23/2/10

Δημοσίευμα-σοκ

Το εξώφυλλο της νέας έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, σε επαίσχυντη στάση. Ο δε τίτλος του ,αναφέρεται στους απατεώνες της ευρω-οικογένειας.

Το άθλιο φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και τον υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Απαράδεκτο είναι και το ρεπορτάζ με τον τίτλο «Δύο χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την κούνια μέχρι την αυλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, παρακμή άνευ προηγουμένου. Πώς έγινε αυτό;», ενώ στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται και εκτιμήσεις υποτίθεται διακεκριμένων οικονομολόγων του εξωτερικού οι οποίοι υπερτονίζουν την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Το απαράδεκτο φωτομοντάζ, όπως και το δημοσίευμα στο σύνολό του, προκάλεσε αντιδράσεις Ελλήνων του εξωτερικού, και όχι μόνο, οι οποίοι το καταδίκασαν στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στη διεύθυνση του περιοδικού.

Το συγκεκριμένο περιοδικό δεν εκφράζει σαφέστατα το σύνολο της κοινής γνώμης στη Γερμανία, αλλά ούτε και την επίσημη άποψη της γερμανικής κυβέρνησης. Προκαλεί όμως, και μάλιστα υπερβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Επιστολή Πετσάλνικου στον Γερμανό Πρέσβη

Για το κατάπτυστο αυτό εξώφυλλο υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος δεν άντεξε άλλο τα δυσφημιστικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα και κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα για να του πει ότι η κατάσταση έχει και όρια και δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει.

Υπενθυμίζει επιπλέον πως κύριος προμηθευτής των αμυντικών συστημάτων της χώρας μας - τα κονδύλια για τα οποία ανέρχονται στο 4,2% του ΑΕΠ - είναι η Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξάλλου απέστειλε επιστολή και στο γερμανικό περιοδικό Stern με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για άρθρο του της 18ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει κάθε όριο»

Καθώς το άρθρο αναφέρεται στην διάσωση εκ μέρους των Γερμανών, των τραπεζών τους, ο κ. Πετσάλνικος αναρωτιέται «ποιος προκάλεσε την τραπεζική αυτή κρίση που αστραπιαία μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση» και προσθέτει: «Σίγουρα όχι εμείς οι Έλληνες».http://www.axiaplus.gr

Παπανδρέου προς Μέρκελ: «Aν προτιμάτε έτσι, θα μιλάτε με άλλη κυβέρνηση...»
Tου Kώστα Tσαχάκη

«Εχουμε δημοκρατία. Kαι στη δημοκρατία ακόμη και σε έκτακτες περιστάσεις πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία ή τουλάχιστον η ανοχή των πολιτών για να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ώστε να υλοποιηθούν. Eκτός κι αν προτιμάτε σε δύο με τρεις μήνες να συζητάτε με μία άλλη κυβέρνηση και με έναν άλλο πρωθυπουργό».

Tην απάντηση αυτή φέρεται να έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Άγκελα Mέρκελ στη Σύνοδο Kορυφής εμφανώς ενοχλημένος από την πρωτόγνωρη εμμονή της να παρθούν... εδώ και τώρα σκληρά μέτρα για την άμεση ενίσχυση των εσόδων του ελληνικού προϋπολογισμού...

H όξυνση δημιουργήθηκε όχι γιατί ο Eλληνας πρωθυπουργός ήταν αρνητικός -άλλωστε δημόσια έχει δηλώσει πως θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί- αλλά γιατί οι ενστάσεις της Γερμανίδας Kαγκελαρίου είχαν χαρακτήρα υπαγόρευσης. H Γερμανίδα Kαγκελάριος κατά την διάρκεια μίας θυελλώδους συζήτησης ήταν υπέρ του δέοντος πιεστική επικεντρώνοντας την κριτική της στο τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας της Eλλάδας.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

58 σχόλια:

  1. Εμείς φταίμε που κάνουμε "καμάντζο" αυτά που μας χρωστάει η γερμανία από τις καταστροφές του Β!ΠΠ. Αυτοί κάνουν τους γερμανούς.... εμείς και οι ηγέτες μας είμαστε τα βόδια.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α.Λ. Εχουν να απολογηθούν και για πολλά άλλα στον Ελληνισμό , όπως λ.χ. για την στάση τους στον Α'Παγκόσμιο Πόλεμο και για την θερμή υποστήριξη τους προς την Τουρκία σε πολλά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι μα όλοι στο εξωτερικό δεν λαμβάνουν υπόψιν ένα πολύ καθοριστικό παράγοντα. Εμάς τους πολίτες αυτού του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αβαβα τα αγιακαλαβρυτα
    αβαβα τα σκελεθρωμενα παιδακια του ναζιστικου χειμωνα της αθηνας
    αβαβα οι ακρωτηριασμενοι, νεκροι, το αιματοκυλισμα της αθρωποτητας μεσα σε 3 δεκαετιες..
    αβαβα τα ολοκαυτωματα
    αβαβα τα δανεια και το χρυσαφι του πολεμου
    αβαβα οι χρηστοφορακοι και οι μιζενς...
    ειμαστε και εμεις μπαχαλο αλλα...look who 's talking
    οχι να χλευαζουν οι πολιτισμοκτονοι ασκημομουρηδες τη θεα της ομορφιας μας εκας οι βεβηλοι λουκανικοφαγοι μπυροκοιλαραδες!!!
    τουλαχιστον αναγνωριζουν πως ειμαστε απογονοι των αρχαιων Ελληνων...

    πνυταγορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα οι γερμανοι δεν δωσαν οσα επρεπε,γιατι αν θυμαμαι καλα ο (εθναρχης)κατι ειχε παρει,εκεινο που δεν γνωριζω ειναι αν τα φιλαρακια μας οι αγγλοι μας επεστρεψαν τον χρυσο μας μετα τον Β'ΠΠ.γνωριζει μηπως καποιος κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμα, ανάμεσα στ' άλλα, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς κομπλεξικούς Γερμανούς (και όχι μόνο) να βγάλουν όλα τα συμπλέγματά τους απέναντι στην Ελλάδα.

    Το ότι επέλεξαν να απαξιώσουν την Αφροδίτη της Μήλου (ένα αριστούργημα μιάς τέχνης που οι ίδιοι ποτέ δεν επινόησαν) κατ' αυτό τον τρόπο, αυτό ακριβώς αποδεικνύει. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια. Παλιά ήταν ο Φαλμεράυερ που δεν άντεχε στην ιδέα ότι οι αρχαίοι Έλληνες άφησαν και απογόνους. Αργότερα ήταν η θεωρία τους περί Ινδοευρωπαίων, Αρίας φυλής κλπ, μέσω της οποίας προσπάθησαν να αποκτήσουν κι' αυτοί (λόγω υποτιθέμενης συγγένειας) λίγο 'λούστρο' από την αρχαία δόξα.

    Και στην κατοχή ακόμα υπήρχαν αξιωματικοί του γερμανικού στρατού που αποστήθιζαν απ' έξω κομμάτια από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, άσχετα αν αυτά που μάθαιναν δεν έλεγαν τίποτα στην ψυχή τους. Και αμέσως μετά, τελείως φυσιολογικά, έμπαιναν π.χ. στα Καλάβρυτα και εκτελούσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό, ακόμα και παιδιά 12 χρονών (και προσπάθησαν να κάψουν και τα γυναικόπαιδα που τα είχαν κλειδώσει στο σχολείο)!

