6/2/10

Οι διπλωμάτες προσανατολίζονται σε απεργίες

Της Δωρας Aντωνιου

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, αντιδρώντας στη φορολογική πολιτική που έχει εξαγγελθεί, ενώ, παράλληλα, με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αφήνει αιχμές για τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική. Αφορμή για την έντονη αντίδραση των διπλωματών αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι αποδοχές τους σε φορολόγηση σε κλίμακα και παράλληλα να επανέλθει η φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής, την κατάργηση της οποίας είχαν επιτύχει, έπειτα από πολυετείς αγώνες, μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Οι διπλωμάτες αναφέρουν ότι οι μισθοί τους είναι καθηλωμένοι από το 2002, τη στιγμή που στο μεσοδιάστημα σε άλλους κλάδους δόθηκαν αυξήσεις που φθάνουν ακόμα και το 80%. Επισημαίνουν, δε, ότι η απόφαση για φορολόγηση του κλάδου με τους υφιστάμενους όρους είναι καθαρά πολιτική και δεν μπορεί να σταθμιστεί με οικονομικά κριτήρια, λόγω των ιδιαίτερων καθηκόντων τους και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Μιλούν, επιπλέον, για «ενσυνείδητη μεθόδευση εξουδετέρωσης της φωνής των Ελλήνων διπλωματών» και για «εξωτερική πολιτική ανομολόγητη, που διεξάγεται στο παρασκήνιο, δίχως την ενημέρωση και έγκριση του ελληνικού λαού».

Εκπρόσωποι των διπλωματικών υπαλλήλων κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για ελλιπή ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών ως προς τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε κεντρικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέροντας ως πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά. Κάνουν λόγο, δε, για εξωτερική πολιτική που ασκείται σχεδόν σε προσωπικό επίπεδο, εξωθεσμικά.

Εν όψει αποφάσεων

Το προσεχές διάστημα θα ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων με τις οποίες προειδοποιούν οι διπλωμάτες. Το ενδεχόμενο απεργίας το αφήνουν ως έσχατο όπλο. Οπως όμως λένε, τα μηνύματα που έως τώρα έχουν εισπράξει δεν είναι ενθαρρυντικά. Τα αιτήματά τους έθεσαν για πρώτη φορά στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα στις 15 Δεκεμβρίου και σε δεύτερη συνάντηση μαζί του, στις 30 Ιανουαρίου, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι στη νέα φορολογική πολιτική δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.
Σε αντίστοιχο ύφος, όπως αναφέρουν, ήταν οι απαντήσεις που έλαβαν από τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη. Για το ίδιο θέμα έχουν απευθύνει επιστολή από τις 20 Ιανουαρίου στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία δεν έχουν ακόμη λάβει απάντηση.

Οι αντιδράσεις των διπλωματικών υπαλλήλων βρήκαν τον κ. Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, όπου, αργά το βράδυ της Πέμπτης, συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών. Ο γ.γ., αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κύπρο στις αρχές της εβδομάδας, εμφανίστηκε ενθαρρυμένος από τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα και από τη δέσμευση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να συνεχίσουν.
Επανέλαβε, δε, ότι θεωρεί την επίτευξη λύσης προσιτή. Ο κ. Δρούτσας επιβεβαίωσε εκ νέου την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη διαδικασία. Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, δεν εμφανίστηκε να συμμερίζεται την αισιοδοξία του γ.γ. του ΟΗΕ, τόνισε όμως ότι οι δύο ηγέτες πρέπει να εκμεταλλευθούν το προσεχές διάστημα για εντατικοποίηση των συνομιλιών, χωρίς όμως να γίνει το Κυπριακό θύμα των οποιωνδήποτε χρονοδιαγραμμάτων.

Για το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για βελτίωση των σχέσεων με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, επανέλαβε τη θέση για σύνθετη ονομασία έναντι όλων και πρόσθεσε ότι η Αθήνα αναμένει περισσότερο εποικοδομητική στάση από τη γείτονα. Συζητήθηκε επίσης η αναμενόμενη έλευση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε Αθήνα και Σκόπια προς το τέλος του μήνα.

