18/2/10

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ MONAΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μία από τις πέντε καλύτερες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας – η 4η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων του Τουντζέλι (DERSIM)εξαπέλυσε μεγάλης εμβέλειας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, τοπικά.
Η επιχείρηση σκούπα βασίστηκε σε στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών τα οποία έλεγαν ότι το ΠΚΚ σκοπεύει να προβεί σε δολοφονίες με αφορμή την 11η επέτειο της σύλληψής του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν (Abdullah Ocalan).
Είναι η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση που έλαβε χώρα εναντίον των Κούρδων στο Τoυντζέλι το 2010 παρουσία επαγγελματικού στρατού.
Πολεμικά ελικόπτερα ανακάλυψαν κρύπτες επαναστατών. Η 4η ταξιαρχία μεταφέρθηκε από το Τουντζέλι και επέκτεινε τις επιχειρήσεις της στις επαρχίες Bingol, Elazig και Mush
http://news.am/en/news/14522.html
Μετάφραση:Κα Χριστίνα

5 σχόλια:

  1. Γειά σου Κα Χριστίνα ... Συρεγγέλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δεν καταλαβαίνω ανώνυμε 2:16 το Συρεγγέλα τι σημαίνει ή αν θες τι εννοείς εσύ μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Νατάσσα Συρεγγέλα είναι γνωστη μεταφράστρια υποτίτλων σε πολλές ταινίες. Προφανώς το παραπάνω σχόλιο το έκανε ο συγκεκριμένος αναγνώστης σαν λογοπαιγνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ ανώνυμε 5:18 δεν το γνώριζα καθότι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την τέχνη του θεάματος. Αν και με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι μια λύση μια και έχουμε τέχνη και θέαμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sevasmos stin aksitomi k. Xristina!
    Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.