    Νομίζουν ότι είναι σπουδαίοι, αλλά υπαρχει και κάτι ακόμα που δεν μπορούν να καταλάβουν. Είναι αυτό που λέμε στο χωριό μου: "Ο βλάχος και να δοξαστεί, σκατένια δόξα θά 'χει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καυκάσιε,

    Γιατί έχουν να απολογηθούν οι Γερμανοί προς τους Έλληνες για τον Α'ΠΠ και για την θερμή υποστήριξή τους προς την Τουρκία (Οθωμανική Αυτοκρατορία), την σύμμαχό τους; Δεν το κατάλαβα αυτό και επί πλέον αυτά είναι παιδιάστικες αφέλειες.

    Μπορεί ο Έλλην ΥπΕξ να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη, να τον βάλει να καθίσει σε χαμηλότερο κάθισμα και να τον "καταχερίσει", όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος; Όχι, διότι τους χρωστάμε πολλά. Διότι στην Γερμανία βρήκαν καταφυγή Έλληνες εργάτες τις δεκαετίες του '50 και '60 και ακόμη ζουν και σπουδάζουν πολλοί Έλληνες εκεί. Διότι η Γερμανία αποτελεί την σχεδόν αποκλειστική αγορά των λίγων πια εξαγωγίμων προϊόντων της Ψωροκώσταινας.

    Εν κατακλείδι, εμείς είμαστε ένα ασήμαντο και εξευτελισμένο κράτος, ενώ η Γερμανία, παρά τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες που περνά, ένας γίγαντας.

    Αν ήμασταν κράτος σοβαρό, θα είχαμε εισπράξει τις πολεμικές αποζημιώσεις και ασφαλώς το κατοχικό δάνειο, το οποίο μας έστειλε στα τάρταρα της χρεοκοπίας.

    Οι Γερμανοί (και όχι μόνο) μας εμπαίζουν και διασκεδάζουν κι έχουν δίκιο, διότι έχουμε καταντήσει περίγελος του κόσμου. Αφερέγγυοι, διεφθαρμένοι, ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους ,
    Ας μου θυμίσει κάποιος ποιος ήταν εκείνος ο πολιτικός ο οποίος κανόνισε μετα τον Β ΠΠ αντί να πάρουμε λεφτά πίσω από τους Γερμανούς να έχουμε ''καλύτερη'' μεταχείριση στο μεταναστευτικό στην Γερμανία (καλύτερη λέμε τώρα).
    Ποιοι ήταν εκείνοι που γμτ πως λεγόντουσαν Siemens Miezens που κανονιζαν με τις εδώ κυβερνήσεις για τα πακέτα και που τώρα εξαιρούνται των εξεταστικών επιτροπών;
    Είναι ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να δούμε αλλά φοβάμαι ότι θα νιώσουμε και άλλα πολύ χειρότερα.
    Εμείς τους δώσαμε το μοχλό και εμείς το μαχαίρι .Οταν λέω εμείς εννοώ με βάση τις κυβερνήσεις που ψηφίσαμε.
    Και τι έγινε που διαμαρτυρηθήκαμε και τί έγινε που μιλήσαμε ;
    Θα αποσύρουν το περιοδικό , θα ζητήσουν συγνώμη μη τρελλαθούμε τώρα. Ούτε στο όνειρό μας το τρελλΟ.
    Χτες άκουσα την συνέντευξη του Βγενόπουλου ...σε κάποιο σημείο μίλησε περί νομοσχεδιου που θα έχει τίτλο ΄΄που τα βρήκες ρε μεγάλε τα λεφτά και έχεις τόσα σπίτια τώρα'' (εις άπταιστον δημοτικήν και καθομιλουμένη) ...Αυτό το νομοσχέδιο αν λέω αν ανατρέξουν σε νόμους παπαδόπουλου υπάρχει αλλά ποιος πολιτικός έχει τα κότσια να τον θέσει σε εφαρμογή.
    Είπε όμως και κάτι ακόμα και μου έκανε εντύπωση :
    ''Σε κάτι τέτοιες καταστάσεις ένας πόλεμος μηδενίζει το χρέος και πάμε πάλι από την αρχή''
    Λες;
    Αλλά πάλι θα είναι ΠΑγκόσμιος θα είναι εμφύλιος θα είναι και τα δύο;
    Το σίγουρο είναι ένα δεν διαφυλάξαμε το σπίτι μας βάλαμε εν γνώσι μας απάτριδες να το κυβερνάνε και τώρα μας ενοχλούν οι κατσαρίδες που γέμισε.
    Μόνο ενωμένος ο ΄λαός μπορεί να καταφέρει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλάνε οι αρχιερείς της διαπλοκής και της μίζας . Λες και τους πουλήσαμε εμείς άρματα μάχης που ραγίζουν και αποφλοιώνονται οι κάνες των πυροβόλων τους, η υποβρύχια που γέρνουν. Να των βουλώσουν γιατί αν σταματήσουμε να αγοράζουμε την κάθε μαλάκια που παράγουν , σύντομα θα ψάχνουν για ζωτικό χώρο πάλι για να επιβιώσουν Και να μην πουμε και για τα lid που μαζεύουν το χρήμα και το βγάζουν εκτός πατρίδας

    πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν το ποντίκι φάει το τυρί, λέμε τα ποντίκια! Έτσι και στην χώρα μας κλέψανε μερικοί, και την ρετσινιά την φορτωθήκαμε συλλογικά . Άλλη φορά να προσέχεται ποιους ψηφίζεται, και γιατί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9:15 επίτρεψε μου να τις έχω αν δεν σε ενοχλεί.

    Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να ρίξεις μια ματιά στο τι σημαίνει Ευρωπαική Ενωση, τι σημαίνει μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.Η Τουρκία δεν είναι, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι.

    Πολύ απλά για να το καταλάβεις στηρίζουν διαχρονικά χώρα η όποια θέτει υπο αμφισβήτηση Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αμφισβητεί και κατέχει παράνομα αρχέγονα Ελληνικά εδάφη.

    Εσένα μπορεί να μην σε ενοχλεί άποψη σου την οποία και δεν είμαι υποχρεωμένος να υιοθετήσω όπως και εσύ την δική μου.

    Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά δες την δήλωση του Ερντογάν για τον η Τουρκία ανήκει η όχι στην Ευρωπαική Ενωση λόγω μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως ἐμένα μ᾽ ἐνοχλεῖ τό γεγονός ὅτι περιμένουμε μιά τέτοια φωτογραφία γιά νά φωνάξουμε τήν άντίθεσή μας ὅταν αὐτό πού ἐννοεῖ τό φωτομοντάζ τό ζοῦμε ἀπό γενιά σέ γενιά.
    Εἴμαστε βαθιά -καί σωστά ἀντιτοῦρκοι- ἀλλά ὅχι βαθιά καί ἀρκετά ἀντιδυτικοί. Εἴμαστε δεμένοι στό ἄρμα τους ὅπως ὁ Ἔκτορας στόν Ἀχιλλέα καί τό φωτομοντάζ μᾶς πείραξε.

