6/2/10

Διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΑΒ θέλουν οι ΗΠΑ

Nέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για συνεργασια μεταξυ της ΕΑΒ και της Αμερικανικης Πολεμικης Αεροποριας διαπιστωθηκε οτι παρεχουν οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ελληνικης κρατικης εταιριας ΕΑΒ κατα επίσημη επίσκεψη του Διοικητή Αεροπορικού Υλικού της USAF Πτεράρχου Donald Hoffman, στις εγκαταστασεις της εταιριας σην Ταναγρα,σημερα Παρασκευή.

Στόχος της επίσκεψης του Νο 3 της USAF - που συνοδευόταν από 11μελή συνοδεία εξίσου υψηλόβαθμων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ - ήταν να δει απο κοντα το επιτελούμενο έργο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (αναβαθμισεις 96 μαχητικων F-16) και η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας.

Σχετικα θεματα συζητησε ο πτεραρχος Donald Hoffman με τον Αρχηγο ΓΕΑ αντιπτεραρχο Βασ. Κλοκοζα απο τον οποιο εγινε δεκτος χθες στο γραφειο του.

Ο Πτέραρχος Hoffman και οι επιτελείς του, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, και συγκεκριμένα, στα εργοστάσια Αεροσκαφών και Αεροκατασκευών, στα οποία μεταξύ άλλων, υλοποιούνται προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Lockheed Martin, όπως η δομική και ηλεκτρονική αναβάθμιση των F-16 και τα προγράμματα κατασλευων μερων του μεταγωγικου C-130J και του F-16.

Ακολούθησε συζητηση για τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας,ενω εξετασθηκαν και οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ΕΑΒ οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν νέες διμερείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

O Πτέραρχος Hoffman - οπως ανακοινωσε η ΕΑΒ - εξέφρασε την ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και τη συνέχιση της συνεργασίας σε έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Ηδη οπως εχουν γραψει ΤΑ ΝΕΑ, θα γινει στην ΕΑΒ η αναβαθμιση και αλλων μαχητικων- πιθανως 10.

ΝΕΑ-ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

3 σχόλια:

  1. Μακάρι ρε παιδιά, έχουμε τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό, όπως και με τα ναυπηγεία και την τεχνική βάση της Ολυμπιακής. Άδικο έχω? Ας τα δούμε λίγο θετικά τα πράγματα
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN MAS DOSOUN TECHONOGNOSIA EXI KALOS!AN OMOS THELOUN NA MAS VALOUN STO XERI GIA NA MAS SAMPOTAROUN OPOS OI GERMANOI PROSPATHISAN NA KANOUN TO 1938?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πρώτη φάση ας δούμε πού μας ωφελεί αυτό, ποιά δηλαδή είναι τα πλεονεκτήματά του. Και βλέπουμε...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.