19/2/10

" Η εθνική υπόθεση"-Άρθρο του Αχμέτ Κερίμ στην Βατάν

ΑΚΟΥΜΕ συχνά: Έχει περάσει η μόδα του εθνικισμού. Ενώ η Ευρώπη κάνει βήματα προς τα εμπρός θα πρέπει να ξεχάσουμε τον εθνικισμό». Αυτό δεν ισχύει για Ελλάδα και για την «ε/κ Διοίκηση του νότου» αφού αυτές παραμένουν προσκολλημένες στον εθνικισμό και σε αυτό που αποκαλούν Μεγάλη Ιδέα. Στις εισόδους των συνόρων η «ε/κ Διοίκηση» έχει γράψει το σύνθημα: «Δεν Ξεχνώ» και άλλα αντιτουρκικά συνθήματα. Η ενέργειά της αυτή συνεχώς επιτείνεται. Κάποτε τα στρατόπεδα της Εθνοφρουράς κοσμούσαν συνθήματα όπως το «Δεν ξεχνώ. Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια».

Τώρα τα συνθήματα αυτά τα βλέπουμε και σε κατοικημένες περιοχές. Η εφημερίδα «Κίπρις» δημοσίευσε φωτογραφία του πρώην τουρκομαχαλά της Πάφου όπου οι Ε/κ έστησαν αψίδα με το παραπάνω σύνθημα. Τι , άραγε, μήνυμα θέλουν να στείλουν οι Ε/κ με παρόμοια συνθήματα σε μια μάλιστα περίοδο που διεξάγονται εντατικές συνομιλίες για επίλυση του κυπριακού. Αναμφίβολα στόχος των Ε/κ είναι να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο σύνολο της νήσου άσχετα αν αυτοί ευθύνονται για τη γενοκτονία των Τούρκων το 1963 και έχουν σφετεριστεί τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ξέχασαν τα βάσανα των Τ/κ στα μικρά γκέτο που τους είχαν κλείσει και τώρα προβάλλουν το «Δεν ξεχνώ». Με το σύνθημα «Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια» αποδεικνύουν την επεκτατική τους πολιτική.
Προσπαθούν να ισχυριστούν ότι η κυριαρχία τους εκτείνεται σε όλο το νησί.
Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για τα κυριαρχικά δικαιώματα των Τ/κ. Αυτοί που μας καλούν να ξεχάσουμε τον εθνικισμό είναι αυτοί που αψηφούν την οντότητα, δικαιώματα, κυριαρχία του τ/κ «λαού».Είναι αυτοί που μας καλούν να ξεχάσουμε τον εθνικισμό και να προχωρήσουμε σε επίτευξη συμφωνίας μαζί τους, ή ορθότερα, να αποδεχτούμε την κυριαρχία τους. Οι Ε/κ, ενώ μας καλούν να εγκαταλείψουμε τον εθνικισμό, οι ίδιοι συνεχίζουν να πιστεύουν στον ελληνικό εθνικισμό και στην Μεγάλη Ιδέα και μάλιστα αυτό το κάνουν στους κόλπους της ΕΕ .

Υπάρχουν αυτοί που μας διαμηνύουν «αν θέλετε να ενταχθείτε στην Ε.Ε., ξεχάστε τον εθνικισμό». Οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον ε/κ εθνικισμό και πώς τον επιτυγχάνουν στους κόλπους της Ε.Ε. Απευθύνονται στον τουρκικό λαό και τον καλούν να ξεχάσει τον εθνικισμό και την εθνική υπόθεση, ενώ Έλληνες και Ε/κ είναι προσκολλημένοι στην εθνική τους υπόθεση. Για τον Ελληνισμό και τα συμφέροντά του, υπάρχει στενή συνεργασία Ελλαδιτών- Ε/κ .Ας θυμηθουμε την επιστολή του Θεοδωράκη ο οποίος προβάλλεται και ως φιλειρηνιστής.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Τι να σχολιάσει κανείς? Ο τούρκος αρθρογράφος αποπνέει μέγα εθνικισμόαπό από μόνος του. Ουδέποτε οι Τούρκοι δέχτηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν το γυρίζει η γλώσσα τους να το πει (προ 1964).