    Ἄν δέν εἶναι ντροπή νά μᾶς κυβερνᾶ ἕνας Ἀμερικάνο-ἐβραῖος μέ μιά στρατιά σέ θέσεις κλειδιά νεοταξικούς τότε τί εἶναι ντροπή...
    Ὅσο σκέπτομαι ὅτι ὅλοι γελάνε μέ ἑμᾶς, τό λαό, πού πραγματικά ἀποδεικνύουμε πόσο εἴμαστε ἀνίκανοι νά τούς ἀπαντήσουμε ....
    Ἑδῶ στό ἐξωτερικό στά μπλόγκ οἱ νεοταξικοί ἀνοιχτά καί μέ αύθάδεια τά χώνουν σ᾽ ὅσους εὐρωπαΐους δέν κοιμόνται λέγοντάς τους ὅτι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ, ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΜΑΧΗΤΙ. Αύτό συμβαίνει στήν Έλλάδα.

    Ξέρουμε ὅτι πρέπει νά ἀλλάξουμε νοοτροπία καί πρῶτα απ᾽ ὅλα νά ἀλλάξουμε τούς βρωμοπολιτικούς μας.

    Ἄν δέν μποροῦμε νά τό κάνουμε αὐτό ἄστα καλύτερα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kaysios,

    Ουσιαστικά δεν απαντάς σε τίποτε απ' όσα γράφω παραπάνω. ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ! Ποτέ δεν απαντούσες, άλλωστε, διότι στερείσαι σοβαρών επιχειρημάτων.

    Δεν μ' ενδιαφέρει ποιες "έχεις", ή ποιες θέλεις να "έχεις" και ούτε με ενοχλεί, αλλά θα πρέπει να δίνεις σοβαρές και αιτιολογημένες απαντήσεις και όχι επιπέδου νηπιαγωγείου, αν θέλεις να κάνεις διάλογο.

    Οι Γερμανοί (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ασφαλέστατα υποστηρίζουν διαχρονικά όποιον νομίζει ότι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους και αποδεικνύεται στην τελική ότι έχουν δίκιο. προτιμούν συνεταίρο και σύμμαχο ένα κράτος με σοβαρή παρουσία στην διεθνή σκηνή, από μία ασήμαντη και διεφθαρμένη Μπανανία, η οποία αποτελεί ντροπή για την ΕΕ.

    Η δήλωση Ερντογάν αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την Γερμανία να υποστηρίζει την Τουρκία.

    Έχεις κάτι να απαντήσεις. Ναι, και η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, όπως και η Αγγλία, αλλά και η Αγγλία σαφώς την Τουρκία υποστηρίζει και οι Άγγλοι αγοράζουν αβέρτα περιουσίες Ελλήνων στα Κατεχόμενα, για την αναβάθμιση των οποίων (ουσιαστικά αναγνώριση ΤΔΒΚ) έχουν ξεσκιστεί. Τυχαία υποστηρίζουν ΟΛΟΙ την Τουρκία και ΚΑΝΕΙΣ της Ελλάδα; Μήπως φταίμε κι εμείς;

    Μπορείς να μου απαντήσεις αμερόληπτα και χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς εφήβου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Χριστίνα:

    Ρωτάς "ποιος ήταν εκείνος ο πολιτικός ο οποίος κανόνισε μετα τον Β ΠΠ αντί να πάρουμε λεφτά πίσω από τους Γερμανούς να έχουμε ''καλύτερη'' μεταχείριση στο μεταναστευτικό στην Γερμανία (καλύτερη λέμε τώρα)."

    Προφανώς αναφέρεσαι στον παρακάτω εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό των Γερμανών:

    "Τότε η Γερμανία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι του δανείου είχε παραιτηθεί εγγράφως ο Κ. Καραμανλής. Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε προφορική παραίτηση Καραμανλή, πράγμα που διέψευσε ο Κ. Καραμανλής. Τέλος με τη ρηματική της διακοίνωση στις 31.3.1967, η Γερμανία δεχόταν ότι δεν υπήρξε παραίτηση Καραμανλή."

    Tο παραπάνω απόσπασμα από το άρθρο του καθηγητή Τάσου Ηλιαδάκη Το γερμανικό κατοχικό δάνειο, εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" 25/1/2010. Ο Τάσος Ηλιαδάκης έχει μελετήσει καλά τα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων κι έχει γράψει το βιβλίο "Οι επανορθώσεις και το γερματικό κατοχικό δάνειο", εκδ. Δετοράκη, Αθήνα 1997.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kalhmera sas apo germania diavasa to arthro kai thelw na pw to exis mas piraxe h fotografia kai dikaiologimena...alla ayta pou grafei mesa giati den mas piraxan? milaei gia 1 ek dhmosious ypallhlous pou kanoun ton xrono meso oro 23 meres apergia aytoi oi dhmosioi ypalhloi einai to 1/4 tou ergasiakou dynamikou..episis milaei gia anergia ths taxhs tou 10,6 kai tonizi oti apo tous 10.7 ekatomyria katoikous doulevoun sxedon oi misoi pou meso oro exoun 23560 € eisodhma episis milaei gia 30 disekatomyria € forodiafyghs...milaei gia fakilakia leei episis apo to 2004-2008 h EE edwse se mas 35 ek € apo ta opoioa ta 7 ek € einai apo germania(dld apo germanous forologoumenous opws tonizi) milaei gia giatrous apo kolonaki me eisodhma 300 to xrono meso oro kathe oikogeneia exei grafei to xrono 1600€ gia fakelakia kai sto telos leei kati poly sovaro gia mena...gia thn golmann sachs thn boithia pou prosfere me opoion tropo gia na paraplanithei h exwterikh agora me ta varia epitokia pou eixame(den exigi akrivws9 pantos leei oti apo olh ayth thn douleia pou egine phran ektos apo tis mizes kai 300 ek € gia thndouleia pou proseferan...bgazopume ta matia mas monoi mas kai mas ftaine oi alloi...dld vlepoume to daxtylo kai xanoume to dasos? kai leei kati me emfash tous ellhnes den tous endiaferei to pws paei oikonomika to kratos para mono mia statherh douleia sto dhmosio kai ayxisis
    (pontios ek germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Πόντιο εκ Γερμανίας

    >alla ayta pou grafei mesa giati den mas piraxan? <

    Αμάν αυτά τα greeklish, αδελφέ μου, στραβώνουν.

    Δεν μας πείραξαν, διότι είτε δεν τα διαβάσαμε, είτε λένε την αλήθεια. Απλά πράγματα. Οι Έλληνες έχουμε το ελάττωμα να μην παραδεχόμαστε ποτέ τα λάθη μας και γι αυτό εξοργιζόμαστε εναντίον όποιου μας τα λέει. Ποτέ δεν φταίμε εμείς, πάντα οι άλλοι δεν "μας αφήνουν", "μας επιβάλλουν", "μας κατατρέχουν" κλπ. Αυτοί οι άλλοι είναι οι Μασώνοι, οι Εβραίοι, η Bildberg, οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και ... ο πλανήτης Σύριος. Ολόκληρο το σύμπαν έχει βαλθεί να καταστρέψει την Ελλάδα, διότι την ζηλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το άρθρο 28 του συνταγματοs αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    Η παρ. 2 του αρθρου 28 λεει:
    "Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών."