14 σχόλια:

  1. «εξωτερική πολιτική ανομολόγητη, που διεξάγεται στο παρασκήνιο, δίχως την ενημέρωση και έγκριση του ελληνικού λαού».

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ, Η ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ''ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ'' ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'';; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;; ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ;;
    (ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ...ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...)
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφοριακοί, τελωνειακοί, διπλωμάτες...
    Μου φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το κλείσουμε το μαγαζί και σιγά σιγά να το ξανακτίσουμε, δεν θα είναι για πρώτη φορά.
    Σ'αυτή τη χώρα, όλοι οι δήμόσιοι υπάλληλοι έχουν "ιδιαίτερα καθηκόντα" και προσφέρουν "ειδικές υπηρεσίες" και από την άλλη είναι υπεράριθμοι και δεν προσφέρουν στο σύνολο τα ελάχιστα αναμενόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις μπουν φυλακή 5,6,10 ΜΙΖΕΝΣ και επέλθει ισονομία βολευτών με τους πολίτες αμέσως κατάργηση-ενσωμάτωση επιδομάτων να ξεκινήσουν ενιαία μισθολογία και φορολογική κλίμακα στο Δημόσιο ΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας έβγαζαν το πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής χωρίς το περιτύλιγμα.....

    Τώρα το θυμήθηκαν και αυτοί που κόβεται το παραδάκι......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προσωπικά πιστεύω ότι οι διπλωμάτες έχουν δίκηο!για να γίνει κάποιος διπλωμάτης (εκτός από μέσο νεποτικής φύσης...) χρειάζεται να έχει εξαιρετικά πολλά προσόντα,επίσης είναι λειτούργημα που απαιτεί πολλές θυσίες!και δεν ισχύει ούτε η συνηπυρέτηση με τον/την σύζυγό σου,η δε Έλληνες διπλωμάτες είναι από τους πιο κακοπληρωμένους!και οι αποστολές μας έχουν τεράστιες ελλείψεις...τώρα για τελωνιακούς κτλ,μάλλον δίκηο έχει ο πιο πάνω σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή τι θέλουν να πουν οι διπλωμάτες ότι αυτοί δεν πρέπει να πληρώσουν, επειδή κάποιοι άλλοι κι αυτοί δεν πληρώνουν ή αμοίβονται περισσότερο, εάν δεν τους αρέσει έχουν και το δικαίωμα της παραίτησης και της αναζήτησης εργασίας έξω από το θερμοκήπιο του δημοσίου, αυτοί, οι τελωνιακοί, οι εφοριακοί, οι μηχανικοί, οι ιατροί κλπ. Μήπως τους έχουν δεμένους και δε μπορούν να φύγουν,εάν ναι τότε έχουν δίκιο, διαφορετικά να σκάσουν και να κάτσουν να δουλέψουν γι αυτό που πληρώνονται και ελάχιστα προσφέρουν.
    Το δημόσιο όπως το γνωρίζαμε τελειώνει, θα υπάρξουν νέοι κανόνες και τότε θα δούμε τους συνδικαλιστές που δεν επιτρέπουν να εφαρμόζονται οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή τι θα λένε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KATO OI XRYSOKANTHAROI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε τους πιό έμπειρους, τους πιό ικανούς, τους πιό εργατικούς διπλωμάτες και έτσι η χώρα μας βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία σε όλα τα Εθνικά μας θέματα (εδώ γελάνε).
    Το τι κάνουν οι διπλωμάτες μας στο εξωτερικό, μόνο οι Έλληνες που ζουν εκεί μπορούν να μας το περιγράψουν.
    Και είναι οι περιγραφές τους, ως επί το πλείστον, ήκιστα
    κολακευτικές για τους ανθρώπους που υποτίθεται έχουν αποστολή να υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας. Οι τυχόν ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή θα ήταν καλό να γνωρίζουν ορισμένοι κάποια βασικά στοιχεία προτού αμολήσουν εξυπνάδες περί "χρυσοκανθάρων", επισημαίνω τα εξής:
    1. Το επίδομα αλλοδαπής που λαμβάνουν οι διπλωματικοί αλλά και οι υπάλληλοι άλλων δημόσιων φορέων (υπουργείο άμυνας, γραμματεία τύπου, υπουργείο δικαιοσύνης κλπ) που υπηρετούν στην αλλοδαπή είναι 'επίδομα συνθηκών διαβίωσης'. Σε απλά ελληνικά παίρνουν κάποια χρήματα γιατί εργάζονται στο εξωτερικό, άρα πληρώνουν ενοίκια, δίδακτρα (εκ των πραγμάτων υψηλά) σε ξενόγλωσσα σχολεία, εισιτήρια για μετακινήσεις κόκ.
    2. Το επίδομα αυτό φορολογείτο παράνομα με 15% από το 1997 και μόλις πέρσι καταργήθηκε (ν. 3790/09), μετά από σειρά σχετικών δικαστικών αποφάσεων, περιλαμβάνοντας μόνο τους διπλωμάτες
    3ον. Το ύψος του επιδόματος είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό των συναδέλφων τους στην ΕΕ
    4ον. Η φύση του επαγγέλματος είναι τέτοια ώστε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο/η σύζυγος του διπλωμάτη να υποαπασχολείται ή να μην εργάζεται καθόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια οικογενειακού εισοδήματος (βρείτε μου άνθρωπο με καλή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που να αλλάζει χώρα κάθε 3 χρόνια και το συζητάμε).
    5ον Εάν εσείς θεωρείτε λογικό να φορολογείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος που ζει και εργάζεται στην αλλοδαπή με το ίδιο ποσοστό με κάποιον που βγάζει τα ίδια λεφτά και ζει στην Ελλάδα (άρα δεν έχει τα προαναφερθέντα έξοδα) τότε χρήζετε ειδικής παρακολούθησης

