα). Άνδρες των δυνάμεων της τάξης διέκριναν ορισμένα οχήματα που επιχειρούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μόσχας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα οχήματα αυτά που είχαν σημαίες της Τσετσενίας και της Ινγκουσετίας κινούνταν σε μια από τις λεωφόρους της Μόσχας. Οι επιβαίνοντες σε αυτά κρατούσαν όπλα.
"Οι αστυνομικοί μπλόκαραν τη διέλευση. Οι παραβάτες προσπάθησαν να παραβιάσουν το οδόφραγμα έχοντας σηκώσει τα όπλα προς τους αστυνομικούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία-Νοβόστι.
"Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν. Τα δύο είναι τσετσενικής καταγωγής και τα άλλα από την Ινγκουσετία. Δύο όπλα κατασχέθηκαν", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
iKypros

5 σχόλια:

  1. Πάντως ένας Τσάρος τους χρειάζεται
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ρωσία τους έχουνε για μουσουλμάνους τρομοκράτες κι εδώ τους φέρανε για... Ρωσσοπόντιους. Για κάθε έναν Ελληνοπόντιο ήρθαν δέκα καυκασότουρκοι με ψεύτικα χαρτιά ή και χωρίς χαρτιά. Οι Ελληνοπόντιοι τους ξέρουν όλους και τους ξεχωρίζουν αμέσως, μας τα είπαν και μας τα λένε αλλά ποιος τους ακούει...Δεν μας έφταναν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, σε λίγο θα έχουμε κι άλλη λόγχη στα πλευρά μας με το ψευδοποντιακό μουσουλμανολόϊ διεσπαρμένο σε όλες τις μεγάλες πόλεις που θα εκδηλωθεί ως Έλλην πολίτης πια και θα αρχίσει να ζητάει κι αυτό τζαμιά και θρησκευτικά δικαιώματα και θα αρχίσει να παρακαλάει την Άγκυρα να το προστατεύσει...Κι αυτοί που τους έφερναν τσουβαληδόν και μας έλεγαν φασίστες αν διαμαρτυρόμασταν τρώνε και πίνουν από το πρυτανείο και έχουν υψηλές θέσεις και τιμές και μας κουνάνε κάθε βράδυ απειλητικά το δάχτυλο από την τηλεόραση... Αχ Ελλάδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια σημειωση.
    Οι μουσουλμάνοι στην Ρωσία αντιμετωπίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΤΙΜΑ και εχουν υψηλες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο την Αστυνομια FSB και στρατο.
    Ειναι χαρακτηριστικο στην μεγαλη παρελαση την 9η Μαιου κληρικοι και απο τις 3 Θρησκέιες βρισκονται διπλα στην Πολιτικη ηγεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε,
    ίσως να ήλθαν μερικοί στην Ελλάδα, επαναλβάνω μερικοί, που δεν είναι ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα αδέλφια μας που κατοικούσαν σε διάφορες περιοχές του Καυκάσου και σε διάφορε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
    Θα πρέπει, όμως, να είμαστε προσεκτικοί και να μην έιμαστε καχύποπτοι απέναντι σε όλους τους Έλληνες που προέρχονται από στις συγκεκριμένες χώρες και περιοχές.
    Σε διαβεβαιώ ότι, λόγω ανεπάρκειας του ελληνικού κράτους και λόγω της παρείσφρυσης ανάμεσα σ' αυτούς διαφόρων αλλόφυλων, έχει αναπτυχτεί στην ελληνική κοινωνία ένας ιδιότυπος ρατσισμός απέναντι στους αδελφούς μας κατατρεγμένους Έλληνες εκ Πόντου.
    Και ως Ελληνας ποντιακής καταγωγής, ζητώ από όλους τους φίλους του ιστολογίου να δέιξουν εθνική και κοινωνική ευαισθησία στο θέμα αυτό.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωριζοντας απο κοντα την κατασταση στον Καυκασο θα ηθελα ανωνυμως να πω καποιες αληθειες.