    Η ερωτηση ειναι: Πωs ο πρωθυπουργοs εκανε εκχωρηση εθνικηs μαs κυριαρχιαs (οπωs ειπε ο ιδιοs) στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε; Ψηφισε ΠΡΙΝ κανενα νομο που κυρωνει την αναγνωριση αρμοδιοτητων στουs ξενουs και συμφωνια μαζι τουs;;;
    (εναs τετοιοs νομοs απαιτει πλειοψηφια 180 βουλευτων, οχι μονο 160 που εχει το ΠΑΣΟΚ)

    Ενημερωσε τι συμφωνιεs κανει μαζι τουs ωs ανταλλαγμα χρηματικηs βοηθειαs;;;

    Μηπωs οτι γινεται ειναι αντισυνταγματικο;;;

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια...
    Μόνο με αντίποινα βάζουν μυαλό κάποιοι...
    Εκτός από την Αφροδίτη μας έχουμε και αγάλματα με τον Πάνα...
    Σας λέει κάτι αυτό κωλογερμαναράδες?
    ΄Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. an to paroume poly vathia istorika to olo thema mia kai milate gia katoxika daneia kai A pagosmoio polemo kai to ti kanane oi germanoi kai giati oi aggloi ypostirizoun tourkia tha doume oti kai emeis san ellhnes exoume megalo meridio eythinhs se ola ayta kai otan leew ellhnes ennow tous politikous na thimisw mikrasiatikh katastrofh? polemo eixame kai ekloges kanane katw.. na pame poio pisw? vyzantio? na pame tourkokratia? me firmania vilaetia kai den simazevete? na pame emfylio? na pame pou? peste mou?dld oloi oi alloi exoun eythines kai emeis tpt?edw kaigomaste kai se apergies katevenoun...edw kaigete to spiti mas kai katalipsi sto xrhmatistirio ginete kai mas ftaine oi alloi? nai na kanoun exetastikh oxi apo to 81 alla amesws meta thn metapoliteysh na mathoume oloi ti akrivws paixthke pou phgan tosa lefta kairos einai na doume ektos apo tis eythines twn allwn prwta tis dikes mas
    (pontios ek germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν μπόρεσα να βρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Μόνο αυτό:
    "Οι Έλληνες είναι εξίσου σοκαρισμένοι με τους Γερμανούς, για το τί πραγματικά συμβαίνει στο ταμείο της χώρας τους"

    Και αυτά που ευτυχώς έγραψε ο Πόντιος εκ Γερμανίας.
    Οπότε προσωπικά δε νιώθω καθόλου προσβεβλημένη. Προσβεβλημένοι πρέπει να νιώθουν οι απατεώνες που κατέκλεψαν το "ταμείο της χώρας". Και κανονικά έπρεπε να τους έχουμε και φυλακισμένους και με δημευμένα τα κλοπιμαία.

    Όσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, πρέπει να τις απαιτήσουμε. Να θυμίσω όμως ότι οι Ιταλοί μας έδωσαν αποζημιώσεις, οι οποίες δεν έφτασαν ποτέ στους δικαιούχους, διότι οι γνωστοί-άγνωστοι τις ΕΦΑΓΑΝ. Αλλά αυτό, οι γνωστοί-άγνωστοι άρπαγες
    δεν το λένε.

    Επίσης, ως απλή Ελληνίδα χαίρομαι για το δημοσίευμα γιατί έστω με αυτήν την βαρβαρική παρέμβαση στην Αφροδίτη της Μήλου,
    τουλάχιστον οι Γερμανοί μας αντιμετωπίζουν ως φυσικούς συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
    Ενώ οι δραγωνιστές μας αντιμετωπίζουν ως αυθάδεις dhimmis που τολμήσαμε να σηκώσουμε κεφάλι στον Σουλτάνο. Και αυτό είναι το μοναδικό ιστορικό βάθος που μας αναγνωρίζουν.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 11.29 ΣΖΖΗΤΗΣΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...ΕΓΩ ΕΜΑΤΗΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΟΧΙ

    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Η ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΓΙΑ ΓΓ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

    ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρεπει ετσι να εγινε, να πατσισαμε τα λεφτα που μαs χρωστουσαν με τουs μεταναστεs που στειλαμε στην Γερμανια. Δυστυχωs δεν εχουμε να παιρνουμε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. pontie ek germanias με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με τα λεγόμενα σου … ! σωστές οι ιστορικές αναδρομές στον πρώτο και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά την παρούσα στιγμή είναι στείροι συναισθηματισμοί και αναφορές απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.

    προσωπικά, το εξώφυλλο ενός περιοδικού δεν έχει την δύναμη να με θίξει (ειδικά όταν εμείς σαν Ελλάδα με τις «λαμογές» μας έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα) … όμως με θίγει καθημερινά και με πληγώνει ο «τόπος» μου … η δωρεά παιδεία που δήθεν μου προσφέρουν, η δήθεν δωρεάν υγεία, η προστασία μου ως πολίτης, τα χρήματα που άμεσα και έμμεσα μου παίρνουν για να πληρώσουν την πληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων και τόσα άλλα … που δυστυχώς όχι μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και εμείς ως πολίτες έχουμε συμβάλλει στην ύπαρξη όλων αυτών ή έχουμε συνηγορήσει με την ύπαρξη τους.

    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τον Οκτώβριο του 1971 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε να επαναπατρισθούν όλοι οι πολιτιστικοί θησαυροί στις χώρες καταγωγής .
    Εξέδωσε ψήφισμα με 134 ψήφους υπέρ και 23 αποχές .
    Ήταν οι 23 χώρες που κρατούν στην κατοχή τους αρχαίους θησαυρούς, και αντιμετωπίζουν με την καταφρονητική αποχή τους το παγκόσμιο αίτημα για επιστροφή τον κλοπιμαίων.
    Τι θα ήταν το μουσείο του Βερολίνου χωρίς τους ελληνικούς θησαυρούς
    ? Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνη τα δικά μας κλεφτρόνια, που πολλές φορές μας επιβληθήκαν από αυτές τις χώρες, και τώρα που δεν τους χρειάζονται πια, μας μείνανε αμανάτι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "τουλάχιστον οι Γερμανοί μας αντιμετωπίζουν ως φυσικούς συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού."

    Φοβαμαι πως οχι. Συμφωνα με τα ΜΜΕ, το γερμανικο αρθρο, περιλαμβανει ιστορικη αναδρομη που εξηγει πώς εξαφανιστηκε η αρχαια Ελλαδα των φιλοσοφων και αντ αυτων εμφανιστηκαν οι νεοΕλληνες.


    Διαβαστε και αυτο περι απεργιων και δικαιολογιων.

    http://euobserver.com/9/29524

    Στη συνεντευξη τυπου, οταν ο εκπροσωπος της Κομισιον ειπε το

    "Athens told us that the reason for the delay was partly due to the four-day strike which affected the ministry of finance,"

    Οι δημοσιογραφοι γελουσαν ειρωνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 10:16 Είσαι σε άλλο μήκος κύματος.

    Οσο για τα σχόλια σου σε ότι αφορά το πρόσωπο μου το έχω ξαναπεί δημοκρατία έχουμε ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο που επιτρέπει η πνευματική του κατάσταση και με το ύφος που ταιριάζει στον χαρακτήρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Καυκάσιο

    Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο. Είναι προφανής η αδυναμία σου να απαντήσεις. Με ένα γελοίο "Είσαι σε άλλο μήκος κύματος" δεν λες απολύτως τίποτε. Μάθε να κάνεις διάλογο.

    @ Δέσποινα

    Διάβασε τι γράφω στο 10:37 π.μ. Οι Γερμανοί φαίνονται κι αυτοί ψεύτες.

    @ Galia

    Συμφωνώ. Και τις γερμανικές αποζημιώσεις να είχαμε πάρει, την τύχη των ιταλικών θα είχαν. Όπως και τα κοινοτικά κονδύλια. Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι απίστευτη!

    Χα, χα, καλό αυτό με την Αφροδίτη της Μήλου. Δεν το είχα σκεφτεί.

