13/2/10

Τελείωσε η περίοδος "σιγά σιγά" και ξεκίνησε η περίοδος "γρήγορα γρήγορα"

Ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβούλιου του Εμπορικού Επιμελητήριου Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμίρτας, δήλωσε ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τελείωσε η περίοδος "σιγά σιγά" και ξεκίνησε η περίοδος "γρήγορα γρήγορα".

Ο Ντεμίρτας, ο οποίος παραβρέθηκε στην Σμύρνη στο πλαίσιο της έκθεσης JEWEX 2010 με τον πρόεδρο του Διοικητικού συμβούλιου Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητήριου Π. Κ. Κουτσίκο , ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι η πιο κοντινή γειτονική χώρα μας.Είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομική συνεργασία.Σε αυτό το θεμα, εμείς ως Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης κάναμε αρκέτα βήματα.Ελπίζω ότι με την προοπτική 'μηδενικό πρόβλημα με τους γείτονες' θα επιλυθούν τα προβλήματα σχετικά με το Αιγαίο,το Κυπριακό και με την Σχολή της Χάλκης.Από 'δω και πέρα τελείωσε η περίοδος 'σιγά σιγά' και ξεκίνησε η περίοδος 'γρήγορα γρήγορα'.Για να ενδυναμώσουμε αυτές τις σχέσεις θα συνεχίσουμε ασταμάτητα τις προσπάθειες μας".

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητήριου Π. Κ. Κουτσίκος είπε ότι θα συνεχίσουν την συνεργασία τους για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί η αναθεώρηση των διαβατηρίων που εφαρμόζει η Ελλάδα για τους Τούρκους σε ορισμένες περιοχές.

Ο κ. Κουτσίκος πρόσθεσε ότι το διμερές εμπορίου Ελλάδας - Τουρκίας, το οποίο το 1999 ήταν 700 εκατ.δολ., ανήλθε σήμερα στα 3.5 δισ. δολ.

http://turkishgreeknews.org

3 σχόλια:

  1. Πω,πω,τι πολιτικους εχουμε;χριστε μου;Συνδεουν ολα τα προβληματα
    που μας εχουνε ανοιξει με την σχολη της Χαλκης;Ας τους δωσει ο Γιωργακης το μισο Αιγαιο,πρωτον
    να κοιμομαστε πιο ησηχα και δευτερο
    να μας ανοιξουν τη σχολη της Χαλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο κ. Κουτσίκος πρόσθεσε ότι το διμερές εμπορίου Ελλάδας - Τουρκίας, το οποίο το 1999 ήταν 700 εκατ.δολ., ανήλθε σήμερα στα 3.5 δισ. δολ."
    Δεν λεεί όμως ύπερ ποίου είναι το ισοζύγειο.
    Με τις σημερινές συνθήκες στα Ελληνο-τουρκικά, φρένο και εμπόδια πρέπει να μπούν στις εισαγωγές απο Τουρκία, όχι επιτάχυνση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πόσα χρόνια θα κοιμόμαστε ήσυχοι με το μισό Αιγαίο; Δεν το δίνουμε όλο να ησυχάσουμε; Αφού ούτως ή άλλως θα το πάρουνε κι αυτό... μια ψυχή που είναι να βγει... Όσο για τη Σχολή της Χάλκης αν την ανοίξουνε θα την ανοίξουν με όρους που θα είναι σαν να μην έχει ανοίξει...άσε που ουσιαστικά έχουν "ανοίξει" εμάς...
    ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ...
    Καλά, τόσα χρόνια από το '81 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχειρίστηκαν το χρήμα της αρκούδας από την ΕΕ. Πώς τα καταφέραμε και γίναμε περίγελω της οικουμένης; Αν εξαιρέσουμε τον "σιδερένιο" που ξεκίνησε την κατρακύλα όλοι οι άλλοι είναι εν ζωή και έχουν όνομα διεύθυνση και τηλέφωνο. Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, μεγαλοστελέχη δημοσίων οργανισμών κλπ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ; ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΆ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΈ ΠΕΡΆΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ... και μετά ξύπνησα... Ουαί τοις ηττημένοις. Συμφωνώ, γρήγορα γρήγορα, ο αργός θάνατος είναι χειρότερος... ε ρε πού μας κατήντησαν και τους έχουμε ακόμα κορώνα στα καφάλια μας αντί να..... @#!!(**^^?_=))&&$#@^..τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.