    Α. ο ανωνυμος φιλος ειναι υπερβολικος. Δεν νομιζω να αποτελεσουν κινδυνο οι οποιοι αλλοθρησκοι εχουν ελληνοποιηθει.Υπηρχε μια ταριφα 10-12.000 δολαριων για τους μη Ποντιους, οταν τα προξενεια και οι ποντιακοι συλλογοι εκοβαν κι εραβαν στον καυκασο για ελληνοποιησεις και ψηφοφορους.(ξεχασαμε τον συγχ. τον Σφηνια?).Ψεμματα??? Οχι! Δυο προξενεια ειχαν κλεισει..Το ενα μονο ξανανοιξε. Στο Ουζμπεκισταν,(δεν ειναι καν στον καυκασο) νομιζω, ακομα οι ελληνες πολιτες εξυπηρετουνται απο την Ιταλικη πρεσβεια!-Το χειριστο στην υποθεση ειναι οτι πολλοι Ελληνες Ποντιοι δεν ελληνοποιηθηκαν και ουτε θελουν πλεον διοτι ζητουσαν κι απο αυτους χρηματα-
    Β. Μονο οι ποντιοι εκ Τσαλκας-περιοχη της Γεωργιας- ειναι τουρκοφωνοι χριστιανοι, γκετοποιημενοι στην Ελλαδα λογω γλωσσας και εθιμων αρκετα ανατολιτικων.
    Μια περιπτωση υπαρχει να ειναι καποιος Ποντιος μουσουλμανος. Να ειναι σημερινος κατοικος Τουρκιας.
    Οι εκ καυκασου και γυρω περιοχων Ελληνοποιημενοι μουσουλμανοι δεν ειναι και δεν αισθανονται Ποντιοι και κατ επεκταση Ελληνες.( Προσωπικη μου εμπειρια στην Ελλαδα κατα την κριση των Ημιων ειναι να μαλωνουν 3-4 δεκαχρονα μουσουλμανακια εκ καυκασου σε τουριστικο χωριο στην Ελλαδα για το ποιο θα παρει την καλυτερη καφετερια του χωριου οταν θα εισβαλουν οι Τουρκοι.)
    Γ.Οι Ποντιοι ομως θα ειναι απ τους πρωτους που θα πολεμισουν εναντιων των Τουρκων.
    Στα σιγουρα ειναι και αισθανονται ΕΛΛΗΝΕΣ και πληγωνονται απο τη συμπεριφορα ορισμενων "ευρωπαιων"
    Μη ξεχναμε οτι η Ελλαδα εχει αλλαξει παρα πολυ απο την εποχη που ηρθαν οι πρωτοι προσφυγες αδελφοι μας εξ ανατολης. Ειναι λογικο να δυσκολευονται να προσαρμοστουν στην "σημερινη" "εξευρωπαισμενη" Ελλαδα οι Ποντιοι εκ καυκασου.
    Τα ηθη της εποχης του '20 στην Ελλαδα δεν διεφεραν και πολυ απο τα σημερινα ηθη του Καυκασου!!!
    Πρεπει να τους βοηθησουμε στην προσπαθεια τους να εναρμονιστουν μαζι μας και οχι να τους γκετοποιησουμε και αυτους.
    Δ. Ορθοτατο το σχολιο του "αρπακολα". Οι Ρωσοι εχουν καταφερει κι εχουν χειραφετισει το μουσουλμανικο στοιχειο σε πεισμα των Τουρκων και κατ επεκταση Αμερικανων! Η πολιτικη των Ρωσων παντως ΑΠΟΔΙΔΕΙ, αποδεδειγμενα.Εχει εκτοπισει τους ανακατευομενους στην περιοχη Τουρκους.
    Τους Τουρκους που δεν τους χρησιμοποιουν για πρωτη φορα ξενες δυναμεις για τα συμφεροντα τους στην περιοχη- Β'ΠΠ-Γερμανια? Λιγο αγνωστο το θεμα αλλα ψαξτε το λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.