    @ Πόντιο εκ Γερμανίας (11:58 π.μ.)

    Προφανώς κάτι δεν κατάλαβες απ' αυτά που έγραψα. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η προσπαθεια να ενοχοποιηθει ο Ελληνικος λαος επειδη η πολιτικοθρησκευτικη ηγεσια κατεκλεψε τη χωρα ειναι εμφανης.Επισης τωρα που τους επιασαν στα πρασα θυμηθηκαν μερικοι το Γερμανικο χρεος.Αν εισαι σοβαρος το χρεος το απαιτεις μεσω επισημων κρατικων ενεργειων και οχι σκουζοντας γιατι επιασαν τους ελληνες πολιτικους να κλεβουν.Θ'θελα να τονισω οτι αυτη τη διεφθαρμενη Ελληνικη πολιτικη ηγεσια διαχρονικα την υφισταται ο λαος καθημερινα και αλοιμονο στους τιμιους αυτης της χωρας που λυσσαλεα θα προσπαθησουν να τους κανουν συνενοχους.Ας απαιτησει λοιπον η Ε.Ε μεσω των θεσμικων της οργανων να αποδοθει δικαιοσυνη ως εχει χρεος απεναντι στους Ευρωπαιους πολιτες και ας τονισει πως μια χωρα που εχει να επιδειξη πολιτισμο οπως την αφροδιτη της μηλου καποιοι διαχρονικοι κλεφτες που συναιστιαζονταν με τους Ευρωπαιους ηγετες την εφθασαν εδω.Ο προεδρος της Ελληνικης βουλης αντι να καλει τον Γερμανο πρεσβη, να μας πει ποια μετρα πηρε στο νομοθετικο επιπεδο ωστε να μην εχουν οι πολιτικοι ασυλια καιεπισης τι εκανε για την καταπολεμηση της διαφθορας που ξεκιναει απ'αυτους και καταληγει στον παπα της ενοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βλέπω μια πρωτοφανή εκστρατεία δυσφήμισης απο πολλά και διάφορα Ξένα Κέντρα τα οποία δεν ήταν αναγκαστικά εχθρικά πρός εμάς πάντοτε.

    Βλέπω ότι τρώμε κυνήγι/συκοφάντια αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο Αδόλφος Χίτλερ και οι διάφορες Völkisch οργανώσεις του μεσοπολέμου στους ΕΒραίους πρίν απο το Endlosung.

    Πολύ φοβάμαι οτι έρχεται Εθνική Καταστροφή τύπου Μικρασίας αυτό το καλοκαίρι.

    Αυτό που κάνουνε στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της Ιστορίας, μόνο οι Εβραίοι έχουν κυνηγηθεί τόσο.

    Θα `θελα να καθήσει να γράψει ο κύριος Σάββας ένα άρθρο σχετικά προ0κειμένου να δοθεί πιο εκτεταμένη προσοχή, γιατί νομίζω πλέον ότι η εκστρατεία δυσφήμισης/αποκτήνωσης εναντίον των Ελλήνων έχει πια ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πλέον αγγίζει τα όρια πολεμικής επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου, του τύπου που γίνεται μόνον όταν χώρες ευρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν καταλαβα, γιατι θυμωσατε με το γερμανικο περιοδικο; Η Αφροδιτη κανει μια κινηση προs τον Γερμανo, οχι προs τον Ελληνα. Αφου Ελληνιδα ειναι, ελληνικη σημαια την καλυπτει, τον Ελληνα θα προσβαλε; Του λεει λοιπον με τον τροπο τηs η Αφροδιτη, π****** γερμανε, παλι θα σου τα παρουμε τα λεφτα εμειs οι Ελληνεs. Ε, και οι γερμανοι θυμωσαν και μαs λενε απατεωνεs. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριοι, αντί να φλυαρούμε ας περάσουμε σε έργα. Δεν χρειάζεται απάντηση από τον πρόεδρο της βουλής (έτσι άκουσα), δίνοντας αξία σε σκουπίδια, ούτε άλλες συναισθηματικού τύπου παρλαπίπες.
    Το εν λόγω εξώφυλλο προκαλεί το κοινό αίσθημα ενός ολόκληρου λαού αλλά και προσβάλει την δημόσια αιδώ του απλού αναγνώστη, δημιουργεί ρατσιστικές διακρίσεις και παρακινεί εθνοτικές εντάσεις. Νομίζω ότι είναι ώρα να αναλάβει ένας έγκριτος νομικός (ή νομικός οίκος), να μηνύσει το περιοδικό και τον εκδοτικό οίκο και να τους πάρει τα σώβρακα σε αποζημιώσεις, αφού πρώτα τους επιβάλει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από όλο τον ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πως γίνετε κι απο το παραμικρό καταλήγει η συζήτηση σε εντελώς άσχετα πράγματα δεν μπορώ να το καταλάβω.
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρετε σε δημοσίευμα ενός γερμανικού περιοδικού (οχι και πολύ σοβαρού κάτι σαν Ciao,Hello)με μια φωτογραφία.
    Οι πραγματικοί Ελληνες (που γέννησαν την κωμωδία και την σάτιρα)θα πρέπει να γελάσουμε η να χαμογελάσουμε με μια δόση πίκρας βέβαια γιατί η σάτιρα στρέφετε προς εμάς.Αλλά με αισιοδοξία να κοτάξουμε μπροστά ώστε στο μέλλον να γινόμαστε λιγότερες φορές στόχος σατιρικών σχολίων.
    Οι υπόλοιποι Ελληναράδες γεμάτοι μελαγχολία και μίσος γα όλους και όλα ας μεινουν εκεί που είναι.

    "Κοινός Νούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Η προσπαθεια να ενοχοποιηθει ο Ελληνικος λαος επειδη η πολιτικοθρησκευτικη ηγεσια κατεκλεψε τη χωρα ειναι εμφανης."

    Τώρα από που και ως που η "Θρησκευτική ηγεσία κατάκλεψε την χώρα" αυτό μόνο εσύ το ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παντωs εμενα στην Ιταλια δεν μου λενε τιποτα οι Ιταλοι. Μαλιστα μια ιταλιδα καθηγητρια πανεπιστημιου εγραψε σε μεγαλη ιταλικη εφημεριδα τα εξηs: "ξαφνιαζει και μαs αφηνει αναυδουs η αδιαφορια τηs ευρωπηs προs την μοιρα μιαs χωραs που λειτουργησε ωs κοιτιδα πολιτισμου ολοκληρηs τηs δυσηs. Ειμαστε ολοι Ελληνεs".

    Η δικια μαs η Δραγωνα, που την πληρωνει ο ελληνικοs λαοs και για το πτυχειο που δεν εχει και δεν το σεβεται κιολαs, βγηκε να γραψει κατι υπερ των ελληνων; Οχι, το αντιθετο μαλιστα.

    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠ'ΕΞΩ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Τ.Λ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και κατι αλλο. Να μην μαs ενδιαφερει το τι γραφουν για την Ελλαδα και του Eλληνεs, αλλα το ποιοι τα γραφουν. Ανθρωποι με μορφωση, ιδανικα και φιλοτιμο δεν θα γραψουν ποτε κατι κακο για την Ελλαδα. Εμενα αυτοι μ'ενδιαφερουν.

    Αυτο το διαστημα το πρωτο πραγμα που μ'ενδιαφερει δεν ειναι η οικονομικη κριση, αυτη θα περασει, μ'ενδιαφερουν τα εθνικα θεματα, μην γινει κανενα λαθοs και χασουμε πραγματικα την εθνικη μαs κυριαρχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δέσποινα πλησίασες τον στόχο.
    Ακούστε με Έλληνες αδελφοί*.

