10/2/10

Η «σημαία» του Πενταδακτύλου -Άρθρο του Μεχμέτ Λεβέντ στην Αφρίκα

ΦΑΙΝΕΤΑΙ η Ευρώπη ξέχασε γρήγορα τις πολεμικές ιαχές των Τούρκων έξω από τα τείχη της Βιέννης και τώρα βάλθηκε να εξετάσει κατά πόσο η σημαία που έχει χαραχτεί στον Πενταδάκτυλο με κόκκινη και άσπρη μπογιά προκαλεί περιβαλλοντική καταστροφή. Και γιατί πήρε αυτή την απόφαση;

Μετά από αίτημα των Ε/κ. Για την Ε.Ε. δεν έχει σημασία αν η σημαία προκαλεί ή αν έχει πολιτικά μηνύματα. Αυτήν την ενδιαφέρει μόνο αν προκαλεί καταστροφή στο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση του αρμόδιου για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Επιτρόπου Όλι Ρεν έδωσε την ευκαιρία στους φετιχιστές της σημαίας να επιτεθούν εναντίον του.
Αρχισαν να λένε: «Θα τσακίσουμε τα χέρια όλων όσοι θα θελήσουν να αγγίξουν τη σημαία μας, κανένας δεν μπορεί να απλώσει χέρι και να προσβάλει τη σημαία μας».

Τα άκουσες όλα αυτά Ρεν;

Θα σου σπάσουν τα χέρια. Αν έχεις υπερβεί τα εσκαμμένα, θα λογοδοτήσεις.Είσαι λογικός άνθρωπος.Μην δίνεις σημασία στα αιτήματα των Ε/κ και θελήσεις να αγγίξεις τη σημαία της Τουρκίας. Σύνελθε. Βλέπεις, σε έχουν προειδοποιήσει.Θα σου σπάσουν τα χέρια. Επειδή αυτοί δεν έχουν τον Θεό τους, θα είναι κρίμα τα χέρια σου.

Ας αφήσουμε τα αστεία. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η σημαία στον Πενταδάκτυλο δεν προξενεί καταστροφή στο περιβάλλον. Αρκεί να αναλογιστείτε ότι καλύπτει μια επιφάνεια τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου και για τη χάραξη της μεγαλύτερης σημαίας του κόσμου χρησιμοποιούνται αρκετοί τόνοι μπογιάς με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι θάμνοι και πολλά άλλα θαμνοειδή φυτά. Είναι αδύνατο να φυτρώσει το χόρτο πάνω στην μπογιά. Δεν απέμεινε τίποτα το πράσινο. Στο βωμό μιας σημαίας καταστρέψατε τη φύση και ωσάν να μην έφθανε αυτό φωταγωγήσατε τη σημαία με πάνω από χίλιους λαμπτήρες, άσχετα αν ο κόσμος στερείται του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια του.

Και σήμερα συνεχίζετε να φρεσκάρετε με νέες ποσότητες μπογιάς τα σημεία εκείνα όπου το χρώμα της μπογιάς έχει αλλοιωθεί. Ξεφορτώνετε τόνους χημικών δηλητηρίων για τη βαφή. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την καταστροφή. Τί έχουμε πετύχει με τη σημαία; Μήπως η στρατιωτική επιτυχία άλωσης του βορρά μετατράπηκε και σε επιτυχία στον οικονομικό τομέα; Μήπως αναχαίτισε την ανεργία και μετανάστευση; Μήπως αποτέλεσε τονωτική ένεση για τον βιομήχανο, επιχειρηματία, κτηνοτρόφο, γεωργό, μικρομεσαίο, για τον τουρισμό; Μήπως αναχαίτισε τη χρεοκοπία όλων των οικονομικών τομέων, εκτός των οίκων ανοχής και κουμαρτζίδικων; Μήπως αναχαίτισε στο να μετατραπεί η βόρεια Κύπρος σε ξέφραγο αμπέλι και να καταστεί ο παράδεισος του εγκλήματος και των αξιόποινων πράξεων; Μήπως αναχαίτισε τις κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, σεξουαλική παρενόχληση παιδιών, βιασμούς;

Όχι. Η σημαία μας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και ούτε θα έχει. Περιμένω με ανυπομονησία να δω την απόφαση της ΕΕ για τη σημαία αυτή που δεν έχει κανένα όφελος.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

7 σχόλια:

  1. Να προβάλλουν οι Ελληνοκύπριοι με Laser πάνω στη σημαία: "MADE IN USA"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πρωτοπείς και για ποιον απ'όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελάτε ρε φανατίλες, που προκαλούν πρόβλημα οι Τούρκοι με την σημαία. Οι άνθρωποι συνεισφέρουν στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς μια τόσο μεγάλη άσπρη επιφάνεια ανακλά το ηλιακό φως. Οι άνθρωποι ήταν ανέκαθεν ειρηνιστές και οικολόγοι. Από το 1974!
    Πολύ advanced έθνος.
    Πάντως το κόλπο με το λέιζερ δεν θα ήταν άσχημο χουνέρι. Αλλά με ποιον, τον Χριστόφια προεδράκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Πενταδάκτυλος δεν είναι καραφλός από τις Ναπάλμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία η ιδέα με τα πράσινα λειζερ!!!!

    Εχουν και αλλες χρήσεις οπως η κατασκευή με τις φωτοβολίδες για τα αεροπλάνα στα ακριτικά νησιά μας.

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. STON AKSIOTIMOU I.Q. SIMFONO MAZI SOU ALLA ALITHEIA NOMIZEIS OTI OI VRETANOI DEN EXOUN KAMIA APOLITOS SXESI ME TO EGGLIMA?
    ZITO I ELLADA I KYPROS, I DIKAIOSYNI KAI I ALITHEIA
    Christos Voulgaris apo 9xionismeno simera) Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρωινο κοτσομπολαδικο με στοχο μια
    κατασταση που αλλοι την επεβαλαν
    με εκτελεστικα οργανα απο την γειτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.