    ΓΚ
    Τελ Αβίβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η νοοτροπία του βολέματος του τύπου "όποιος κατέχει θέση στο δημόσιο, έλυσε το πρόβλημά του δια βίου και ποιός τον κουνάει από κει" Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Κρατερός
    Οι επιτυχίες στα εθνικά μας θέματα συναρτώνται με τις αποφάσεις της εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Οι διπλωμάτες δεν χαράσσουν εξωτερική πολιτική, αλλά εφαρμόζουν τις πολιτικές αποφάσεις των πολιτικών τους προϊσταμένων. Οι προϊστάμενοι αυτοί έχουν ενίοτε την τάση να αγνοούν τις εισηγήσεις των διπλωματών και να προωθούν δική τους ατζέντα, συμβουλευόμενοι διάφορους παρατρεχάμενους τους (όποιος παρακολουθεί το ιστολόγιο καταλαβαίνει τι εννοώ).
    Όσον αφορά στη συμπεριφορά των διπλωματών στην αλλοδαπή δεν γνωρίζω ποιες οι πηγές σας, αλλά οι γενικεύσεις συνήθως υποκρύπτουν άγνοια

    @ Ελίνα
    Η δια βίου επίλυση του "προβλήματος" των δημοσίων υπαλλήλων εδράζεται στην ελλειπή εφαρμογή του νόμου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ισόβιοι και οι όποιες παραβατικές ή αντιεπαγγελμαικές συμπεριφορές δεν τιμωρούνται κατά κανόνα, όχι λόγω έλλειψης νόμων αλλά λόγω της έλλειψης ουσιαστικής πειθαρχικής διαδικασίας. Η κατάργηση των αποτυχημένων πειθαρχικών συμβουλίων και η τοποθέτηση εκπροσώπων του δικαστικού σώματος στη διερεύνηση κάθε καταγγελίας θα μετέβαλε άρδην την νοοτροπία του βολέματος.