    Η Γερμανία είναι υποδουλωμένη στους εβραίους. Πάντα ήταν. Όποτε ότι πουν ή ότι κάνουν γίνεται κατόπιν εντολής των εβραίων. Καταλάβετε το καλά αυτό. Ο Γερμανικός Λαός όπως και ο Αμερικανικός δεν έχουν τα απάνθρωπα συναισθήματα και το μίσος για τους συνανθρώπους τους που έχουν αυτοί. Ατυχώς την σήμερον οι εβραίοι κυβερνούν και τις δυο αυτές χώρες. Μια δική σας έρευνα θα σας κατατοπίσει του ποιός κουνάει τα νήματα στις κυβερνήσεις τους.


    Για του λόγου το αληθές, διαβάζω στον "Εκόνομιστ".

    "Ρωτήστε όποιο ανώτερο μέλος της Βρετανικής τηλεόρασης για τον Haim Saban και το πρόσωπό του θα πάρει συνήθως μια έκφραση της περιφρόνησης, ανανεμυγμένης με κάποιον φόβο.
    Ο (Sαban) Σαμπάν, ένας Αμερικανό-ισραηλινός Εβραίος γεννημένος στην Αίγυπτο, αγόρασε τον ProSiebenSat.1, το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Γερμανία, το καλοκαίρι.
    Ουδείς αλλοδαπός ήταν ιδιοκτήτης πριν ενός τόσο σημαντικού μέσου μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία.
    Τώρα ο εβραίος Σαμπάν έχει βάλει στο μάτι το ITV, το μεγαλύτερο εμπορικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας.
    Την επόμενη εβδομάδα η Αγγλική κυβέρνηση πρόκειται να αποφασίσει αν θα επιτρέψει τις δύο βασικές επιχειρήσεις του ITV, Carlton και Granada, να συγχωνευθούν.
    Αν, όπως αναμένεται, δοθεί το πράσινο φως για την συγχώνευση , ο Σαμπάν θα είναι ένας στον κατάλογο των αλλοδαπών υποψηφίων που θα προθυμοποιηθεί να "καταβροχθίσει" τις δύο εταιρείες.
    Ωστόσο έχει ήδη δημιουργήσει πονοκέφαλο για τον εαυτό του.
    Σε μια διάσκεψη της βιομηχανίας των ΜΜΕ τον περασμένο μήνα στο Κέιμπριτζ, όχι μόνον έδειξε ενδιαφέρον για να αγοράσει την ITV αλλά κατηγόρησε το BBC και το Sky News του Μούρντοχ ότι είναι και τα δυο κανάλια εξαιρετικά προ-Αραβικά στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής.
    Κώδωνες του κινδύνου χτύπησαν.
    Οι Βρετανικοί νόμοι για τα ΜΜΕ απαιτούν αμερόληπτη ειδησεογραφία χωρίς να επηρεάζονται από τις πολιτικές πεποιθήσεις των ιδιοκτητών των.
    Όταν ερωτήθηκε ο Σαμπάν είπε ότι, αν ήταν ο ιδιοκτήτης του ITV, δεν θα επέβαινε (υπέρ του Ισραήλ) στους δημοσιογράφους στην κάλυψη των ειδήσεων.
    Αλλά ήταν πολύ αργά.
    Το ακροατήριο του έμεινε με την εντύπωση ότι αυτός ήταν "ένας άνθρωπος υποκινούμενος από εκδοτική προπαγάνδα και όχι σαν επιχειρηματίας", όπως το έθεσε ένα ανώτερο στέλεχος των ΜΜΕ.
    Υπάλληλοι της Ofcom, που επιβάλλει τους κανονισμούς των ΜΜΕ στην Βρετανίας ήταν έκπληκτοι από αυτό που ονομάζουν' "άγνοια των χοίρων", συμπεριφορά.
    Θα έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τον εβραίο Σαμπάν να αγοράσει την ITV;

    http://www.economist.com/people/disp...ory_id=2101163 http://www.economist.com/people/disp...ory_id=2101163


    *Εννοώ εκείνους που τρέχει στις φλέβες τους αίμα Ελληνικό και όχι τους Ελληνόφωνους Δούρειους Ίππους.


    ΚΑΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Ε, και οι γερμανοι θυμωσαν και μαs λενε απατεωνεs. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ."


    Οταν ομως τους τα "σκασαμε χοντρα"(μαζι με τα υπολοιπα κοροϊδα Ευρωπαιους)την εποχη που ενσωματωσαν τα τεμπελοσκυλα τους Ανατολικογερμανους,ήμασταν καλοί!Διοτι όοοοολα τα κοροϊδα οι Ευρωπαιοι(συμπεριλαμβανομενων και ημων)συνεισεφεραν χρηματικα για να μην πεσει εξω η "ατμομηχανη" της Ευρωπης!
    Καλυτερα να μην συνεχισω, διοτι θα αρχισω μεσημεριατικα να βριζω στα Γερμανικά!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα'θελα να πω κατι για Τουρκουs, Κινεζουs και Εβραιουs. ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    Ελληναs που ζει στο Βερολινο μου ειπε οτι οι τουρκικεs τραπεζεs στη γερμανια βοηθανε παρα πολυ τουs τουρκουs στην αγορα σπιτιου, μαγαζιου ωστε να αποκτησουν δυναμη ενω οι δικοι μαs δεν μαs φροντιζουν. Στην Ιταλια τωρα, μια κινεζα που δουλευε καθαριστρια με 800ευρω πηρε δανειο απο κινεζικη τραπεζα 150.000ευρω για σπιτι ενω η ιταλικη τραπεζα δεν θα τηs εδινε ποτε. Μετα 1 χρονο αγορασε αδεια Café 130.000ευρω. Απο καθαριστρια εγινε αφεντικο και τωρα βγαζει και ξεχρεωνει. Ισραηλινου φοιτητη του ειχε ηδη βρει σπιτι η συναγωγη.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το να ασχολούμαστε με το τι κάνουν έξω και τι λένε και πως το λένε δεν διορθώνεται τίποτα , δεν αλλάζει τίποτα όλα γίνονται με βάση κάποιο σχέδιο το οποίο όλοι γνωρίζουμε.Για να΄μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσουμε πιθανόν να σώσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα θα πρέπει:
    1. Να πάψουμε να κομματικοποιούμαι τα πάντα. Το χρήμα και το συμφέρον δεν έχει κόμμα.
    2. Να κόψουμε το συνήθειο της διχόνιας (όταν βγούμε από το βάλτο έχουμε το καιρό να φαγωθούμε)
    3. Να μη ''τσιμπάμε'' σαν ψάρια στον κάθε εξωτερικό φιλόφιδο που μας λέει μια καλή κουβέντα.Τώρα δεν είναι κανείς φίλος.
    4.Να κόψουμε το ψαλτήρι που λέει οι άλλοι φταίνε όχι εμείς.

    Οταν εδώ μέσα που είμαστε μια μικρή εικόνα της κοινωνίας ο καβγάς ανάβει από το τίποτα και η διχόνια είναι σαν την ζάχαρη στον καφέ τι να πούμε για τα άλλα.

