27/4/09

Σαφές πλαίσιο για συνομιλίες ζητά ο Μαχμούνt Αχμαντινετζάντ από τις ΗΠΑ


Σε μία σπάνια συνέντευξή του σε αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν στέλνουν καθαρά μηνύματα για το αν θέλουν βελτίωση των σχέσεων με τη χώρα του.
Ερωτώμενος για το αν είναι έτοιμος για ένα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την κατηγορηματική άρνησή του και πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο καθαρό για τις συνομιλίες· η ημερήσια διάταξη πρέπει να είναι σαφής».
Καλωσορίζουμε τα σχόλια από τον Αμερικανό πρόεδρο για την εξομάλυνση των σχέσεων, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος για να σχολιάσει χαρακτηριστικά «από μία κυβέρνηση που μέχρι χτες έλεγε 'θα σε σκοτώσω' και σήμερα λέει 'δεν θα σκοτώσω', είναι τόσο επαρκής;»

Στη συνέντευξη ο Μ.Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη που έδωσε στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα τον περασμένο Δεκέμβριο μιλώντας για «μεγάλο λάθος».

Επίσης επέκρινε την απουσία των ΗΠΑ από τη διάσκεψη για το ρατσισμό στην Ελβετία όπου ο Αχαμαντινετζάντ εξαπέλυσε μύδρους κατά το Ισραήλ.

Σε ο,τι αφορά το Ολοκαύτωμα ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επανέλαβε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να τεκμηριωθούν τα ιστορικά στοιχεία.

Η συνέντευξη δόθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Τεχεράνη και μεταδόθηκε από το ABC.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.