    ΓΚ
    Τελ Αβίβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί κύριε από το Τελ Αβίβ μας λέτε μόνο τη μισή αλήθεια;
    Κανείς δεν ζητά από τους διπλωμάτες ν`ασκούν εξωτερική πολιτική,αλλά έχουμε την απαίτηση να είναι ΣΥΝΕΧΩΣ σε εγρήγορση, να βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, εκεί που υπηρετούν και να διοχετεύουν στη χώρα τους εγκυρες πληροφορίες. Αμέτρητοι διπλωμάτες, κατά το παρελθόν, ταξίδεψαν αερπορικώς! Ένας δεν είδε τους χάρτες, στο περιοδικό των αερογραμμών, με το όνομα MACEDONIA στα βόρεια σύνορά μας; Γιατί κανείς τους δεν συγκινήθηκε ποτέ ή μήπως κάτι τέτοιες λεπτομέριες θεωρούνται ασήμαντες και εκτός των καθηκόνων τους (έχω υπόψει μου την περίπτωση
    φίλου που έγραψε σχετικά στην αεροπορική εταιρία η οποία σε ένα μήνα έκανε τη σχτική διόρθωση).
    Ένα πολύ μικρό δείγμα της αδιαφορίας που μακάρι να ήταν το μόνο. Φίλοι μου από τις ΗΠΑ περιγράφουν με τα πιό μελανά χρώματα την κατάσταση στα προξενεία μας.
    Τώρα για το οικονομικό: Μας λέτε για ένα επίδομα ειδικών συνθηκών και θέλετε να πιστέψουμε πως ο μισθός που παίρνει κάποιος που υπηρετεί στο εξωτερικό είναι ιδιος με αυτόν του υπαλλήλου που υπηρετεί στο εσωτερικό. Φαίνεται λοιπόν πως υπάλληλοι άλλων κλάδων είναι πιό ξύπνιοι από τους διπλωμάτες και τα κατάφεραν να έχουν δύο μισθούς, έναν στο εξωτερικό και έναν στο εσωτερικό.
    Να με διορθώσει κάποιος παρακαλώ αν κάνω λάθος.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα μαύρα που βγάζουν από την έκδοση βίζας, ταξιδιωτικών εγγράφων, λαθραίων οικοσκευών, κ.λ.π. δεν επαρκούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, με τις ωραίες στημένες τηλεοπτικές εμφανίσεις σχεδόν μας έχει πείσει πόσο κακοπληρωμένοι είναι οι διπλωμάτες σε σχέση με εμάς τους απλούς Έλληνες πολίτες. Κάποια πράγματα όμως ο λαμπρός εκπρόσωπός της παραλείπει να τα πει στον ελληνικό λαό:

    Είναι αλήθεια ότι ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Σημίτη, Πρέσβης, παντρεμένος με διπλωματική υπάλληλο, με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας, τοποθετήθηκε ως Πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη και η σύζυγός του, ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε Σύμβουλος Πρεσβείας στην ίδια Πρεσβεία; Μήπως είναι ψέμματα;

    Είναι αλήθεια ή ψέμματα ότι ο μέν Πρέσβης έπαιρνε καθαρό επίδομα εξωτερικού (εκτός από το βασικό μισθό και επιδόματα Ελλάδας) 7.000 Ευρώ και η σύζυγός του με την οποία συγκατοικούσε στην πληρωμένη από το ελληνικό κράτος πρεσβευτική κατοικία, άλλα 5.000 Ευρώ; Μήπως είναι ψέμματα;

    Είναι αλήθεια ή ψέμματα ότι από τα λεφτά αυτά (7.000 + 5.000 = 12.000 Ευρώ) δεν χρειαζόταν να ξοδέψουν σχεδόν τίποτα αφού:
    α) Την πρεσβευτική κατοικία την πλήρωνε το ελληνικό κράτος
    β) Το αυτοκίνητο και τη συντήρησή του και τα ασφάλιστρα τα πλήρωνε το ελληνικό κράτος;
    γ) Την υπηρέτρια την πλήρωνε το ελληνικό κράτος,
    δ) Τον φύλακα θυρωρό τον πλήρωνε το ελληνικό κράτος
    ε) Τα έξοδα φιλοξενιών και δεξιώσεων τα πλήρωνε το ελληνικό κράτος;

    Είναι αλήθεια ή ψέμματα αυτά που γράφω;

    Θα γράφω από κάθε μέρα από ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μέχρις ότου εμφανιστεί η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα (λες και τα μαθαίνει μόλις τώρα!)