    Οι Γερμανοί οι Γάλλοι οι Αφρικανοί οι οποιοι τέλος πάντων δεν ήταν δεν είναι και δεν θα είναι φίλοι μας ποτέ όσο διακυβεύονται τα συμφέροντα τους ή χάνουν .Τι πρέπει να γίνει για να το κατανοήσουμε όλοι έχουν στο μυαλό τους το
    ''Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα''.
    Πως πρέπει να το πούμε γι αυτό σταματήστε να περιμένετε βοήθεια ότι κάνουμε εμείς μόνοι μας.
    Αντί λοιπόν με τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας ας κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://1453-2009.pblogs.gr/2010/02/pentagwno-na-poioi-einai-oi-apatewnes-ths-efrwphs-ena-profhtiko-.html

    http://1453-2009.pblogs.gr/2009/10/to-germaniko-ainigma-giati-oi-germanoi-prokalesane-toys-dyo-pagk.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τo θεμα και βεβαια δεν ειναι εαν "προκάλεσε την τραπεζική αυτή κρίση που αστραπιαία μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση" η Ελλαδα.

    Οταν εισαι αμυαλος και δανειζεσαι χωρις να ξερεις τι σου γινεται, τρως τα λεφτα απο την επιδοτηση της ΕΕ χωρις να προσφερεις το ελαχιστο και υποστηριζεις απο πανω συνδικο-σοσιαλοφασιστικες νοοτροπιες
    - http://e-rooster.gr/02/2010/2162,
    - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_53_18/02/2010_391145
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_6539.html

    ξεφτιλιζεις τον εαυτο σου.

    Αντι να ειμαστε παραδειγματικοι, να εκπροσωπουμε (και να αμυνομαστε) περηφανα τις αξιες των προγονων μας, καταντησαμε να γινουμε ο περιγελος των παντων.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εγώ συμφωνώ με την Δέσποινα, η χειρονομία της Αφροδίτης, απευθύνεται στους μη Έλληνες.Τώρα τι είχαν στο μυαλό τους αυτοί του περιοδικού,δεν ξέρω,μάλλον είναι χαμηλού ΙQ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΝΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κι εγώ όπως η Δέσποινα το κατάλαβα. Ότι η Ελλάδα, προσωποποιημένη σε Αφροδίτη της Μήλου, είναι το "κακό παιδί" της ευρωπαϊκής οικογένειας. Κλέβει και με θράσος λέει στους άλλους "καλά να πάθετε, σας κλέβω και σας έχω γραμμένους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος 2:53 μ.μ.: "Καταλάβετε το καλά αυτό. Ο Γερμανικός Λαός όπως και ο Αμερικανικός δεν έχουν τα απάνθρωπα συναισθήματα και το μίσος για τους συνανθρώπους τους που έχουν αυτοί..."

    Αν αληθεύει το παραπάνω και δεν είχαμε να κάνουμε με κτήνη, όπως εσφαλμένα νομίζαμε μέχρι τώρα, τότε όταν οι Γερμανοί καίγαν τα Καλάβρυτα, το Δίστομο κλπ και εκτελούσαν τον κόσμο κατά χιλιάδες, προφανώς το έκαναν από υπέρμετρο ανθρωπιστικό ζήλο. Επίσης και οι Αμερικάνοι στο Μάι Λάι, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, κλπ έκαναν όλα τα εγκλήματά τους πλημμυρισμένοι από αισθήματα φιλανθρωπίας. Στη δε Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τους δίδασκαν τη χριστιανική αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παρακολουθώ τον θόρυβο που ξεσήκωσε το σχετικό εξώφυλο με την Αφροδίτη της Μήλου. Τα σχόλια που γράφονται παραπάνω αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ αποδεικνύουν ότι είμαστε ένας Λαός με κουλτούρα Ταλιμπάν. "Απλοϊκοί" στο τρόπο σκέψης όπως οι φανατικοί μουσουλμάνοι που κάτιχρόνια πριν όταν ένας Ολλανδός σκιτσογράφος σκιτσάρισε τον Μωάμεθ ξεσηκώθηκαν και απειλούσαν θεούς και δαίμονες! Αντί λοιπόν να αντιδρούμε έτσι , μπορούμε να σοβαρευτούμε προς στιγμήν και να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης ανάλογο του επιπέδου των προγόνων μας των οποίων συνεχιστές είμαστε ? Συγκλίνουν οι επισημάνσεις για το αν δώσανε ή δεν δώσανε οι Γερμανοί πολεμικές αποζημιώσεις ! Ιδού λοιπόν χώρος για μια εξεταστική επιτροπή που θα απαντήσει καθαρά και υπέυθυνα άν δόθηκαν οι αποζημιώσεις. Η σύγχιση πάνω στο θέμα εκθέτει το λαό μας άν έχουν πράγματι δοθεί ! Αν όμως δεν έχουν δοθεί ,τότε πρόκειται περί του μεγαλύτερου σκανδάλου και θα συμφωνείται πως πρέπει να γίνει το συντομώτερο εξεταστική επιτροπή . Ίσως είναι η μόνη σοβαρή περίπτωση για εξεταστική!
    Ένα άλλο θέμα που χρήζει εξεταστική επιτροπή είναι "το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου"!!! Όσο οι Γερμανοί και άλλοι Λαοί και μάλιστα σύμμαχοί μας , βλέπουν την συμπεριφορά μας σε τόσο καίρια θέματα σχηματίζουν "άποψη" για την σοβαρότητά μας και ερμηνεύοντάς την ανάλογα καθορίζουν τις πολιτικές των συμμαχιών τους . Αυτό όμως είναι απόλυτο δικαίωμά τους και δεν πρέπει να μας πειράζει. Αντίθετα να μας "ξυπνάει" από το λήθαργο της προγονολατρίας !Πότε επι τέλους θα ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου?
    Τέλος και για να συντομέυσω την παράμβασή μου , σχετικά με το θέμα SIEMENS , Χριστοφοράκος και λοιποί συγγενείς, ήθελα να ρωτήσω , γιατί δεν το ξέρω , τι έχει συμβεί με τα τηρούμενα απο την SIEMENS βιβλία (ΚΦΣ) τα οποία ομολογουμένως και δημοσίως η εταιρεία δηλώνει ότι περιέχουν πλαστά στοιχεία (υπερτημολογήσεις , δωροδοκίες , διακίνηση μαύρου χρήματος κ.λ.π. ) . Για όλα αυτά , η ανάλογη Εφορία Ανωνύμων Εταιριών τί έχει κάνει ? Σε αντίστοιχες περιπτώσεις για Ελληνικές Εταιρείες ο πέλεκυς της Εφορίας θα ήταν εξωντωτικός !!Προσοχή , άλλο θέμα είναι οι ποινικές ευθύνε των προσώπων (δωροδότες, δωρολήπτες ) καιάλλο θέμα είναι η ευθύνη της εταιρείας για τα πλαστά της στοιχεία , με τα οποία καιφορολογείται ! Τα πρόστιμα έπρεπε να είναι ανάλογα της ομολογουμένης απάτης ! Είναι αδιαβάθμιτης σημασίας η επίρηψη ευθυνών στα πρόσωπα όταν έχεις στα χέρια σου την εταιρεία. Τα παραπάνω δεν τα σημειώνω ως αντίδραση στη φωτογραφία του περιοδικού αλλά για να τονίσω πως το περιοδικό έχει "δίκιο" όταν εμείς προβαίνομε σε τόσο σοβαρές παραλείψεις υποστήριξης του συμφέροντός μας . Τα κλαψουρίσματα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνουν τις εγγενείς αδυναμίες μας στο τρόπο που σκεπτόμαστε και ενεργούμε, που καλούμαστε να αναγνωρίσομε και να διορθώσουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 'Φοβαμαι πως οχι. Συμφωνα με τα ΜΜΕ, το γερμανικο αρθρο, περιλαμβανει ιστορικη αναδρομη που εξηγει πώς εξαφανιστηκε η αρχαια Ελλαδα των φιλοσοφων και αντ αυτων εμφανιστηκαν οι νεοΕλληνες.'
    23 Φεβρουαρίου 2010 12:18 μ.μ.


