2/2/10

«Ένας πόλεμος κάθε φορά»


Νέο στρατιωτικό δόγμα «ενός πολέμου κάθε φορά» φαίνεται πως προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση, την ώρα που η εγκατάσταση πρόσθετων αντιπυραυλικών συστημάτων και η αποστολή πλοίων στις χώρες του Κόλπου από τις ΗΠΑ αυξάνουν την ένταση με το Ιράν.

Η εγκατάσταση σε τέσσερις χώρες του Κόλπου- Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Κουβέιτ- 8 συστοιχιών πυραύλων Πάτριοτ, αλλά και η βοήθεια που προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία για την εκπαίδευση δύναμης 30.000 ανδρών για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, έχουν στόχο- σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους- να αποτραπεί πιθανή επίθεση του Ιράν στους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή. Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», έχει επίσης στόχο να αποθαρρύνει το Ισραήλ από πιθανή επίθεση εναντίον του Ιράν, δείχνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.

Η ανάπτυξη τόσων οπλικών συστημάτων έπειτα από την έμφαση που είχε δώσει αρχικά ο Μπαράκ Ομπάμα στη διπλωματική προσέγγιση του Ιράν, δείχνει ξεκάθαρα πως ο Λευκός Οίκος αναπροσαρμόζει την πολιτική του και ίσως δεν είναι άσχετη η ταυτόχρονη ανακοίνωση από το Πεντάγωνο μιας νέας στρατιωτικής στρατηγικής με βάση την οποία δεν θα διεξάγονται πλέον ταυτόχρονα δύο μεγάλοι πόλεμοι, αλλά θα γίνονται προετοιμασίες για διάφορες συγκρούσεις. Όπως μετέδωσε το CΝΝ, το νέο σχέδιο θα αντικαταστήσει το 25ετές πλάνο που εφαρμοζόταν έως τώρα, βάσει του οποίου οι ΗΠΑ μπορούσαν να διεξάγουν δύο μεγάλους πολέμους σε διαφορετικές περιοχές για να προστατευθούν τα συμφέροντά τους. Επίσης τονίζεται ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των απειλών από τον κυβερνοχώρο και την τρομοκρατία.

Στο πλαίσιο της νέας αντιπυραυλικής ασπίδας που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή εντάσσονται και τα τρία αμερικανικά πλοία που θα περιπολούν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο εφοδιασμένα με αντιπυραυλικά συστήματα Αegis και άλλα δύο που θα πλέουν στον Περσικό Κόλπο. Η Ουάσιγκτον ανησυχεί επίσης ότι εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα και άλλες χώρες της περιοχής θα θελήσουν να ακολουθήσουν. Μέχρι στιγμής το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος στη Μέση Ανατολή που διαθέτει πυρηνικά, κάτι όμως που επισήμως δεν έχει αποδεχθεί.

Έντονη αναμένεται η αντίδραση της Τεχεράνης
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Ιράν προς το παρόν δεν έχει αντιδράσει επισήμως στις αμερικανικές στρατιωτικές κινήσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σήμερα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Όμως οι αναλυτές αναμένουν ότι η αντίδραση της κυβέρνησης Αχμαντινετζάντ θα είναι έντονη. Και θεωρούν πως η νέα αμερικανική πολιτική απέναντι στο Ιράν θα ενισχύσει τα ακραία στοιχεία στους κόλπους της Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι τάσσονται υπέρ πιο επιθετικών αντιδράσεων πέραν των συνόρων της χώρας. Η έντονη στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών, πάντως, απειλεί να επηρεάσει και την ασταθή πολιτική ζωή του Ιράν. Την ώρα που η κυβέρνηση Αχμαντινετζάντ στέλνει στα δικαστήρια οπαδούς της αντιπολίτευσης με τη σοβαρότατη κατηγορία του «μοχαρέμπ» (εξέγερση εναντίον του Θεού), μπορεί να βρει την ευκαιρία να εξαπολύσει πογκρόμ εναντίον των οπαδών του Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και του Μεχντί Καρουμπί, των δύο μεταρρυθμιστών που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Πρὸς τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ:
    Πόσο εἰρηνόφιλες εἶναι οἱ δημοκρατίες καὶ πὼς ὁ διπλωματικὸς διάλογος λύνει τὰ προβλήματα.
    Διαβάστε αὐτὸ τὸ ἄρθρο κύριοι καὶ πάψετε νὰ εἶσθε δειλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δύση τελείωσε.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eμενα εκεινο που με βασανιζει ειναι το ΓΙΑΤΙ αυτοι οι πολεμοι γινονται ΠΑΝΤΑ σ' αυτη την περιοχη. Ολο τριγυρω απο κεινη την "μονη δημοκρατια' της Μεσης Ανατολης.
    Και μη μου αναφερει κανεις τα πετρελαια γιατι (ακολουθα με τις στατιστικες του αμερικανικου υπυργειου ενεργειας) η Αμερικη παιρνει μονο ενα 12% πετρελαιου απο τους Αραβες.
    Το αλλο το παιρνει απο τον Τσαβεζ.

    Ο Απορων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν ἀντέχουν τίς ἦττες δύο-δύο ἤ τρεῖς-τρεῖς ;

    Γιά νά δοῦμε, ΗΠΑ, ἄν θά προλάβετε νά γιορτάσετε τά 250 χρόνια ἀπό τήν ἀμερικάνικη ἐπανάσταση τοῦ 1776, τό 2026 γιά θά σᾶς ρίξουμε στούς ἰνδιάνους νά σᾶς πάρουν τό σκάλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δόγμα της <> που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, τί να πω.. Ο ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι του
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η δύση δεν τελιωσε east

    H δύση έχει αποφασίσει να
    προχωχορησει σε σκληρό μιλιταριστικό καθεστώς..

    μόνο έτσι θα ενωθούν οι πολυπολυτισμοι

    Secret Illuminati New World Order World War 3 Martial Law Plan Leaked 2012

    http://www.youtube.com/watch?v=xn28RvxRkCA&feature=related

    Police State 2000:Urban Warfare Training {by Alex Jones}

    http://www.youtube.com/view_play_list?p=8220FA3EBC38768F&search_query=ALEX+JONE

    και αυτό θα γινει στην ελλαδα
    θα εχουμαι ενα σκληρό αστυνομοκρατικο καθεστώς με μια ελαφρά δώσει ελευθερίας της ψήφου του κόλου μέχρι να την καταργήσουν και αυτή

    και να κάνουν την απόλυτή κοινωνία με τα τσιπ παρακουλουθησεις

    αλλά όπως ειπαι και ο γέροντας Παΐσιος ο καιρός γαρ εγγύς

    όλοι κάνουν τα σχέδια τους και στο τέλος κάνουν το σχέδιο του θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδελφέ πράγματι η Δύση οδηγείται σε μια Οργουελική φασιστική κοινωνία με ηλεκτρονική καταστολή τσιπάκι κτλ.

    Αλλά μια Ορθόδοξη δύναμη, η Ρωσία, πνευματικό παιδί της Ελλάδας και του Βυζαντίου, τίναξε τα σχέδια της Νέας Τάξης στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Δύση έσβησε, πάρτε το απόφαση, παπικοί.


    Ζήτω η καθ' ημάς Ανατολή!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.