    Κύριε Πρωθυπουργέ, που ήταν ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τα ενέκρινε όλα αυτά και γιατί δεν τα ζητάει τώρα πίσω;

    Με τέτοιες αμοιβές πως είναι δυνατόν ένας διπλωμάτης, μέλος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ή ακόμα και ο ταγμένος από το συνδικαλιστικό όργανο των διπλωματών για να ελέγχει τις παρανομίες, δεν θα κρατήσει το στόμα του κλειστό σε οποιαδήποτε παράνομη και αναιτιολόγητη απόφαση λαμβάνεται - ομόφωνα πάντα- στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο;

    Πώς είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων να είπε στην τηλεόραση ότι οι διπλωμάτες πληρώνουν στο εξωτερικό το σπίτι που μένουν από το επίδομα εξωτερικής υπηρεσίας που τώρα φορολογείται ενιαία;

    Γιατί στις παρουσιάσεις αυτές, δεν αντέτεινε κανείς στον αγαπητό εκπρόσωπο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων ότι υπάρχει και ειδικό επίδομα κατοικίας που παίρνουν αυτοί που δεν τους παρέχει διαμέρισμα το κράτος (δηλαδή σε όλους εκτός από τους Πρέσβεις και τους Προξένους);

    Είναι αλήθεια ή ψέμματα αυτά που γράφω;

    Γιατί δεν εμφανίζεται ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων να πει την αλήθεια εδώ στον ελληνικό λαό, αυτόν που θα πληρώσει το δημόσιο έλλειμα;

    Γιατί δημιουργήθηκαν άχρηστες Πρεσβείες μας στο εξωτερικό;

    Τι εξυπηρετεί π.χ. η ύπαρξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βιετνάμ;

    Έχουμε τίποτα συμφέροντα με το Βιετνάμ; Πώς να μας πιστέψουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ότι είμαστε σοβαροί όταν έχουμε δημιουργήσει μια τέτοια πληγή στο Βιετνάμ;

    Είναι αλήθεια ή ψέμματα ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βιετνάμ δημιουργήθηκε μόνο και μόνο α) για να τοποθετηθεί κάποιος ως πρέσβης μια και δεν υπήρχαν αρκετές πρεσβείες για όλους, β) νομοτεχνικά ώστε με το νόμο που δημιουργούσε την Πρεσβεία να αυξηθούν ταυτόχρονα και οι οργανικές θέσεις σε όλους τους βαθμούς της διπλωματικής ιεραρχίας, μια θέση Πρέσβη, δύο Συμβούλων Πρεσβείας, δύο Γραμματέων Πρεσβείας, τεσσάρων διοικητικού προσωπικού, μιας φύλακα θυρωρού, μιας ιδιαίτερης γραμματέως κλπ για να αυξάνουν οι οργανικές θέσεις του Κέντρου, αφού δεν υπήρχε δουλειά γι' αυτούς στο Βιετνάμ;

    Είναι αλήθεια ή ψέμματα αυτά που γράφω;

    Μέχρι πότε θα κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό;

    Λυπάμαι που ορισμένοι θεωρήσαν σαν δεδομένο ότι θα παίρνουν μέχρι τέλους της ζωής τους αυτά τα λεφτά και βιάστηκαν να αγοράσουν επαύλεις στο Λαγονήσι και στην Κηφισιά και τώρα δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν. Την ίδια απογοήτευση και πίκρα έχει και ο περιπτεράς ή ο κουλουρατζής που θα υποχρεωθεί να τηρεί λογιστικά βιβλία και δεν θα δει τις επαύλεις ούτε απέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.