    Στη μεση των δυο και γεννεσιουργος αιτια του δευτερου ειναι βεβαια ο χρισταινισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παιδιά μην τσακώνεσται επιτέλους...
    Δεν είναι δυνατόν όποιος έκανε το εξώφυλο να το έκανε για να μας επαινέσει...Μην τρελαθούμε...

    Σημασία έχει πως εμείς δεν θα κάθίσουμε πάνω στο "δάχτυλο" της Αφροδίτης...
    Κι έχει και ένα χέρι η καημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κατ΄αρχάς, το άγαλμα της Αφροδίτης δεν έχει τα άνω μέλη του (χέρια) στην πραγματικότητα...
    Δεύτερον, στο δημοσίευμα εμπεριέχεται και η παράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από την αρχαία Ελλάδα με την υποσημείωση, πως έτσι η Ελλάδα "άρπαξε" το ευρώ κλπ....

    Είναι προφανές το μήνυμα που θέλει να περάσει το περιοδικό...

    Ρεαλιστικά τώρα θα έπρεπε να αφήσουμε κατά μέρος τις κλάψες και τις ανεμοφιλολογίες,και τα αδερφίστικα διαβήματα και τους οδυρμούς και να τους πούμε να βάλουν το δάχτυλο που προσέθεσαν στον πισινό τους και να μας αφήσουν στην τύχη μας...
    Κι αν πτωχεύσουμε, κι αν είμαστε λαμόγια,κι αν είμαστε μαφιόζοι, κι αν.., κι αν..., κι αν..., καλά να κάνουμε!
    Οι Γερμανοί δεν δικαιωούνται να μιλάνε μιας και μας βάλανε το "δάχτυλο" στο Β΄ΠΠ και μας βγήκε από το στόμα και μας έβαλαν σε τριπλή κατοχή, κάτι που πουθενά στην Ευρώπη δεν έγινε,και το "δάχτυλο" αυτό, ήταν η αιτία του εμφυλίου μας και με όλα αυτά πήγαμε 200 χρόνια πίσω...
    Κι αν δεν χόρευαν καθημερινά τσιφτετέλια με τους Τούρκους,δεν θα ξοδεύαμε τόσα χρήματα για όπλα...
    Κι αν μας δίνανε όσα χρηματά μας χρωστάνε...
    Θα είμασταν μια χαρά κι ας είμαστε κλεφτρόνια...
    Αυτή η ανέραστη (αγάμητη) η Μέρκελ, μας τα πρηξε...
    Φτάνει πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Omiros 8:36 μ.μ.:
    "Αυτή η ανέραστη (αγάμητη) η Μέρκελ, μας τα πρηξε...
    Φτάνει πιά!"

    Και ποιός να την (α)γαπήσει αυτή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ας παράξουμε ...μανταλάκια... και μετά μιλάμε... τα θέλαμε και τα πάθαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προτιμώ να κατέχω τον τίτλο του απατεώνα παρά αυτόν του δολοφόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μας φταίνε οι ξένοι...όπως μια ζωή σε κάθε Εθνική Ήτα, φταίνε οι ξένοι!
    Οι ξένοι φταίνε για την Ασία, οι ξένοι για την Κύπρ, οι ξένοι για την οικονομία...
    Εμείς σαν μια χώρα, κάναμε αυτό που λέγανε οι αρχαίοι, 'Υβρη'. Το χετε πάρει χαμπάρι;
    Το εχετε πάρει χαμπάρι, οτι ψηφίσατε, ζητήσατε, ρωτήσατε, αναζητήσατε, το ρουσφέτι, το ευκολο χρήμα, τον κομπρέσσορα με δανεικά, την χλιδάτη ζωή, την υπερωρία που δεν την αξίζετε, και καταλήξατε στο να πληρώνετε με δάνεια την παραγωγή ξένων;

    Έχετε συνειδητοποιήσει, ότι απο το 1800 και πρίν ακόμα, Grec σημαίνει απατεώνας στο ευρωπαΊκό λεξικό; Αν υπάρχει! Αν υπήρχε;

    Και! Αν μας δίνανε οι Γερμανοί τις αποζημειώσεις!!!!
    Και τι ΈΓΙΝΕ; Θα άλλαζε κάτι; Θα γινόμασταν καλύτεροι;
    Θα δημιουργούσαμε, οικονομία ακμάζουσα; Θα σταμάταγε το ρουσφέτι; Θα καναμε υγιείς ανάπτυξη!; Θα κάναμε κάτι σαν λαός διαφορετικό;

    Στις πουτάνες, στις μερσέντες και σε κηφήνες δημοσιουπάλληλους θα τα τρώγαμε...α! και σε όπλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. DEN THA EPREPE NA KANOUMAI ENAN SYLOGO ELLHNON POLITON GIA THN DIAIKDIKISI TON GERMANIKON APOZIMIOSEON .O KATHE ENDIAFEROMENOS POLITIS THA EGRAFETE STON SYLOGO ME ENA SIMVOLIKO POSO .AYTO MBORI NA TO ORGANOSI TO PARON BLOG OI DIAXIRISTES TOU .ME APOTERO SKOPO THN SYNGENDROSI TON APODIKTIKON STIXION KAI ME THN KATALILI NOMIKI FORMOULA DIEKDIKISI TON APOZIMIOSEON .ME LOGIKI YPEREMION KAI PROSTIMON .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΒΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ:

    leserbriefe@focus-magazin.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ 23 Φεβρουαρίου 2010 6:16 μ.μ.

    "Δεσποινις" γιατι δαγκωνεις τα αμερικανικα χερια που σας ταϊζουν;
    Για την συναγωγη τι εχετε να μας πειτε; Για το Ολοκαυτωμα του Παλαιστινιακου Λαου;
    Ποιος υποκινησε τον Χιτλερ στον Πολεμο "αγαπη" μου; http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/jdecwar.html
    Ποιοι ησαν πισω απο την τρομοκρατια της 11ης Σεπ 2001 στις ΗΠΑ
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/fiveisraelis.html
    και εν συνεχεια πισω απο την σκευωρια εναντιον του Σανταμ http://www.amazon.com/Transparent-Cabal-Neoconservative-National-Interest/dp/1932528172
    και του Αφγανικου Λαου, "λατρεια" μου; Ποια γουρουνια ειναι τελος παντων οι αιμοσταγεις τοκογλυφοι και δολοφονοι πισω απο αυτη την Γκολντμαν & Ζακς που εκβιαζουν την "πατριδα" μας "μωρο" μου;
    Αλλου "χρυσο" μου, πεστα αυτα, αλλου. Συνελθε "κουκλα" μου και μην ξεχνας τα Prozac σου (παντα μετα το φαγητο) μην παει και δαγκωσεις κανεναν στα καλα του καθουμενου και σου περασουν κανενα φιμωτρο. Βρες καποιον ωραιο και μοιραιο εραστη να κλεισεις τα στοματα των κακογλωσσων που σε θελουν ανεραστη στα 48 σου. Συνελθε "γλυκια" μου.

    Κοσερο-Φιλακια
    Ο Valentino "σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.