    Να μας πει ο κύριος αυτός , πόσοι τ/κ απέμειναν στα κατεχώμενα και πόσοι είναι οι τούρκοι στρατιώτες (φανεροί και συγκαλυμμένοι) σήμερα. Μήπως τελικά ο αριθμός των τ/κ είναι μικρότερος από αυτόν των ενόπλων δυνάμεων?

    Ο κάθε πρόσφυγας που έχει εκδιωχθεί βιαίως απο τους τόπους του έχει κάθε δικαίωμα να επιθυμεί να επιστρέψει και να τους ανακτήσει. Έχει κάθε δικαίωμα να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ. Το ίδιο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση έχουμε και εμείς οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα μόνο θα σχολιάσω για τον Τούρκο:

    δεν βλέπει τον Νταβούτογλου και τις απόψεις του, τη Μεγάλη Ιδέα των Ελλήνων κατηγορεί, ακόμη!

    είδες δουλειά που κάνει η πλύση εγκεφάλου του τουρκικού σχολείου;
    Ενήλικος άνθρωπος κι ακόμα δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε είναι ότι οι Τούρκοι ήσαν και παραμένουν σωβινιστές ως το ... κόκκαλο !

    Λυσσασμένοι, αν το θέλετε έτσι, εθνικιστές !

    Βλέπουν την πατρίδα τους Τουρκία μεγάλη αυτοκρατορία και όχι απλά μια περιφεριακή δύναμη !

    Πριν από το 1970 η Τουρκία ήταν 20 με 30 χρόνια πίσω από την Ελλάδα βιομηχανικά και οικονομικά.

    Από την εποχή του μπέκταση Türgüt Özal όλα αυτά άλλαξαν. Η Τουρκία απέκτησε και βιομηχανία και τεχνολογία αιχμής.

    Σκεφθήτε τι πρόοδος επετεύθη μόνο από την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου της Toyota !

    Αφήστε την τουρκική αμυντική βιομηχανία η οποία διοικείται με ιδιωτικά κριτήρια, κάτω από την επιτήρηση του παντοδύναμου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, και είναι ασυγκρίτως ανώτερη από την δική μας.

    Όλα αυτά έγιναν χάρις στην αφοσίωση του λαού στο τουρκικό έθνος και κράτος.

    Ενώ σε μας η στρατιωτική θητεία θεωρείται .... ντροπή, στην Τουρκία θεωρείται μεγάλη τιμή να υπηρετείς την πατρίδα σου !

    Η πειθαρχία στο κράτος και στις ένοπλές τους δυνάμεις είναι αυστηρότατη.

    Εκεί το κράτος είναι το παν !

    Επίσης, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υπογεννητικότητας σε σχέση με εμάς που φθίνουμε σαν έθνος !

    Αφήστε το νέο νόμο της κυβέρνησης, της ιθαγενοποιήσεως των μουσουλμάνων παράνομων λαθρομεταναστών που μετατρέπει την Ελλάδα από ΧΩΡΑ .... σε ΧΩΡΟ(!) με πληθυσμό ... ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΤΟ (!).... με όλες τις απορρέουσες από αυτό το γεγονός συνέπειες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:30 σε ποιόν απευθύνεσαι;;;;

    λέγοντας ...Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε είναι ότι οι Τούρκοι ήσαν και παραμένουν σωβινιστές ως το ... κόκκαλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OPOIOS PISTEUEI OTI OI TOURKOI DEN EXOUN IMPERILISTIKES TASEIS AS DAIVASEI AUTO TO ARRHRO KAI AN EKSAKOLOUTHEI NA EXEI AUTIN TIN APOPSI TOTE MALLON EINAI GIA TA SIDERA!
    ZITO I ELLADA I DIKAOSYNI KAI I ALITHIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.